Wat is nu het woord in de kopregel dat vooral uw aandacht trok? Wij zijn benieuwd. Opmerkelijk, pal achter elkaar kwamen er vanmiddag twee nieuwsberichten in de mail van relatiebemiddelaars Parship en Lexa. Bij Parship gaat het om een onderzoek naar de verschillende wensen bij mannen en vrouwen ten aanzien van trouwen. Het traditionele beeld van het Alfa-mannetje wordt wel een tikje bevestigd. Lees dus snel door. En Lexa vond na onderzoek uit dat zondag dé dag is om te knuffelen. Bij singles uiteraard, want daar richten zij zich op. En nadat je getrouwd bent? Ach…. wat zijn uw ervaringen?>>

20189953_l

Wat is nu het woord in de kopregel dat vooral uw aandacht trok? Wij zijn benieuwd. Opmerkelijk, pal achter elkaar kwamen er vanmiddag twee nieuwsberichten in de mail van relatiebemiddelaars Parship en Lexa. Bij Parship gaat het om een onderzoek naar de verschillende wensen bij mannen en vrouwen ten aanzien van trouwen. Het traditionele beeld van het Alfa-mannetje wordt wel een tikje bevestigd. Lees dus snel door. En Lexa vond na onderzoek uit dat zondag dé dag is om te knuffelen. Bij singles uiteraard, want daar richten zij zich op. En nadat je getrouwd bent? Ach…. wat zijn uw ervaringen?

De resultaten van het Parship-onderzoek (Parship is een van de grootste online datingsites van Europa voor m/v die op zoek zijn naar een serieuze, duurzame relatie) zijn best bijzonder: Vrouwen willen als prinses trouwen, mannen willen bier en eenvoud. En een op de vijf singles vindt dat trouwen binnen een paar weken of maanden na eerste ontmoeting moet kunnen. Trouwen met de liefde van je leven lijkt aan de buitenkant zo mooi. Wij lazen echter laatst dat in een nieuwbouwwijk in Amersfoort één op de twee huwelijken in een scheiding eindigt. Dat is de andere kant van het verhaal. Voor organisaties als Parship overigens niet verkeerd natuurlijk. Nieuwe ronde, nieuwe kansen…
Ondanks al het geluk in de periode voor het huwelijk is toch de kans groot dat bij de voorbereidingen op deze dag er heel wat servies wordt stukgegooid bij de aanstaanden thuis. Uit Europees onderzoek van online datingsite Parship blijkt namelijk dat wat betreft bruiloftswensen mannen en vrouwen mijlenver uit elkaar liggen. Terwijl vrouwen dromen van een klassieke bruiloft met alle toeters en bellen (19%), fantaseren mannen vooral over een budget-ceremonie (14%). Mannen die wel meer willen spenderen aan het ja-woord geven de voorkeur aan een ongedwongen feest met lekker eten, veel drank en goede muziek (17%).

Mei is niet alleen een populaire maand voor stelletjes om in het huwelijksbootje te stappen, ook singles dromen ervan. Uit het onderzoek blijkt ook dat maar liefst een op de vijf singles (21%) wel binnen een aantal weken of maanden na de ontmoeting het ja-woord zou willen geven. Als het gevoel maar goed zit, zo redeneren zij. Vrouwen zijn iets impulsiever dan mannen: 25 procent van de mannen tegenover 18 procent van de vrouwen durft de stap wel aan met een nieuwe vlam. Toch lopen de meeste singles minder hard van stapel en zijn ze van plan om het rustiger aan te doen: een derde (33%) wil minimaal één à twee jaar samen zijn voordat zij besluiten te gaan trouwen, ruim een kwart (27%) wil twee tot vier jaar samen zijn en een op tien (11%) wil vier tot zes jaar samen zijn. Slechts 7 procent vindt dat men langer dan zes jaar zou moeten wachten met trouwen.

Top 10 droomhuwelijken
Trouwen willen bijna alle singles (nog) wel een keer: 87 procent heeft een duidelijk beeld van hoe zijn of haar droombruiloft eruit zou moeten zien. Slechts 9 procent weet zeker dat hij niet (opnieuw) wil trouwen, 4 procent weet het nog niet. Van deze bruiloften dromen singles:
16%   Klassiek en romantisch, bijvoorbeeld met duiven en een koets

15%   Bourgondisch en ongedwongen, bijvoorbeeld een goed feest met lekker eten, drinken en muziek

15%   Exotisch, bijvoorbeeld op een strand met bloemenkransen en cocktails

11%  Heel intiem, bijvoorbeeld in een klein kapelletje

11%   Simpel, met eenvoudige trouwjurk, een budgetlocatie en simpele versiering

5%     Fantasievol, bijvoorbeeld in een oud kasteel

4%     Traditioneel, bijvoorbeeld in een dorp met lokale tradities

4%     In Las Vegas

4%     ‘Glamoreus’ met veel bling-bling, bijvoorbeeld met een limousine

3%     Internationaal en traditioneel, bijvoorbeeld omdat de partner uit een ander land komt

Om singles nog beter te ondersteunen bij de zoektocht naar die juiste toekomstige echtgenoot, heeft Parship een nieuwe functionaliteit geïntroduceerd. Leden van Parship kunnen vanaf nu ook aangeven of zij een kinderwens hebben. De zoekresultaten worden aangepast op basis van deze wens! Geïnteresseerd in meer informatie over dit boeiende onderwerp? Zie dan http://www.parship.nl/magazine/dating-nieuws/Dating-onderzoek-droombruiloft.htm

Couple_bron Lexa

Zondag knuffeldag
Dan het eveneens interessante Lexa-onderzoek. Lexa, opgericht in 2002, is de meest aanbevolen datingservice door singles (TNS, 2014) en marktleider binnen de Nederlandse datingbranche. Lexa heeft al 120.000 koppels gemaakt (Ipsos, 2015). Zij komen nu met het nieuws dat volgens singles zondag dé dag is om te knuffelen. 41% van de vrouwen vindt zondag de beste dag om te knuffelen, terwijl 36% van de mannen dit vindt. Vrijdag is de beste dag van de week om te daten en zaterdag het meest geschikt voor seks. Maandag wordt door singles gezien als de slechtste dag voor een date.“Vrijdag is het meest geschikt als date night, omdat singles zich even geen zorgen hoeven te maken over de dagelijkse taken zoals werk en huishouden.”, aldus Emiel Spies van Lexa.

Singles onder de 35 jaar willen alles het liefst op vrijdag doen. Zij zien vrijdag als de beste dag om te daten (40%) én om seks te hebben (23%). Op zondag rusten ze uit en willen dan het liefst knuffelen (41%). De cijfers zijn het resultaat van Love Geist, een jaarlijks Europees onderzoek over singles en dating. Het onderzoek is, in opdracht van Lexa, uitgevoerd door TNS en liep van 10 november tot 2 december 2015. In totaal hebben 9.251 respondenten tussen de 18 en 65 jaar uit 7 Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Italië en Spanje) meegedaan aan dit onderzoek. 1000 singles werden in Nederland geïnterviewd. Het begrip single werd voor dit onderzoek als volgt gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse zijn de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen. Wel, dat u het maar weet!

Leave a Comment