Lange rijen bij de veiligheidscontrole, ongezond en te duur eten, te laat aankomen en omgaan met de ingecheckte bagage zijn slechts een paar dingen, die tijdens het vliegen stress kunnen veroorzaken. Iedereen, die een slechte vlucht heeft gehad, weet dat je je aan het begin of aan het einde van een vakantie moe en verward kunt voelen en dat is nooit een goede manier om te beginnen. Ook moet je vooraf bedenken of je eventueel wilt parkeren. Je kunt online van te voren goede opties vinden. Ook is parkeren zaventem zeker goed te doen.

Of je nu naar huis vliegt voor de vakantie of halverwege de wereld moet vliegen voor een episch avontuur, voorbereid en georganiseerd zijn is belangrijk voor een goede vlucht. In deze blogpost deel ik tien reistips voor het vliegen, die je helpen om soepel door de luchthaven te navigeren, comfortabel tijdens je vlucht te blijven en je heelhuids naar je bestemming te brengen.

1. Pak gezonde snacks in

Amandelen, schijfjes appel, gedroogd fruit, worteltjes en eiwitrepen zijn geweldig om je tijdens het vliegen op de been te houden. Als je snacks inpakt, heb je minder kans om geld uit te geven aan luchthavenvoedsel dat vaak ongezond en te duur is en je zult niet hongerig op je bestemming aankomen. Bekijk enkele van onze favoriete lichtgewicht snacks, die gemakkelijk in je handbagage kunnen worden meegenomen voor als je je halverwege de vlucht chagrijnig voelt.

2. Neem spullen om te slapen mee

shallow focus photography of people inside of passenger plane

Als je uitgerust op jouw bestemming landt, kun je je reis goed beginnen. Of je nu op de middelste zitplaats zit, tegen het koude harde raam leunt of door het aan het gangpad zit, een paar kleine spullen meenemen maakt je vlucht veel comfortabeler. Investeer in een comfortabel reiskussen of beter nog, gebruik tijdens het vliegen een speciaal kussen voor je rug. Draag een oogmasker en neem oordoppen mee, beide zijn klein, gemakkelijk mee te nemen en kunnen, vooral als je van tijdzone verandert of naast een schreeuwende baby zit, handig zijn. Als je je oordoppen vergeet, werkt een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking ook geweldig om het omgevingsgeluid te overstemmen.

3. Organiseer je dagrugzak

Neem de tijd om je dagrugzak, tas of andere handbagage te organiseren en doe dat VOORDAT JE HET HUIS VERLAAT, zodat je niet op het vliegveld loopt te zeulen en meer sjouwt dan nodig is. Zorg voor een speciaal vakje voor belangrijke documenten, zoals je instapkaart, identiteitsbewijs en reserveringsdocumenten, zodat je precies weet waar je ze kunt vinden wanneer je aan de beurt bent. Neem VOORDAT je naar het vliegveld gaat de tijd om alles mee te nemen, zoals een boek, je favoriete tijdschrift, snacks en je slaapbenodigdheden.

4. Laad jouw apparaten voor jouw vlucht op

Zorg ervoor dat, voordat je naar de luchthaven gaat, alles is opgeladen. Dit kan je telefoon, laptop, camera en andere elektronica zijn waarmee je reist. Je weet nooit of je een stopcontact kunt vinden of dat de beveiliging langer kan duren dan normaal, zodat jij geen tijd hebt om op te laden. Je kunt zelfs overwegen om een kleine reserve batterij voor je telefoon of andere apparaten, die je veel gebruikt tijdens het reizen, mee te nemen. Ik neem ook altijd een muurlader mee, waarmee je maximaal vier apparaten via één stopcontact kunt opladen en wordt geleverd met wereldwijde adapters voor diegenen die naar het buitenland reizen.

5. Beweeg als je een overstap hebt

Een overstap is altijd een goed moment om je even uit te rekken, rond te lopen en alles te doen, behalve zitten, om al die uren in het vliegtuig te compenseren. Zorg ervoor dat je de volgende gate lokaliseert en controleer of jouw vlucht op tijd is voordat je een wandeling gaat maken. Je kunt terwijl je rondloopt de status van je vlucht op monitors in de luchthaven in de gaten houden. Geloof het of niet, sommige luchthavens hebben binnentuinen, kunstdisplays, massagestoelen en zelfs bioscopen. Verken de luchthaven waar je naar toe gaat. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

6. Pak een herbruikbare waterfles in

airplane on sky during golden hour

Je kunt geen water door de veiligheidscontrole meenemen, maar je kunt wel een lege herbruikbare waterfles meenemen. De meeste luchthavens hebben watertappunten zodat je na de beveiliging een fles kunt vullen. Veel water drinken is voor het vliegen een belangrijke tip omdat de hoogte en gerecycleerde lucht tot uitdroging kunnen leiden. Het is waarschijnlijk ook handig om een hervulbare waterfles op je reis te hebben en het bespaart je geld omdat je geen plastic waterflessen hoeft te kopen als je dorst hebt.

7. Neem een supplement voor het immuunsysteem

Wanneer je vliegt, deel je de zuurstof met meer dan 100 mensen, die onlangs lucht hebben gedeeld met nog eens meer dan 100 mensen. Snap je het? Bovendien raak je items aan, die door een groot aantal anderen worden aangeraakt, zoals beveiligingsbakken, veiligheidsgordels, dienbladen en deurgrepen. Geef je lichaam met een supplement voor je immuunsysteem een boost om de ziektekiemen te kunnen bestrijden. We houden van Airborne, dat online en bij elke drogist/supermarkt kan worden gekocht. Nuun maakt ook handige vitaminetabletten met eigenschappen die het immuunsysteem versterken.

8. Kleed je in laagjes

De temperatuur in het vliegtuig kan variëren van ondraaglijk benauwd en warm tot vrijwel onbehaaglijk koud. Wees op beide voorbereid. Kleed je in de eerste laag met waar je comfortabel mee kunt zitten tijdens de vlucht en draag er één of twee extra laagjes overheen. Ik draag graag voor het geval er een asfaltvertraging is zonder luchtcirculatie een tanktop als mijn eerste laag. Sokken en een beanie zijn altijd handig om in te pakken voor het geval jouw vlucht, vooral op die vroege ochtendvluchten, verrassend koud wordt.

9. Investeer in CLEAR of TSA PreCheck

Mijn # 1 tip om te vliegen is, als je minimaal 2-3 keer per jaar vliegt, dat het de moeite waard om je aan te melden voor CLEAR of TSA PreCheck om jezelf wat serieuze tijd te besparen. Ik heb TSA PreCheck jaren geleden gekregen en ik kan niet geloven hoeveel plezieriger vliegen is. Je gaat snel door de rij voor de veiligheidscontrole en je hoeft je schoenen, laptops, vloeistoffen, riemen of sweaters niet uit te doen. CLEAR is een jaarlijks lidmaatschap, terwijl TSA PreCheck 5 jaar geldig is nadat je bent goedgekeurd.

10. Download e-books, muziek en films

Wifi aan boord kan duur en langzaam zijn en niet alle routes bieden entertainment tijdens de vlucht. Als je een favoriet tv-programma of een film hebt, die je wilde bekijken, download het dan voordat je instapt, zodat je het tijdens je vlucht kunt bekijken. Hetzelfde geldt voor e-books en podcasts. Als je Netflix hebt, kun je films en shows downloaden voor offline weergave. Als je vaak met een vriend, jouw partner of kinderen reist, moet je misschien een hoofdtelefoon splitter aanschaffen zodat je samen kunt kijken. Ik heb ook Spotify Premium waarmee je naar je afspeellijsten kunt luisteren wanneer je op reis en offline bent. Het kost €10 per maand en het is als je van afwisseling in je muziek houdt zeker de moeite waard.

Leave a Comment