Salar Azimi werd geboren in 1982 de Iraanse hoofdstad Teheran. Als 13-jarige jongen vluchtte hij met zijn familie naar Nederland. Salar Azimi had duidelijk niet de intentie om in Nederland een armlastig bestaan te leiden als laag opgeleide asielzoeker. Hij wilde meer. Veel meer. En dat is hem ook gelukt. Salar Azimi studeerde bedrijfsmanagement aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Nadat hij is afgestudeerd begint hij een telecomzaak in het Zeeuwse Sluis. Daarna volgen een kledingwinkel, een computerwinkel en weer later hotels en restaurants. Zijn bedrijf runt hij samen met zijn broer Sasan. Als veertigers mogen de broers zich succesvolle vastgoedondernemers noemen en zijn zij beiden multimiljonair. Ze kochten onder andere het Van der Valk hotel in Goes in 2014. Na de koop wed het hotel grondig gerenoveerd waarna het aanzienlijk steeg in populariteit. In 2019 werd dit hotel weer verkocht, uiteraard met een flinke winst.

Investeren in start-ups

Salar Azimi deelt zijn kennis en zakelijk inzicht graag met startende ondernemers. Zo investeerde hij in een nieuw bioscoop concept in België. Daarnaast helpt hij startende ondernemers met een startkapitaal waarmee ze net als hij hun dromen kunnen waarmaken. Hij staat deze ondernemers ook bij met zijn zakelijk inzicht om de kans op succes verder te vergroten. Uiteraard geldt hierbij wel ‘voor wat hoort wat’, in ruil voor een investering geven de startende ondernemers een deel van de aandelen in hun bedrijf aan Azimi. Salar Azimi is ook groot fan van voetbal. Hij is sponsor van NAC Breda. Zijn poging om eigenaar te worden van het Limburgse Roda JC mislukte. Wel is hij eigenaar van de Belgische voetbalclub Patro Eijsden uit Maasmechelen.

Deelname aan tv programma’s

Salar Azimi werd landelijk pas echt bekend toen hij meedeed aan het programma ‘Waar doen ze het van’. Hierin worden gezinnen gevolgd die inzicht geven in hun uitgaven. Niet alleen rijke gezinnen zoals dat van Azimi, maar ook mensen die van een uitkering leven of hoge schulden hebben. Bij de Azimi’s werd vooral duidelijk hoe exorbitant rijk ze zijn. Daarna was het gezin ook nog te zien in de SBS 6 serie ‘Steenrijk, Straatarm’, waarin zij van leven ruilden met een gezin dat het aanmerkelijk minder goed heeft op financieel gebied.

Het vermogen van Salar Azimi

Dat Salar Azimi een succesvol zakenman is, daar is iedereen het over eens. Hij heeft in de afgelopen decennia een vermogen verdiend, de laatste jaren vooral met horeca. Zijn vermogen wordt anno 2024 geschat tussen de 20 en 50 miljoen euro. Dit is een ruime schatting, maar het is bij ondernemers zoals Azimi lastig om te schatten hoe rijk ze zijn. Zijn broer Sasan zal het financieel niet veel slechter hebben, aangezien de broers hun bedrijf samen runnen en dus beiden profiteren van de winsten die worden gemaakt. Ook is niet duidelijk wat het maandinkomen is van Salar Azimi omdat hij zijn privé uitgaven financiert uit zijn bedrijven. Dit zal de ene maand meer zijn dan de andere maand.

Luxe levensstijl

Salar Azimi laat graag zien dat hij rijk is. Dat bleek ook tijdens zijn deelname aan ‘Waar doen ze het van’. Het ontbreekt Azimi, zijn vrouw en twee dochters aan niets. Zelf laat Azimi ook graag zien dat hij het financieel goed heeft. Hij staat bekend om zijn extravagante levensstijl en voorliefde voor dure auto’s. in zijn garage staan onder andere een Lamborghini en een Ferrari.

Salar Azimi privé

Salar Azimi is getrouwd met de Nederlandse Annika de Ruijsscher. Het paar heeft twee dochters en woont in kasteel Elderschans in Aardenburg, nabij één van de hotels van Salar Azimi. Ondanks hun rijkdom voeden Annika en Salar hun dochters op met de waarde dat je alleen door hard werken een goed leven kunt leiden. Hun ouders laten dit ook beiden zien door zich volledig voor hun bedrijven in te zetten.

Verdenking van fraude

In 2021 werden de broers Azimi in hechtenis genomen nadat de politie binnenviel in het kasteel in Zeeland waar Salar met zijn gezin woont en in een het kantoor van één van de hotels van de broers. De politie verdenkt hen onder meer van witwassen en hypotheekfraude. In 2023 legde de Belastingdienst op voorhand beslag op roerende en onroerende goederen van de broers Azimi. De zaak is begin 2024 nog niet voor de rechter gebracht. ABN Amro heeft vanwege de fraude verdenkingen besloten om de samenwerking met het bedrijf van de broers Azimi te staken. Opvallend is dat Salar Azimi er ook van wordt verdacht dat hij tijdens de corona pandemie coronatests heeft vervalst voor zichzelf, zijn vrouw en dochters.

Leave a Comment