Als je kinderen hebt met een TikTok account dan heb je de term ‘Roze Koeken Spel’ misschien al eens voorbij zien komen. Als jij als ouder niet op TikTok zit dan heb je wellicht geen idee waar je kinderen het over hebben. Het klinkt als een onschuldig spelletje, maar zo onschuldig als het lijkt is het zeker niet. We leggen je uit wat dit spel inhoudt.

@itsjeazz_yt

Wie houdt er nog meer van roze koeken? 😍 #rozekoek #rozekoekenspel #rozekoeken

♬ origineel geluid – JesseVS

Een smerig spelletje

Net als je denkt dat het niet smeriger kan worden dan het al was wordt op TikTok het Roze Koeken Spel bedacht. Het wordt vooral gespeeld door jongens. Dat kan ook niet anders, want het is de bedoeling dat de heren, vaak gaat het om jongens in de jonge puberleeftijd, zichzelf aftrekken en vervolgens ‘komen’ over de roze koek die op tafel ligt. De jongen die als laatste ‘komt’ moet de roze koek opeten. Of dit gevaarlijk is valt wellicht te betwijfelen, van orale seks word je tenslotte ook niet snel ziek. Maar of het een fris idee is, dat is natuurlijk vers twee.

Echt of alleen een online geintje?

Het lijkt er overigens wel op dat het Roze Koeken Spel alleen maar een online geintje is. Er duiken maar weinig filmpjes op van jongens die hier daadwerkelijk mee bezig zijn. Er zijn wel video’s van jongens die een roze koek eten, maar of daarop geëjaculeerd is wordt niet duidelijk.

@rens_.08

Het is zover….. #fy #fyp #viral #rozekoekenspel

♬ Homelander in Hallway – Christopher Lennertz

Praat erover met je kind

roze koeken

Heb je een kind dat met dit soort ‘challenges’ wordt geconfronteerd, praat hier dan over. Leg uit dat sommige dingen echt niet normaal zijn en dat hij of zij er zeker niet aan mee moet doen. Een emmer ijswater over jezelf heen gooien overleef je doorgaans wel, zeker op een warme zomerdag. Maar enkele jaren geleden was er een ‘choking challenge’ waarbij je jezelf moest verstikken totdat je bijna het bewustzijn verloor. Dit is een paar keer goed mis gegaan met onbedoelde zelfmoord tot gevolg. Nu is dat bij het Roze Koeken Spel natuurlijk niet aan de orde, maar het is goed om je kind duidelijk te maken dat hij of zij gewoon nee kan zeggen als ze ergens niet aan mee willen doen.

Leave a Comment