In het verleden hebben wij een aantal keren aangegeven dat clubs als Rotary, Lions en Junior Kamer ons informatie kunnen sturen als zij mooie evenementen met een sociaal doel organiseren en dat wij aan een aantal ervan graag aandacht zullen besteden. Dat wordt gezien de minimale respons blijkbaar snel vergeten, maar zie, de Rotary Club Soestdijk stuurde ons toch informatie over de eerste editie van het Midzomer Dorpsdiner dat zij op zaterdagavond 18 juni op de Brink in Baarn organiseren. Zij verwachten er in twee forse tenten ruim 250 gasten die er een prachtavond gaan meemaken. Via ClassyLife willen zij daar bekendheid aan geven, om zo gasten en sponsors binnen te halen. De opbrengst gaat voor een groot deel naar studenten uit de Maya-bevolkinging in Guatamala die dankzij een studiebeurs een HBO of Universitaire studie kunnen gaan volgen. Een mooie, effectieve en directe steun aan mensen die zo een rol voor de bevolking kunnen gaan spelen. Daar bieden wij graag ruimte aan.>>

img-3187-1160

In het verleden hebben wij een aantal keren aangegeven dat clubs als Rotary, Lions en Junior Kamer ons informatie kunnen sturen als zij mooie evenementen met een sociaal doel organiseren en dat wij aan een aantal ervan graag aandacht zullen besteden. Dat wordt gezien de minimale respons blijkbaar snel vergeten, maar zie, de Rotary Club Soestdijk stuurde ons toch informatie over de eerste editie van het Midzomer Dorpsdiner dat zij op zaterdagavond 18 juni op de Brink in Baarn organiseren. Zij verwachten er in twee forse tenten ruim 250 gasten die er een prachtavond gaan meemaken. Via ClassyLife willen zij daar bekendheid aan geven, om zo gasten en sponsors binnen te halen. De opbrengst gaat voor een groot deel naar studenten uit de Maya-bevolkinging in Guatamala die dankzij een studiebeurs een HBO of Universitaire studie kunnen gaan volgen. Een mooie, effectieve en directe steun aan mensen die zo een rol voor de bevolking kunnen gaan spelen. Daar bieden wij graag ruimte aan.

Voor slechts € 29,50 p.p. (excl. drankjes) kan in een geweldige atmosfeer worden genoten van een mooi Italiaans driegangen diner. Tussen de gangen door worden korte optredens verzorgd en is er ruimte voor onderling contact. De ambitie van Rotary Club Soestdijk is, onder andere geïnspireerd door het succesvolle dorpsdiner in Laren, om van het Midzomer Dorpsdiner een jaarlijks terugkerende traditie te maken. De opbrengst van de avond gaat voor het overgrote deel naar een studiebeurzenfonds voor studenten uit de Maya bevolking.

De Maya-bevolkingsgroep, veelal levend op het platteland, behoort tot het straatarme, gediscrimineerde en veelal ondervoede gedeelte van de bevolking. Voor wat betreft opleidingen is de situatie in Guatemala de laatste 10 jaar wel wat verbeterd, maar zeker op het platteland blijven de voorzieningen voor velen om praktische redenen onbereikbaar. En uiteraard zijn de kostbare private scholen ook onbereikbaar. Dit project organiseert de Rotaryclub Soestdijk samen met haar Duitse zusterclub, Rotary Club Willich. Door deze krachtenbundeling kan er echt worden geïnvesteerd in deze potentiële talenten, die door een vertegenwoordiger van de zusterclub worden begeleid en gemonitord. Met deze investering wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de emancipatie en vooruitgang van deze bevolkingsgroep. Een kleiner deel van de opbrengst is bestemd voor de diverse lokale projecten van Rotary Club Soestdijk. Een mooi initiatief. Er zijn diverse sponsorpakketten; bent u geïnteresseerd in deelname in enige vorm, mailt u dan naar [email protected].

Rotary_Leaflet

Leave a Comment