Veel reizigers ontsnappen graag aan de dagelijkse sleur van hun leven met een romantisch weekendje weg. Dit soort tripjes vergt, net als elke andere, een beetje planning. Als je bezig bent met het plannen van je eerste reis met je partner, lees dan deze tips voor een geslaagd romantisch weekendje weg.

Houd de eerste uitstapjes samen eenvoudig en kort

Wees in het begin niet te ambitieus met je uitstapjes en maak het niet te ingewikkeld. Voor je eerste paar uitstapjes samen moet je ze korter houden en een eenvoudig reisschema hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hotel aan zee in Nederland. Je kunt deze tijd gebruiken om op elkaar ingespeeld te raken. Later kun je die epische trektocht naar Japan maken of meegaan met een groepsreis door Amerika als je meer ervaring hebt met elkaar.

Heb een doel voor de reis

koppel-strand-zonsondergang

Naast de locatie moet je ook het doel van je trip bespreken. Maak je deze reis om de romantiek weer aan te wakkeren, te ontspannen of samen avonturen te beleven? Als je van tevoren een reden voor je reis vaststelt, garandeer je dat jullie verwachtingen ook zo zullen zijn.

Maak samen de planning

Het is het beste om ervoor te zorgen dat jullie beiden op dezelfde golflengte zitten wat betreft de details van je reis. De beste manier om dit te doen is de verantwoordelijkheid voor het plannen van de reis samen te delen. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Je kunt planningsdetails delegeren op basis van jullie individuele sterke punten. Bijvoorbeeld, als je vrouw geweldig is in het uitzoeken van bestemmingen en jij weet waar je de beste reisaanbiedingen kunt vinden, dan kunnen jullie elk een deel van de planning van de reis op je nemen.

Stel een budget vast

De kans is groot dat als je thuis ruzie maakt over geld, je er ook ruzie over zult maken als je weg bent. Om gekibbel tijdens je reis te voorkomen, kan je beter een duidelijk budget vaststellen. Probeer een middenweg te vinden en reis altijd binnen jullie mogelijkheden.

Zet een limiet op telefoon- en werktijd

koppel-hand-in-hand-man-vrouw-duinen

Laat je reis niet verpesten door telefoons en werk. Het is het beste om vóór je reis een gesprek te hebben en grenzen aan deze dingen te stellen om later wrok te voorkomen. Het hele doel van de reis is immers om weer contact te maken met je partner. Dat lukt niet als je steeds op je telefoon of laptop kijkt.

Maak een ontspannen en flexibel schema

De bedoeling van een romantisch weekendje weg is te ontspannen en samen een fantastische tijd te hebben tijdens een nachtje weg aan zee bijvoorbeeld. Het zal heel moeilijk zijn dit te bereiken als je schema te hectisch is. Je moet jezelf tussen de activiteiten door tijd gunnen om uit te rusten. Probeer je schema flexibel te houden met onvoorziene omstandigheden voor het geval dat door omstandigheden buiten je wil de plannen op het laatste moment moeten veranderen.

Check-in bij elkaar

koppel-tanzania-reis

Neem tijdens de reis elke dag een minuut om even bij elkaar te checken of ieder het naar zijn zin heeft. Deel je mening over hoe het tot nu toe gaat en bespreek eventuele problemen of irritaties die zijn opgedoken.

Zorg ervoor dat ieder van jullie wat tijd voor zichzelf heeft

Het maakt niet uit hoeveel mensen van elkaar houden, maar 24 uur per dag, 7 dagen per week samen zijn kan een relatie onder druk zetten. Je moet niet elk moment samen doorbrengen als je op reis bent. Het is nodig om een beetje tijd apart door te brengen, vooral als je wisselende interesses hebt. Nadat ieder van jullie wat quality ‘me’ time heeft, zit iedereen weer lekker in zijn vel.

Handel alle problemen onmiddellijk af

Als er tijdens je reis een probleem ontstaat, bespreek dat dan zo snel mogelijk met je partner. Je wilt niet dat er negatieve gevoelens broeien terwijl je nog op je uitje bent. Als de kwestie eenmaal uit de weg is, kun je weer samen een leuke tijd gaan beleven.

Geniet!

koppel-kaarsen-uitzicht-stad-man-vrouw

Maak voor je op reis gaat een belofte aan jezelf dat je plezier zult hebben en quality time met je partner zult doorbrengen. Alle problemen van de dagelijkse sleur kunnen even gepauzeerd worden om 100% te kunnen genieten met je partner.

Leave a Comment