Rooftop party’s zijn een onmisbaar onderdeel van de zomer, vooral als je een stadsbewoner bent. Waar anders kun je genieten van ononderbroken uitzichten en koele briesjes om bij te komen van hete plakkerige dagen? Als je een van de gelukkigen bent die toegang heeft tot een dak dat klaar is voor een feestje, doe dan al je vrienden een plezier en organiseer een bijeenkomst die alle vorige dakterras-bijeenkomsten te schande maakt.

Bereid de ruimte voor met een inrichting die dubbele diensten bewijst, door een vleugje kleur te geven met comfortabele kleden en wat glamour toe te voegen met slimme verlichtingsmogelijkheden. Serveer hapjes en drankjes die je gemakkelijk staand, liggend of op een geïmproviseerde dansvloer kunt nuttigen. Het mooiste van een dakterras feest is dat de ruimte het meeste werk voor je doet, je hoeft alleen maar voor een paar essentiële gemakken te zorgen. Daarna – met het uitzicht, de bries en de omgeving die zomer schreeuwt – zijn jij en je gasten voorbestemd om een paar magische zomerse herinneringen te maken.

1. Denk aan het decor

Je wilt het dak goed verlicht houden en een levendig gevoel geven. Het stadsgezicht verfraait de sfeer, maar het kan ‘s avonds nog behoorlijk donker worden. Om ongelukken te voorkomen zijn er veel eenvoudige verlichtingsoplossingen die je kunt uitvoeren. Kerstverlichting is perfect en kan steeds opnieuw gebruikt worden.

2. Wees creatief met comfortabele zitplaatsen

terras-vloerkleed-tuinmeubelen

Zorg voor voldoende comfortabele zitplaatsen voor je gasten. Als je overkapping nog geen stoelen heeft, overweeg dan om er een paar naar boven te halen. Je kunt ook gezellige plekken creëren met kussens en dekens. Houd bij het rangschikken van stoelen en ligplaatsen rekening met conversatie en werk in clusters, zodat degenen die plaatsnemen bij elkaar kunnen komen. Ontbreekt het je aan kussens en voel je je echt creatief, probeer dan je eigen kussens te maken. Gooi eerst een paar buitenkleden neer als je die hebt, voor je iets van stof neerlegt. En probeer het bij wasbare dekens en plaids te houden, zodat je je mooiste textiel niet verpest.

3. Voeg wat schaduw toe

Als je samenkomst bij daglicht begint, zorg dan voor schaduw met grote parasols. Je wilt de tol van direct zonlicht op een verzengende zomerdag niet meemaken. Mocht het uiteindelijk slecht weer worden, dan is een kwalitatieve partytent kopen een goed idee.

4. Houd het eten eenvoudig voor jou en je gasten

Als je feest eenmaal aan de gang is, is het laatste wat je wilt stressen over het voeden van iedereen en je heen en weer haasten tussen het dak en je appartement om nieuwe hapjes op te dienen. Als je van plan bent voor je gasten te koken, maak dan dingen in grote partijen om tijd en energie te besparen. Bak een grote pizza en snijd hem in hapklare hapjes. Of maak een reeks zelfgemaakte dips die in kommetjes kunnen blijven hangen terwijl de gasten het hele feest door snoepen.

Bij een rooftop party is het ook belangrijk om te bedenken hoe de gasten met hun eten zullen rondlopen. Als je hapjes en dips niet op tafels presenteert, zorg er dan voor dat ze op stevige dienbladen staan die gemakkelijk kunnen worden doorgegeven. Zorg voor voldoende plastic borden (van de wegwerp soort of goedkope die je eventueel wilt opofferen), of breng het feest echt op gang met deze slimme drinkgerei-schotel combinatie.

5. Houd drankjes koel

Koud bier en gekoelde wijn zijn vanzelfsprekend voor een feestje op het dak, maar geef je drinkgerei een upgrade met een paar leuke cocktails om de zomer mee te beginnen. Zoek een heerlijk eenvoudig recept op en voorzie al de juiste ingrediënten van leuke etiketten en een kaartje voor instructies die ze kunnen volgen als ze dat willen. Zorg voor veel ijs en genoeg koelers voor je gasten, zodat je drank koud blijft, zelfs als de temperatuur stijgt.

6. Laat verlichting verdubbelen als decoratie

Als je zomerdag bijeenkomst een soirée wordt, zorg dan voor verlichting die je tot in de avond meeneemt (en niet te vergeten voor de juiste verlengsnoeren). Zelfs de eenvoudigste snoerverlichting brengt onmiddellijk magie op elk dak, maar als je echt indruk wilt maken, kies dan lampjes die verder gaan dan rechttoe rechtaan gloeilampen, of ga knutselen en maak je eigen lampjes. Lantaarns kunnen ook wonderen doen voor een schemerig dak.

7. Maak de scène compleet met muziek

Voeg dat laatste vleugje zomerse magie toe met de perfecte spotify afspeellijst. Hou de sfeer rustig in het eerste uur of de eerste twee uur dat de gasten arriveren, zodat het gesprek de hoofdrol kan spelen. Naarmate de avond vordert, moet je niet bang zijn om de beat op te voeren, want de gasten zijn meer geneigd om te gaan bewegen. Kijk voor het feest begint wie van je vrienden de bluetooth luidspreker met de beste geluidskwaliteit heeft.

8. Breng het dak tot leven met planten

dak-terras-glazen-wand

Sla in de winkel gekochte decoraties over en houd het eenvoudig met strategisch geplaatste versieringen die je al bezit. De toevoeging van een paar potplanten hier en daar verhoogt meteen de wauw-factor van de ruimte, terwijl ze het dakterras er ook huiselijker en overzichtelijker doet uitzien.

Leave a Comment