Ben je helemaal klaar met de inrichting van jouw kantoor? Kom dan in actie en geef je werkruimtes met een paar eenvoudige ingrepen een compleet nieuwe look. Door je kantoor te pimpen maak je jezelf en je medewerkers blij, verhoog je de productiviteit en zorg je voor een betere uitstraling voor jouw bedrijf. Via de inrichting van je bedrijfspand communiceer je ook over je merk, je producten en diensten. Dit zal bijdragen aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten en het binden van klanten. Ontdek hier slimme oplossingen om je kantoor voor weinig geld op te leuken.

Nieuwe accessoires en kunstobjecten plaatsen

luxe-kantoor

Een kantoorruimte fleur je eenvoudig op met leuke functionele accessoires, zoals een hippe klok en een design kapstok. Of ga een stapje verder door je receptie en vergaderzaal te verfraaien met opvallende kunstobjecten. Een mooie sculptuur, een verzameling inspirerende beelden of kleurrijke zwevende kunstvormen aan het plafond trekken de aandacht en zorgen voor een unieke sfeer. Kunstwerken prikkelen bovendien de creativiteit van je medewerkers.

Planten en verse bos bloemen toevoegen

Voeg een stukje natuur toe aan je kantoorinterieur middels planten en verse bloemen. Dit zorgt voor rust, een goed humeur en schone lucht. Kies voor een mix van grotere en kleinere kamerplanten. Voorbeelden van grote kantoorplanten die je hal of kantoortuin een krachtige uitstraling geven zijn de Schefflera, de Beaucarnea en de Philodendron. Plantjes die mooi op een bureau staan zijn onder andere de Spathiphyllum (lepelplant), de Ficus en de Sanseveria (vrouwentong). Pimp je receptiebalie of de tafel van de wachtruimte door er een vaas met verse bloemen te plaatsen. Dit brengt kleur en gezelligheid.

Stijlvolle verlichting aanbrengen

groot-kantoor

Zet je kantoor in de schijnwerpers via een uitgebalanceerde mengeling van functionele lampen en decoratieve armaturen. Goede verlichting draagt bij aan de prestaties van je medewerkers. Brainstormen gaat het beste bij gedimd licht. Zacht licht is goed voor de creativiteit. Moet er geconcentreerd gewerkt worden? Dan is fel licht het beste, want dit helpt je personeel om te focussen. Lampen met een mooi design verbeteren de uitstraling van je kantoorruimtes.

Posters inlijsten en ophangen

Een muur met ingelijste posters is een fantastische manier om je werkomgeving een oppepper te geven. Denk bijvoorbeeld aan posters met inspirerende teksten, foto’s en afbeeldingen. Of hang posters op met de missie en visie van je bedrijf. Hiermee stimuleer je medewerkers om dit als uitgangspunt te nemen bij hun werkzaamheden. Posters komen het best tot hun recht als je ze inlijst, bijvoorbeeld met kliklijsten of posterklemmen. Kies posters uit die qua stijl aansluiten bij je merk en de rest van je kantoorinrichting.

Muur met fotobehang versieren

Trek de stoute schoenen aan en decoreer die saaie wand met fotobehang. Ga voor een standaardontwerp of een fotowand op maat. Als je echt iets unieks wilt dat helemaal past bij jouw bedrijf, kies je natuurlijk voor custom made behang. Laat het behang bijvoorbeeld bedrukken met een grote afbeelding van je logo of fotomateriaal uit je reclamecampagne. Met fotobehang vergroot de impact van je marketing. Het verbetert bijvoorbeeld de beleving van klanten die je kantoor bezoeken.

Deuren en muren een andere kleur geven

kantoorruimte

Ook door de kleur van muren, kozijnen en deuren te wijzigen, geef je een ruimte een andere sfeer en uitstraling. Als je een rustige werkomgeving wenst, kies je voor een zachte kleur, zoals pastelkleur, beige of gebroken wit. Wil je meer levendigheid? Voorzie dan een enkele muur van een felle kleur. Verf niet alle muren in dezelfde ruimte in een knalkleur, want dat is vaak te overheersend en druk.

Andere meubels aanschaffen

Investeren in nieuwe meubelstukken is ook een slimme manier om je kantoor een metamorfose te geven. Vervang een deel van het meubilair en het oogt meteen een stuk frisser. Plaats bijvoorbeeld een nieuwe archiefkast in de kantoortuin of andere stoelen in de vergaderruimte. Heb je een mooie beurswand? Dan kun je deze ook gebruiken om je showroom of trainingsruimte van een mooie blikvanger te voorzien!

Raambekleding aanpassen

Je ziet het misschien gauw over het hoofd, maar ook de raambekleding in je kantoor is medebepalend voor de sfeer. Met raamdecoratie regel je uiteraard vooral de inval van daglicht en voorkom je de hinderlijke schittering van zonlicht op je beeldscherm. Daarnaast biedt het privacy en een betere akoestiek. Als je een kil kantoor hebt, kunnen gordijnen bijvoorbeeld wonderen doen. Deze absorberen geluid en zorgen voor een stuk gezelligheid. De verschillende soorten raambekleding zijn verkrijgbaar in diverse trendy designs.

Leave a Comment