René van der Gijp is een oud-profvoetballer. Hij kreeg het voetbal met de paplepel ingegoten want ook zijn vader Wim en oom Cor voetbalden professioneel. Van der Gijp speelde tijdens zijn profcarrière onder andere bij Sparta, PSV en Heerenveen. In het buitenland speelde hij voor Belgische en Zwitserse clubs. Van der Gijp kwam tussen 1982 en 1987 in totaal 15 keer uit voor het Nederlands elftal. In 1995 zette Van der Gijp een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer.

In de media

Nadat René van der Gijp stopte met voetballen werd hij bekend in de media. Hij maakte een paar carnavalsplaten die het nog redelijk deden in de hitparade. Maar de grootste bekendheid kreeg Van der Gijp toen hij samen met Johan Derksen en Wilfred Genee een voetbaltalkshow ging maken. Eerst bij RTL, later bij Veronica en tegenwoordig bij SBS. Johan Derksen en René van der Gijp kennen elkaar overigens al sinds de jaren 70. Derksen voetbalde toen bij SC Veendam. Cor van der Gijp, oom René, was daar toen trainer en Derksen fungeerde vaak als oppas van de jonge René.

Succes met Veronica Inside en VI Vandaag

Vanaf begin 21e eeuw is René van der Gijp veelvuldig op tv geweest. Hij zat aan tafel in programma’s over voetbal als analist, onder andere bij RTL 7 en Veronica. Maar het bekendst zijn toch wel zijn programma’s met Derksen en Genee. VI Vandaag trekt elke werkdag vele honderdduizenden kijkers, ondanks dat de heren soms controversiële uitspraken doen.

Privé leven

René van der Gijp heeft meerdere relaties gehad. Uit twee daarvan werd een zoon geboren. Hij trouwde in 2020 met zijn huidige partner Minouche de Jong. Op 27 april 2020 werd Van der Gijp aangevallen door gemaskerde mannen terwijl hij in zijn auto zat. Het gebeurde voor zijn woning in Dordrecht. Dankzij het gewapende glas van zijn autoruiten lukte het de overvallers niet om hem aan te vallen of te beroven. Het bleek te gaan om een groep van 8 overvallers die in wisselende samenstellingen overvallen pleegden op BN’ers. Onder meer YouTube bekendheid Nikkie de Jager was eveneens slachtoffer. Zij en haar partner werden beroofd en mishandeld. Het doel van de mislukte overval op Van der Gijp was naar alle waarschijnlijkheid het Rolex horloge dat hij droeg. Sinds de overval draagt René van der Gijp zijn dure horloges niet meer in het openbaar. De rechter veroordeelde e groep tot forse gevangenisstraffen tot 8 jaar.

Het vermogen van René van der Gijp

René van der Gijp heeft tijdens zijn carrière als profvoetballer al flink geld verdiend. Daar kwam nog meer bij toen hij stopte met zijn sport en een mediapersoonlijkheid werd. Zijn gevoel voor humor heeft hem daar uiteraard flink bij geholpen. Van der Gijp heeft anno 2023 inkomsten uit verschillende bronnen.

Bestsellers

René van der Gijp is de hoofdpersoon in twee bestsellers geschreven door Michel van Egmond die hoog scoorden in de boeken toplijsten. Ze werden bovendien geëerd met de NS Publieksprijs. Zowel ‘Gijp’ als ‘De wereld volgens Gijp’ worden jaren na publicatie nog altijd goed verkocht. Uiteraard pikt ook René daar een flink graantje van mee.

Salaris bij VI Vandaag

Al toen Vandaag Inside, de voorloper van VI Vandaag de overstap maakte van RTL naar Veronica/SBS ging het salaris van René van der Gijp flink omhoog. Volgens ingewijden bedroeg dit toentertijd zo’n 500.000 euro per jaar. Anno nu zal dat bedrag nog hoger zijn. In 2023 onderhandelden de heren over contractverlenging en dat zal ze zeker geen windeieren hebben gelegd.

Eigenaar van vastgoed

Naast zijn inkomsten uit verschillende bronnen bezit René van der Gijp ook nog vastgoed. Onder meer in Dordrecht en Rotterdam alsmede een vakantievilla in Scheveningen. De prijzen van vastgoed zijn de laatste jaren fors gestegen, al gaat het hier natuurlijk om vermogen waar Van der Gijp niet meteen bij kan.

Totaal vermogen gigantisch

Van der Gijp hoeft zijn huizen niet te verkopen of een bijbaantje te zoeken als hij ergens geld voor nodig heeft. Zijn vermogen wordt in 2024 geschat op minstens 3,5 miljoen euro. Er zijn ook bronnen die nog hoger zitten met hun schatting van het vermogen van René van der Gijp. Zij komen uit op 5 miljoen. Het vermogen van Van der Gijp zal de komende jaren alleen nog maar verder groeien. Hij en zijn echtgenote Minouche leiden een redelijk teruggetrokken leven, er wordt niet heel veel geld over de balk gesmeten. Zo stelt Van der Gijp regelmatig dat er bij hem niet veel te halen valt omdat hij niet veel dure spullen heeft. Het is dan ook te hopen dat hij niet opnieuw het slachtoffer wordt van een inbraak of overval zoals in 2022.

Leave a Comment