Rick van Stippent kennen we als de ‘autopoetsmiljonair’. Zo wordt hij tenminste in veel artikelen die over hem zijn geschreven genoemd. En dat is niet zo vreemd. Van Stippent werd bekend in Nederland en België dankzij zijn autopoetsmiddelen en zijn bedrijven waar hij bijzondere auto’s opknapt. Nadat hij zijn eerste miljoen bij elkaar had verdiend verlegde hij zijn ambities. In een interview eind 2023 kondigt hij aan dat zijn bedrijf klaar is om nu ook Duitsland te gaan veroveren.

Jonge ondernemer

Het ondernemen zat Rick van Stippent al jong in het bloed. Als twaalfjarige jongen verdiende hij bij door de auto’s van familie en bekenden te wassen. Slechts vier jaar later en pas 16 jaar oud startte hij zijn bedrijf Stipt Cleaning, en werd het auto’s poetsen meer dan een bijverdienste. Daarna volgde Stipt Polish Point, waar luxe auto’s worden gerenoveerd en als nieuw weer naar buiten rijden.

Poetsbeurt exclusieve auto’s

Bij Stipt Polish Point, het bedrijf van Rick van Stippent, kun je je auto laten poetsen. Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. De tarieven beginnen vanaf 3.000 euro. Maar dan heb je als je je auto weer ophaalt wel een wagen die glimt als een spiegel en waar je bij welke gelegenheid dan ook perfect voor de dag kunt komen.

YouTube kanaal

De producten die Van Stippent zelf ook gebruikt om auto’s e poetsen, worden verkocht in zijn 35 winkels door heel Nederland. Om zijn producten te promoten is Rick van Stippent ook actief op YouTube. Hier vind je zijn vlogs waarin hij tips geeft over het poetsen en renoveren van auto’s. Zijn bedrijf krijgt dagelijks meer dan 150 aanvragen van autobezitters die hun kostbare bezit door hem en zijn personeel onder handen willen laten nemen.

Lamborghini

Wat voor zijn reputatie wellicht wat minder positief is, is de reden waarom veel mensen in Nederland hem kennen. De oorspronkelijk uit Heusden afkomstige van Stippent crashte namelijk op de snelweg met zijn witte Lamborghini met een boekwaarde van minstens een miljoen euro. Hij reed volgens verklaringen van de politie minstens 314 kilometer per uur. Het is uitsluitend te danken aan de zeer deugdelijke constructie van de auto dat hij en zijn bijrijder zonder noemenswaardige verwondingen uit het wrak konden stappen. De auto was total loss. Vanwege de toedracht van het ongeval keerde de verzekering niet uit.

Rijontzegging

Rick van Stippent moest zich voor de rechter verantwoorden voor zijn roekeloze rijgedrag. Ook de rechter had hier geen goed woord voor over. Het mag een wonder heten dat er geen zwaargewonden of doden vielen op die fatale dag in maart 2022. Het ongeluk gebeurde op de A 28, Van Stippent en zijn passagier waren op weg naar het circuit Assen voor een race. De rechter veroordeelde Van Stippent tot een rijontzegging van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van 2 weken en moest hij een taakstraf uitvoeren van 120 uur. Tijdens de zitting gaf Rick van Stippent aan enorme spijt te hebben van zijn onbezonnen daad.

Vermogen Rick van Stippent

Dat Rick van Stippent zich een peperdure Lamborghini kon veroorloven zegt al veel over zijn vermogen. Anno 2022 is hij de eigenaar van een bedrijf dat auto’s renoveert. En de zaken gaan zeker niet slecht. Rick van Stippent is zeker niet openhartig over zijn financiële situatie. Over de hoogte van zijn vermogen is het dan ook vooral gissen. Maar één ding is zeker: de ‘autopoetsmiljonair’ doet zijn naam eer aan want zijn vermogen heeft zeker zes nullen voor de komma en lag al boven het miljoen voordat hij 30 jaar oud was. Anno 2023 wordt het vermogen van Van Stippent geschat op minstens 3.5 miljoen euro. In zijn vlogs op YouTube geeft hij naast tips over het opknappen van auto’s ook advies voor mensen die ook zo’n royaal vermogen willen opbouwen. Niet al het vermogen van Van Stippent staat op de bank. Hij bezit een indrukwekkende verzameling exclusieve auto’s plus een royale villa. En dan is er natuurlijk nog zijn bedrijf waar het nodige vermogen in zit.

Het maandinkomen van Rick van Stippent

Naast een aanzienlijk vermogen heeft Rick van Stippent ook niet te klagen over zijn maandelijkse inkomsten. Die komen uit zijn bedrijven en uit zijn activiteiten op YouTube. Volgens eigen zeggen verdient hij gemiddeld 300.000 euro per maand. Rick heeft het gezegde ‘niet lullen maar poetsen’ van jongs af aan letterlijk genomen. Hij heeft altijd hard gewerkt en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd.

Leave a Comment