Kenia heeft een lange toerisme geschiedenis. Het staat bekend als het ‘land van de oorspronkelijke safari’ en was in feite het eerste Afrikaanse land dat de safari aanbood, een woord dat is afgeleid van het Arabisch en ‘reis’ betekent. Kenia heeft jaren en jaren van groei doorgemaakt in de horeca. Tegenwoordig is de gastvrijheid van het land ongeëvenaard – de mensen zijn vriendelijk en helpen graag een handje. En van bergen en woestijnen tot savanne en koraalriffen tot regenwouden en plateaus, er is hier zoveel te zien! Hieronder staan 14 redenen (we moesten een grens stellen aan de lijst) waarom je naar Kenia zou moeten gaan, en onze schetsen van elke reden.

Als je na het lezen van onze belangrijkste redenen voor Kenia kiest en graag wilt beginnen met het plannen van een safari op maat, aarzel dan niet om een van onze safari-experts te bellen.

1) Kenia biedt een enorme verscheidenheid aan dingen om te doen!

Van kajakken met olifanten, tot wandelen met neushoorns, tot springen van watervallen, tot diepzeevissen en watersporten, Kenia heeft echt een enorme hoeveelheid dingen om van te genieten, of je nu het meest geïnteresseerd bent in het zien van zwarte neushoorns of het snorkelen met leeuwvissen.

2) De Grote Meren in Kenia’s Great Rift Valley

De meren in de Great Rift Valley behoren tot de populairste attracties van het land. Hun wateren en oevers herbergen een grote verscheidenheid aan vogels, van flamingo’s tot ijsvogels en pelikanen.

3) Kenia is een Big 5 safari bestemming

Kenia staat bekend als een Big Five bestemming en bij elk bezoek bewijst het deze reputatie waardig te zijn. Vooral als je voor het eerst reist en de Big Five wilt zien, is Kenia de plek om naartoe te gaan!

Soorten dieren die je op safari in Kenia ziet

Kenia is een bijzonder goede bestemming voor reizigers die voor het eerst op zoek gaan naar de Big 5, maar ook voor doorgewinterde safarigangers – een bestemming voor iedereen als het gaat om het bekijken van wilde dieren.

Hoewel de Big Five de thuisbasis zijn, draait een safari in Kenia niet alleen om de Big Five. Wat Kenia bijzonder maakt is de diversiteit aan wilde dieren en diersoorten.

Ga op zoek naar de Samburu Five in Samburu, of wilde honden in Laikipia of de Big Tuskers in Amboseli – wild is er in overvloed in Kenia en de beste manier om de diversiteit van het wild te laten zien is door een aantal gebieden te combineren op je safari.

  • Olifant
  • Luipaard
  • Leeuw
  • Neushoorn
  • Buffel
  • Giraffe
  • Zebra
  • Gnoe

4) Kenia is een geweldige bush-and-beach bestemming met fantastische safari accommodaties

De kustlijn van Kenia zorgt voor een stressvrije bush-and-beach combo. Je kunt je ochtend op safari doorbrengen op zoek naar het ongelooflijke wildleven van Kenia en tegen zonsondergang aan een cocktail op het strand nippen! Met directe vluchten tussen de Maasai Mara en Kenia’s zuidkust (Diani) is dit een populaire combinatie. Vergeet niet de meer ongebaande stranden van Lamu – met een snelle vlucht van de Mara terug naar Nairobi’s Wilson en verder naar Lamu, is ook dit een geweldige strandoptie.

Wie op zoek is naar wat meer cultuur en geschiedenis kan de oude stad van Lamu verkennen of zijn dagen doorbrengen met relaxen op het strand of genieten van de grote verscheidenheid aan watersporten.

5) Kenia heeft exclusieve en privé conservatoria

giraf-kenia

Bij YZ concentreren we onze reizen op gebieden die rustig zijn en weg van de belangrijkste toeristische gebieden, en we maken gebruik van een mooi assortiment kleine, particuliere en exclusieve eigendommen.

6) Het weer in Kenia is geweldig, het hele jaar door!

Het klimaat is echt fantastisch. Omdat het op de evenaar ligt, heeft Kenia het hele jaar door een prachtig tropisch klimaat. Zie meer advies over de beste tijd om Kenia te bezoeken.

7) Kenia is een veilig en vredig land om te bezoeken

Door de koloniale banden is Kenia altijd een bestemming geweest voor reizigers, en sinds de onafhankelijkheid wordt het beschouwd als een van de meest stabiele landen in Afrika. Zoals bij elke stad in de wereld raden we je altijd aan je waardevolle spullen niet te laten zien, en verstandig te zijn en je bewust te zijn van je omgeving.

Wees gerust, het Keniaanse welkom is zo warm als je waar ook ter wereld zult ervaren. Je zult overal waar je komt een grote glimlach en een vrolijk ‘Jambo’ (‘Hallo’ in het Swahili) te horen krijgen.

8) Kenia is rijk aan cultuur

person in red dress jumping over brown soil

Kenia herbergt 43 grote stammen in de verre omtrek, waardoor het cultureel zeer indrukwekkend is. Veel van de woningen die wij gebruiken bieden culturele ervaringen, en er is veel te leren van de Keniaanse stammen de Maasai en de Samburu, zoals hun levenswijze en tradities. De beroemde Maasai zijn de vriendelijkste en meest gastvrije mensen in heel Afrika.

9) Toeristenvisa zijn heel gemakkelijk te verkrijgen om Kenia te bezoeken

Kenia eist nu dat alle bezoekers hun visum vooraf aanvragen via onderstaande e-visumdienst. Momenteel bedragen de kosten €46 pp (single entry) of €18 pp (transit – geldig voor een verblijf van maximaal 24 uur). Kinderen van 15 jaar en jonger zijn gratis. Gebruik de officiële website.

10) Kenia wemelt van de historische plekken

Als je van geschiedenis houdt, zijn er een heleboel sites en gebieden die je kunt bezoeken, niet alleen in Nairobi maar ook rond andere regio’s. Van ruïnes en archeologische vindplaatsen tot de wieg van de mensheid, er is hier voor geschiedenisliefhebbers zoveel te beleven.

11) Het Maasai Mara National Reserve

Beroemd geworden door diverse documentaires over de Grote Trek van Gnoes, is het Maasai Mara National Reserve het epicentrum voor wilde dieren in Kenia en zelfs in heel Oost-Afrika. Niet alleen de migratie is beroemd geworden, maar ook de concentratie katten in het reservaat, vooral leeuwen, die in Afrika zijn gelijke niet kent!

12) Door Kenia te bezoeken draag je bij aan de bescherming van de wilde dieren.

Wat velen zich niet realiseren is dat op safari gaan eigenlijk dient om de wilde dieren te beschermen. Als je in een kamp of lodge in Kenia verblijft, betaal je een conservation fee of parkfee die wordt gepompt in beschermingsmaatregelen zoals antistroperij, vergoedingen voor landeigenaren, salarissen van rangers, enzovoort. En het safari voertuig dat je gebruikt voor je wildritten schrikt ook stropers af.

13) Kenia heeft een schitterend vogelleven

bird flying above grassland

Kenia bevat allerlei vogelrijke gebieden, van de Maasai Mara tot het Laikipia plateau. Bij de laatste telling werden in het land meer dan duizend vogelsoorten geteld, niet in de laatste plaats de enorme zwermen flamingo’s in de meren van de Riftvallei!

De diversiteit van Kenia’s parken en habitats zorgt voor zeer de moeite waard vogelen, met een groot aantal palearctische trekvogels tussen oktober en februari, om nog maar te zwijgen van sommige Zuid-Afrikaanse migranten die op bezoek komen. Het verenkleed van veel vogels is werkelijk spectaculair, wat Kenia tot een paradijs voor vogelaars maakt.

14) Kenia is een knooppunt in Oost-Afrika, dus je kunt er gemakkelijk komen

Vluchten naar Kenia zijn regelmatig en vinden dagelijks plaats. Grote luchtvaartmaatschappijen als KLM, Lufthansa, Emirates, British Airways en onder andere Turkish providers vliegen op Kenia. Vanuit Europa is het een vlucht van 8 uur, een kortere reis dan vanuit Amerika.

Leave a Comment