Hou je vast, lieve lezers, want ik ga jullie een ongelooflijk staaltje levensadvies geven dat je bankrekening harder kan laten groeien dan een konijn op energiedrank. Ja, je leest het goed – miljonair worden is zo makkelijk dat zelfs je oma een gouden Lamborghini zou kunnen kopen. Nou ja, bij wijze van spreken dan.

De meest succesvolle autopoetser van Nederland

rick-van-stippent

Miljonair worden is een fluitje van een cent, zolang je maar één cruciale stap volgt – en dat is… tromgeroffel… er gewoon goed over nadenken. Serieus, waarom heeft niemand dit eerder bedacht? Het is niet zoals raketwetenschap. Het is… ehm… gewoon denk-wetenschap?

En dan hebben we de meesterlijke miljonair-in-spe, de onverschrokken autopoetser Rick van Stippent! Deze jongeman van dertig lentes jong, met een poetsdoek in de ene hand en een glinsterende droom in de andere, heeft zichzelf opgewerkt naar het miljonairschap. Ja, je leest het goed – hij poetste zichzelf een weg naar de miljoen!

Nu, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik dacht altijd dat autopoetsen een hobby was die je hooguit een blinkende bolide en een paar spierballen zou opleveren. Maar Rick hier heeft de poetsdoek der verlichting vastgegrepen en heeft zijn eigen imperium opgebouwd – het alomgeprezen ‘Stipt Polish Point’! En wat doen ze daar? Ze toveren auto’s om in stralende schoonheden alsof ze een complete makeover hebben gekregen bij de beroemde Schoonheidskliniek voor Auto’s.

rick van stippent in garage

En als kers op de taart hebben ze een webshop! Want waarom zou je je beperken tot het poetsen van auto’s als je ook sprankelende autogerelateerde goodies kunt verkopen? Ik bedoel, wie wil er nu geen luchtverfrisser in de vorm van een miniatuur sportwagen aan zijn achteruitkijkspiegel?

Als Rick van Stippent het kan, dan kunnen wij het ook – gewoon goed nadenken en misschien af en toe een glimmende auto poetsen. Wie weet, over een paar jaar kun jij jezelf in een bad vol geld dompelen terwijl je luistert naar het zoete geluid van een auto die wordt opgepoetst. Toet toet, ka-ching!

Miljonair

Vanaf zijn jeugd is autopoetser Rick van Stippent gefascineerd door het fenomeen van het poetsen van auto’s. En nu, op dit punt in zijn leven, plukt hij eindelijk de zoete vruchten van die passie. In een opmerkelijk gesprek met Floris Wyers van Pure Luxe, deelt Rick enthousiast het verhaal van zijn ondernemersreis. In een video neemt hij ons mee op een uitgebreide tour door zijn bedrijfsgebouw, strategisch gelegen in het charmante Vught.

De camera glijdt als een glanzende motorkap door het interieur van zijn bedrijfspand, terwijl Rick met aanstekelijke opwinding vertelt hoe het allemaal begon. Maar dat is nog niet alles, beste kijkers! De video gunt ons een glimp van Rick’s verbluffende landgoed – een villa waar je mond van openvalt, compleet met een verleidelijk zwembad en een hal die fungeert als de heilige graal van zijn buitengewone autocollectie.

Terwijl de camera door de verzameling zoeft, lijkt het alsof de autowereld een partytent heeft opgezet in Rick’s hal. Merken als Mercedes, Audi, BMW, Lamborghini, Maserati – noem maar op, het is er allemaal te vinden. Het lijkt wel alsof Rick een mini-autoshow in zijn eigen huis heeft opgetuigd! Dus, beste kijkers, als je ooit in de verleiding bent gekomen om autopoetser te worden, bedenk dan dat het je misschien wel kan leiden naar een prachtige villa met een autocollectie waar een gemiddelde autobeurs jaloers op zou zijn!

Rick van Stippent werd vervolgd na crash met peperdure Lamborghini

Foto's: ANP/stiptpolishpoint (Instagram).

Bron: ANP/stiptpolishpoint (Instagram).

Rick van Stippent stond behoorlijk in de schijnwerpers, maar niet precies om de reden waar hij op hoopte. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hem in het vizier na een tikkeltje ongelukkige rendez-vous tussen zijn Lamborghini en een vangrail. Oh ja, dat is toch de klassieke manier om je half miljoen euro kostende bolide “total loss” te maken, nietwaar?

Het avontuur vond plaats op de A28 bij Rouveen in Overijssel, waarbij Rick zijn dierbare wagen helaas niet de DAY1 World of Cars autoshow op het TT Circuit in Assen heeft kunnen bereiken. Wat is er gebeurd, hoor ik je vragen? Wel, Rick vertelt dat hij over een vervelende hobbel reed, net toen zijn rechtervoet iets te vriendelijk het gaspedaal streelde. En ja hoor, daar ging de achterkant van zijn dure stalen ros, als een hond met een speeltje dat plotseling wegflitst.

Maar laten we wel eerlijk blijven, hij gaf toe dat hij uit schrik even aan het stuur trok, wat in dit geval niet bepaald de slimste keuze was. Tja, wie heeft er nu een handleiding voor “Wat te doen als je Lamborghini plotseling luchtboren imiteert?” bij de hand?

Uiteindelijk eindigde de auto in een soort vuurwerkshow van botsingen en was het enige dat nog miste een popcorn-verkoper langs de weg. Gelukkig kwam Rick er met zijn vriend fysiek ongedeerd uit, maar de auto was een minder rooskleurig verhaal. Wat overbleef was een total loss wrak dat ongeveer net zo waardevol was als een unicorn zonder hoorn.

Natuurlijk kan een ongeluk nooit compleet zijn zonder de schijnwerper van sociale media. Een video van de crash dook op op Dumpert, en de commentaren stroomden binnen. Volgens Rick voelde hij zich bijna als een meester-crimineel, ondanks dat hij alle nodige tests had doorstaan om zijn onschuld te bewijzen. Maar hey, laten we wel wezen, wie heeft er nou geen aanvaring gehad met een vangrail terwijl hij zijn Lamborghini bestuurt? Het is bijna alsof hij in een exclusieve club van onfortuinlijke automobilisten zit. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er tegenwoordig geen crashvideo’s als entertainment? Je hebt waarschijnlijk meer views dan Netflix-abonnees.

De auto’s van Rick van Stippent

Niet één, niet vijf, zelfs geen tien. De baas van Stipt Polish Point en de vriend van de show legt een indrukwekkende stapel van 43 auto’s op de tafel, waarvan er 7 een prijskaartje dragen dat zich boven de €100.000 verheft. Nu gaan we natuurlijk niet iedere auto tot in de kleinste details bespreken, maar laten we de top drie van kostbare wagens even van dichterbij bekijken.

3. Mercedes-Benz S 65 AMG AMG S 65

Mercedes-Benz S 65 AMG AMG S 65 rick van stippent

Bron: Autoscout24

We beginnen met een heerlijk chique Mercedes. Volgens de advertentie betreft dit een “collectors item” met een bescheiden 67.500 kilometer op de teller. Dit model is al standaard luxueuzer uitgerust dan zijn grotere broer, de beroemde G 63 AMG, en het is niet de meest recente Maybach S-klasse met een V12-motor. Dit specifieke exemplaar schittert met zijn metallic lak, een interieur bedekt in zacht leer en een prijskaartje van €199.950.

2. Lamborghini Gallardo

Lamborghini Gallardo rick van stippent

Bron: Autoscout24

Nu stappen we een versnelling hoger met een heuse Lamborghini Gallardo. Deze specifieke wagen is rechtstreeks in Nederland afgeleverd en uitgerust met tal van unieke details, zoals die kenmerkende achtervleugel en fantastische sportstoelen. De V12-benzinemotor met 570 PK katapulteert je van 0 naar 100 km/h in een adembenemende 3,8 seconden. De zeldzame kleur Rosso Mars maakt deze Gallardo Performante helemaal af. En hoeveel moet je neertellen voor dit rijdende kunstwerk? Wel, €224.950.

1. Lamborghini Huracán EVO Spyder

Lamborghini Huracán EVO Spyder rick van stippent

Bron: Autoscout24

Maar de hoogste eer gaat naar de Lamborghini Huracán in zijn begerenswaardige Spyder-variant. Deze spetterende oranje sportwagen van Italiaans vakmanschap heeft een prijskaartje van €379.950. Met een krachtige V10-motor die maar liefst 630 pk levert en een topsnelheid van 324 km/h, staat deze auto ook in de prestatie-ladder helemaal bovenaan. “Gedrapeerd in mat oranje is deze wagen een onmiskenbare blikvanger en een welkome onderbreking van de vaak saai gekleurde wegen”, lezen we.

Dus, als je ooit droomt van rijkdom met vier wielen, dan weet je nu waar je moet zoeken. Maar pas op, want met zulke prijzen zou je kunnen denken dat je in een droom rondrijdt!

Leave a Comment