Het is nu eenmaal waar, dat je gevoelens voor je partner na verloop van tijd veranderen. De sprankelende en opwindende rush van verliefd worden, is helaas niet permanent. Maar dat betekent niet dat dit gevoel verdwijnt; het evolueert gewoon. Het idee dat de opwinding alleen de eerste maanden of zelfs jaren aanwezig kan zijn, is volkomen onjuist.

In een langdurige relatie met een partner, die je zelf hebt gekozen, kun je de sensatie van verliefdheid behouden en je gevoelens van passie en intimiteit juist verdiepen. Om dit te doen, moet je bepaalde gedragingen, gewoonten en valstrikken, waar relaties vaak op stuklopen, zien te vermijden. Naarmate mensen langer een relatie hebben, kan het soms een sleur worden. Om verliefd te blijven, moet je niet voor de gemakkelijkste weg kiezen en je voor negatieve invloeden uit het verleden afsluiten. Het betekent ook dat je eerlijk tegen jezelf moet zijn en vaak onderbewuste, angsten over intimiteit onder ogen moet zien. Vechten voor een relatie is de enige manier om dicht bij elkaar te blijven. In dit artikel bespreek ik zes tips, die ik heb gevonden om stellen te helpen om ook op de lange termijn de relatie gezond te houden.

1. Zorg ervoor dat je samen een leuke tijd hebt

keuken-koppel

Het vermogen om met elkaar te kunnen lachen, is een echt teken van vitaliteit in een relatie. Het is belangrijk om leuke dingen samen te kunnen delen en samen vreugde te kunnen ervaren. Een gevoel voor humor helpt om de boel luchtig te houden, wanneer de interacties stormachtig worden. Kunnen lachen om onze tekortkomingen en om de eigenaardigheden van onze partner, kan voorkomen dat de relatie op de klippen loopt.

2. Sta open voor nieuwe ervaringen

Wanneer een relatie hechter wordt, lopen stellen vaak het risico om uit elkaar te groeien. Ze sluiten zich af voor nieuwe ervaringen en kunnen elkaar op bepaalde manieren beperken. Er is geen handleiding die je kunt gebruiken om de liefde te blijven voelen en de relatie spannend te houden. We moeten tijd met elkaar doorbrengen en activiteiten met elkaar doen om het te laten bloeien. Besteed aandacht aan wat onze partners gelukkig maakt, kijk wat de interesses van de ander zijn en pas op dat je geen acties onderneemt, die dat geluk beperken. Om het in bed spannender te maken zou je kunnen kijken naar speeltjes voor vrouwen.

3. Toon je liefde, houd je niet in

koppel-bed

Liefde blijft alleen bestaan als het wordt behandeld als een vitale en levende kracht tussen twee mensen. Zeggen ‘Ik houd van jou’ heeft veel minder betekenis dan onze liefde ook echt aan iemand te tonen. Toon opwinding als je elkaar ziet, maak tijd vrij om gewoon te kletsen en zorg ervoor dat spontane genegenheid deel van je dagelijkse leven uitmaakt. Kleine dingen, zoals elkaars hand vasthouden en oogcontact maken, worden door drukke schema’s en verantwoordelijkheden al snel vergeten, maar dit zijn nu net de dingen die je nodig hebt om de liefde spannend te houden. Verras elkaar ook en kijk ook eens naar speeltjes voor mannen.

4. Behoud als individu jouw identiteit

Jezelf in de liefde verliezen, is één van de grootste bedreigingen voor het behouden van intimiteit. Naar iemand toe groeien, zou niet moeten betekenen dat we onze identiteit versmelten of onszelf vergeten. Stellen moeten proberen om elkaar aan te vullen en te ondersteunen in een poging om de beste versie van hunzelf te worden in plaats van samen te smelten en iemand anders te worden. Waardeer de unieke interesses van je partner en geniet ervan om vitale individuen te zijn.

5. Wees niet defensief, maar voer een open communicatie

koppel-relatie-fietsen

Door open te communiceren en open te staan voor feedback, kunnen we de echte obstakels in onze relaties overwinnen. In plaats van excuses te maken of in de tegenaanval te gaan, als onze partner ons feedback geeft, moeten we zoeken naar de kern van de waarheid in wat ze zeggen. Denk na over wat van toepassing is en heb medelijden met hoe ze zich voelen. Op dezelfde manier moet je ook proberen om direct en eerlijk over je eigen gevoelens te zijn.

6. Denk eraan om vrijgevig te zijn

Vrijgevig zijn, houdt in dat je uit jezelf geeft, maar het betekent ook dat je accepteert wat je is gegeven. Toon waardering, zelfs als het geven van geschenken en erkenning moeilijk voor je is. Als het gaat om het natuurlijke geven en nemen in een relatie, is het belangrijk om te onthouden dat het niet gaat om scoren. Door vrijgevig te zijn, voel jij je fijn, je partner waardeert het en dit zijn elementen die het vuurtje altijd laten wakkeren.

Leave a Comment