Heb je je ooit afgevraagd wie de rijkste rappers ter wereld zijn?

Rappers zijn berucht om hun grote huizen, mooie auto’s en extravagante aankopen; en als je ziet hoeveel sommigen van hen verdienen, is het geen wonder.

Dit artikel is een lijst van de 30 rijkste rappers, hoeveel ze waard zijn, en enkele van onze favoriete citaten van hen.

Alle cijfers in dit artikel zijn afkomstig van Forbes, The Richest en Wikipedia. We hebben geprobeerd ervoor te zorgen dat ze zo actueel mogelijk zijn.

Hier zijn de 30 rijkste rappers ter wereld!

30. T.I

Netto waarde: 49 miljoen euro

Clifford Joseph Harris Jr., beter bekend onder zijn artiestennaam T.I., is een Amerikaanse rapper, songwriter, acteur, ondernemer en platenproducent. Hij tekende zijn eerste major-label platencontract in 1999, en heeft sindsdien talloze albums uitgebracht, en speelde in meerdere Hollywood films.

29. Chamillionaire

Netto waarde: €49 miljoen

Chamillionaire, geboren als Hakeem Temidayo Seriki, is een Amerikaanse rapper, ondernemer, zakenman en investeerder. Hij was de oprichter en een oorspronkelijk lid van The Color Changin’ Click.

28. Wiz Khalifa

Netto waarde: €59 miljoen

Wiz Khalifa is een Amerikaanse rapper, zanger, acteur en liedjesschrijver. Hij is vooral bekend van o.a. ‘Say Yeah’, ‘Black and Yellow’, en de single ‘See You Again’ die genomineerd was voor diverse Grammy Awards. Hij is opgetreden met verschillende artiesten, waaronder Snoop Dogg, Charlie Puth, en Miley Cyrus.

“Wees voorzichtig met wat je vandaag tegen iemand zegt. Want morgen zijn ze er misschien niet meer, en kun je het niet meer terugnemen.” – Wiz Khalifa

27. PSY

Netto Waarde: €59 Miljoen

Psy is een Zuid-Koreaanse rapper die vooral bekend is door zijn hitsingle ‘Gangnam Style’. In januari 2001 bracht hij zijn eerste album ‘PSY… From the Psycho World’ uit.

Hij is de tweede Zuid-Koreaanse muziekartiest die verscheen op de MTV Europe Music Awards. Hij maakte een groot fortuin met het succes van ‘Gangnam Style’ en endorsement deals met merken als Samsung.

“Als artiest geldt: hoe meer ervaring, hoe beter de creatie. Ik ben een heel positief persoon.” – PSY

26. J. Cole

Netto Waarde: €59 Miljoen

J. Cole is een Amerikaanse hiphop opname-artiest, songwriter en platenproducent. Naast zijn succesvolle rapcarrière werkt hij ook als producer. Begin 2007 begon hij zijn eigen platenlabel. Hij is opgetreden met andere artiesten, waaronder 6LACK, 21 Savage, en Miguel. Cole is een van de best betaalde rappers ter wereld.

“Every loser gotta win and every winner gotta lose someday” – J. Cole

25. Ice T

Netto Waarde: €59 Miljoen

Ice T is een Amerikaanse rapper, acteur, producent en liedjesschrijver. Hij is medeoprichter van de heavy metal band Body Count, die hij introduceerde op zijn rapalbum O.G. Original Gangster uit 1991.

De laatste jaren is Ice-T vooral bekend door zijn rol in de drama-televisieserie ‘Law & Order: SVU’, hij heeft meer dan 400 afleveringen in de show gespeeld.

“Ik ben nogal een open boek, ik ben ook het soort persoon dat zal zeggen: ‘Dat gaat je niets aan’.” – Ice T

24. Rev Run (Joseph Simmons)

Netto Waarde: €59 Miljoen

Joseph Ward Simmons, bekend als Rev Run, is een Amerikaanse rapper, producer, dj en tv-persoonlijkheid. Simmons hielp mee Run-D.M.C op te richten, de invloedrijke hiphopgroep.

“Er is niet te zeggen hoeveel kilometers je moet lopen tijdens het najagen van een droom.” – Rev Run

23. Nas

Netto Waarde: €69 Miljoen

Nasir bin Olu Dara Jones, A.K.A Nas, is een Amerikaanse rapper, songwriter, ondernemer en investeerder. Gedurende zijn carrière heeft Nas twaalf studioalbums uitgebracht, waarvan er zeven in de Verenigde Staten platina en multi-platina zijn gecertificeerd.

“Geen enkel idee is origineel, er is niets nieuws onder de zon. Het is nooit wat je doet, maar hoe het gedaan wordt. Waar je je geluk om baseert is materiaal, vrouwen en groot papier. Dat betekent dat je inferieur bent, niet groot” – Nas

22. Will.I.Am

Netto Waarde: €74 Miljoen

Will.I.Am begon zijn carrière in de muziekwereld als lid van de hiphopgroep Black Eyed Peas, die een groot succes werd. Later ging hij over in een solocarrière en ook daar heeft hij veel succes geboekt.

“Je kunt heersen over onwetendheid; je kunt de analfabeten manipuleren; je kunt doen wat je wilt als een volk ongeschoold is, dus dat gaat in de lijn van corrupte zaken en corrupte politiek.” – Will.I.Am

21. Kendrick Lamar

Netto Waarde: €74 Miljoen

Kendrick Lamar is een Amerikaanse rapper, songwriter en platenproducent. Lamar wordt door velen beschouwd als een van de meest invloedrijke rappers van zijn tijd.

In feite heeft zijn populariteit ervoor gezorgd dat hij onlangs deze lijst heeft bereikt, zelfs wanneer de meeste mensen die hier voorkomen al veel langer in de industrie zitten dan hij.

20. Akon

Netto Waarde: €78 Miljoen

Akon is een Amerikaanse zanger, rapper, songwriter, zakenman, platenproducent en acteur. Hij werd bekend in 2004 na de release van “Locked Up”, de eerste single van zijn debuutalbum Trouble.

Akon is een van de rijkste rappers ter wereld geworden, met een nettowaarde van 78 miljoen euro.

“Ik wil niet weten dat ik ouder word. Dan ga ik nadenken over controles en verzekeringen. Dat wil ik niet.” – Akon

19. Timbaland

Netto waarde: 83 miljoen euro

Timbaland is een Amerikaanse platenproducer, zanger, songwriter, rapper en DJ.

Timbalands eerste full credit productiewerk was in 1996 op Ginuwine… de Bachelor voor R&B-zanger Ginuwine. Het was na dit jaar dat Timbaland een prominente producer werd voor R&B en hiphop artiesten.

“Ik probeer echt iets anders te doen; ik probeer de straat naar echte pop te brengen. Ik probeer de straat naar pop te brengen. Niet afzwakken, nee niets.” – Timberland

18. Nicki Minaj

Netto waarde: 83 miljoen euro

Nicki Minaj is een in Trinidad geboren Amerikaanse rapper, zangeres, songwriter, model en actrice; en heeft samengewerkt met een groot aantal best verkopende artiesten, waaronder Drake, Lil Wayne, Meek Mill, Birdman, Tyga, Chris Brown, en meer.

Per maart 2023 is de nettowaarde van Nicki Minaj €83 miljoen.

Richest Rappers Quotes – Nicki Minaj

“Als ik win en als ik verlies, neem ik er eigendom van, want ik ben echt de baas over wat ik doe.” – Nicki Minaj

17. Michael Diamond (Mike D)

Netto Waarde: €88 Miljoen

Mike D is natuurlijk lid van de beroemde hiphop boyband, de Beastie Boys. De Beastie Boys ontstonden in de jaren 80, en bestonden uit drie leden: Mike D, MCA en Ad-Rock.

Per maart 2023 is de nettowaarde van Mike D €88 miljoen.

16. Adam Horovitz

Netto Waarde: €88 Miljoen

Adam Horovitz, beter bekend als Ad-Rock of King Ad-Rock, is een Amerikaanse muzikant, gitarist, rapper, producer en acteur. Hij is vooral bekend als lid van de hiphopgroep de Beastie Boys.

Horovitz is de 16e rijkste rapper ter wereld, met een nettowaarde van 88 miljoen euro in 2021.

15. Pitbull

Netto waarde: €98 miljoen

Pitbull is een Amerikaanse rapper, die al 18 jaar muziek opneemt. Hij heeft in meer dan 20 landen talloze malen de Billboard charts aangevoerd.

Per maart 2023 is Pitbull de 15e rijkste rapper ter wereld, met een nettowaarde van €98 miljoen.

“Ik neem alle negatieven in mijn leven, en verander ze in een positief.” – Pitbull

14. Birdman

Netto Waarde: €98 Miljoen

Bryan Williams, beter bekend onder zijn artiestennaam Birdman, is een Amerikaanse rapper, platenproducent, ondernemer, uitvoerend producent en investeerder. Hij heeft samen met zijn broer Ronald het label Cash Money Records helpen oprichten.

Per maart 2023 is de nettowaarde van Birdman €98 miljoen.

“Ik ben een harde werker, en alles bij mij is: als ik hard werk, moet ik ervoor betaald worden. Alles bij mij probeer ik te symboliseren met iets flitsends als sieraden of een auto. Het handen wrijven is een symbool van hustling, dus het gaat terug naar het geld.” – Birdman

13. LL Cool J

Netto waarde: 118 miljoen euro

LL Cool J is een Amerikaanse rapper, acteur, auteur en ondernemer uit Queens, New York. Hij staat bekend als een van de voorvaders van de pop rap, en heeft in zijn carrière 13 studioalbums en twee greatest hits compilaties uitgebracht.

“Als tegenslag toeslaat, moet je juist dan het rustigst zijn. Neem een stap terug, blijf sterk, blijf geaard en zet door.” – LL Cool J

12. Swizz Beatz

Netto Waarde: €147 Miljoen

Kasseem Dean, professioneel bekend als Swizz Beatz, is een Amerikaanse DJ, rapper, platenproducent, kunstverzamelaar en ondernemer.

11. Snoop Dogg

Snoop Dogg Netto Waarde: €147 Miljoen

Snoop Dogg is een Amerikaanse rapper en acteur uit Long Beach, Californië. Zijn muziekcarrière begon in 1992 toen hij werd ontdekt door Dr. Dre van N.W.A, en als gevolg daarvan werd hij opgenomen in Dr. Dre’s allereerste soloalbum, The Chronic.

Snoop heeft sindsdien meer dan drieëntwintig miljoen albums verkocht in de Verenigde Staten en vijfendertig miljoen wereldwijd.

“Als je hamburgers flipt bij de McDonald’s, wees dan de beste hamburger flipper ter wereld. Wat het ook is dat je doet, je moet je vak beheersen.” – Snoop Dogg

10. Lil Wayne

Lil Wayne Netto Waarde: €147 Miljoen

Dwayne Michael Carter Jr., professioneel bekend als Lil Wayne, is een Amerikaanse hiphop opname-artiest en schrijver uit New Orleans, Louisiana.

In 1991 trad Lil Wayne op negenjarige leeftijd toe tot Cash Money Records als jongste lid van het label. Sindsdien heeft hij miljoenen platen verkocht, en met veel andere beroemde artiesten samengewerkt.

“Haat is slechts een vorm van liefde die geen manier heeft gevonden om zich logisch uit te drukken.” – Lil Wayne

9. Ice Cube

Netto waarde: €157 Miljoen

Ice Cube is een Amerikaanse rapper, songwriter, platenproducent, acteur en filmmaker. Hij begon zijn carrière als lid van de hiphopgroep C.I.A. en sloot zich later aan bij de N.W.A.

Nadat hij in december 1989 de N.W.A verliet, bouwde hij een succesvolle solocarrière op in de muziek en heeft hij zijn acteervaardigheden op de proef gesteld. Cube speelde in ‘Boyz N the Hood’, ’21 & 22 Jump Street’, ‘Barbershop’, ‘Ride Along’, en verschillende andere films.

“De waarheid is de ultieme macht. Als de waarheid om de hoek komt kijken, moeten alle leugens vluchten en zich verstoppen.” – Ice Cube

8. Drake

Drake Netto Waarde: €177 Miljoen

Aubrey Drake Graham is een Canadese rapper, zanger, liedjesschrijver, platenproducent en acteur. Drake kreeg aanvankelijk erkenning als acteur in de tienerdramaserie Degrassi: The Next Generation in het begin van de jaren 2000.

Naast zijn Grammy Awards heeft Drake drie Juno Awards en zes BET Awards gewonnen. Hij heeft de meeste nummer één singles op de Hot Rap Songs.

“Soms is het de reis die je veel leert over je bestemming.” – Drake

7. Pharrell Williams

Netto waarde: €196 Miljoen

Pharrell Williams is een Amerikaanse singer-songwriter, rapper, platenproducent en filmproducent.

Williams is eigenaar van een mediaonderneming die entertainment, muziek, mode en kunst omvat, genaamd i am OTHER, een multimediaal creatief collectief en platenlabel dat dient als paraplu voor alle ondernemingen van Pharrell Williams, waaronder Billionaire Boys Club.

“Je weet niet wat mensen zoeken. Wat je weet is wat je voelt dat misschien ontbreekt. Het is aan de mensen om het met je eens of oneens te zijn, en je zult het weten in hun reactie.” – Pharrell Williams

6. Master P

Netto waarde: €196 Miljoen

Percy Robert Miller is een Amerikaanse rapper, acteur, ondernemer, auteur, platenproducent, filantroop en voormalig basketballer.

Hij heeft zijn eigen platenlabel opgericht en is ook de CEO van P. Miller Enterprises. Zijn talrijke ondernemingen hebben hem tot een van de rijkste rappers ter wereld gemaakt.

“Ik denk dat mijn ding is dat ik ben opgegroeid in het getto, en dat ik een tweede kans heb kunnen krijgen. Dat is wat ik kinderen probeer te vertellen.” – Master P

5. Eminem

Netto waarde van Eminem: 226 miljoen euro

Eminem is zonder twijfel de meest succesvolle blanke hiphopartiest aller tijden. Toen hij voor het eerst begon met battle-rappen in Detroit, kreeg hij veel rassenhaat te verduren, omdat hij een van de enige blanke rappers was die bij de shows optrad.

Een ander probleem waar Eminem onder leed toen hij jonger was, was het gepest worden op school. Hij verhuisde als kind veel, en had daardoor moeite vrienden te maken met mensen.

Het succesverhaal van Eminem is fenomenaal, gezien het feit dat hij de rijkste blanke rapper ter wereld is geworden en verantwoordelijk was voor het volledig veranderen van het spel. Dit jaar is Eminem’s nettowaarde 226 miljoen euro, waarmee hij op de 5e plaats staat op deze lijst van de rijkste rappers ter wereld.

“De waarheid is dat je niet weet wat er morgen gaat gebeuren. Het leven is een gekke rit, en niets is gegarandeerd.” – Eminem

4. Dr. Dre

Dr. Dre Netto Waarde: €765 Miljoen

Dr. Dre wordt beschouwd als een van de beste hiphop-producers aller tijden. Andre Young begon zijn carrière met N.W.A in de jaren 80, en ging daarna solo. Hij is ook de oprichter van de “Beats by Dr. Dre” serie, die enkele jaren geleden voor 3 miljard euro aan Apple werd verkocht.

“Je moet gewoon dat ding vinden dat speciaal aan je is en je onderscheidt van alle anderen, en door echt talent, hard werken en passie kan alles gebeuren.” – Dr. Dre

3. Sean Combs (Diddy)

Netto Waarde: €883 Miljoen

Sean Combs doet zowat alles; rappen, produceren, acteren, songwriting en hij is ook nog ondernemer bovenop dat alles. Beter bekend als zijn artiestennaam ‘Diddy’ is Combs een van de rijkste rappers ter wereld.

Lange tijd was P Diddy ooit de rijkste rapper ter wereld, totdat ook anderen succes begonnen te hebben met hun ondernemersinspanningen, en niet alleen met muziek.

“Succes landt niet zomaar in je schoot. Je moet werken, werken, werken en nog eens werken.” – Sean Combs

2. Jay Z

Jay Z Netto Waarde: €1 Miljard

Jay-Z is een Amerikaanse rapper en ondernemer uit Brooklyn, New York. In feite is het grootste deel van Jay-Z’s nettowaarde afkomstig van zijn slimme investeringen; in kledinglijnen, platenmaatschappijen, nachtclubs, enzovoort.

Jay-Z was de eerste rapper die de grens van de miljard dollar nettowaarde overschreed, en hij was de rijkste rapper ter wereld tot april 2020, toen Kanye de #1 plek innam.

“Ik zal niet verliezen, want zelfs in een nederlaag is er een waardevolle les geleerd, dus het maakt het voor mij weer goed.” – Jay-Z

1. Kanye West

Netto waarde: 6 miljard euro

Kanye’s nettowaarde is onlangs door Forbes bevestigd als zijnde in de miljarden, omdat hij hen documenten verstrekte waaruit blijkt hoe zijn aandeel in Yeezy zijn nettowaarde heeft gekatapulteerd.

Kanye West is een Amerikaanse rapper, songwriter, platenproducent, modeontwerper en ondernemer. Hij is nu de rijkste rapper ter wereld, met een nettowaarde van € 6 miljard.

“Ik was nooit echt goed in iets, behalve in het vermogen om te leren.” – Kanye West

Samenvatting

Hier is een snelle samenvatting van de top 30 rijkste rappers ter wereld:

 1. Kanye West
 2. Jay-Z
 3. P Diddy
 4. Dr. Dre
 5. Eminem
 6. Meester P
 7. Pharrell Williams
 8. Drake
 9. Ice Cube
 10. Lil Wayne
 11. Snoop Dogg
 12. Swizz Beatz
 13. LL Cool J
 14. Birdman
 15. Pitbull
 16. Adam Horovitz
 17. Michael Diamant
 18. Nicki Minaj
 19. Timbaland
 20. Akon
 21. Kendrick Lamar
 22. Will.I.Am
 23. Nas
 24. Rev Run
 25. Ice T
 26. J Cole
 27. PSY
 28. Wiz Khalifa
 29. Chamillionaire
 30. T.I

Leave a Comment