De mobiele apparaten van Samsung moeten worden beschermd tegen de vele cyberveiligheidsbedreigingen, die er tegenwoordig bestaan. Deze op Android gebaseerde smartphones en tablets kunnen hetzij door kwaadwillige acties van hackers, hetzij door onbedoelde gebruikersfouten op verschillende manieren worden gecompromitteerd. Uiteraard zijn goede Samsung hoesjes ook uitermate belangrijk om je hardware te beschermen. Deze handleiding bevat een uitgebreide lijst met voorzorgsmaatregelen, die je moet toepassen om een mobiel apparaat van Samsung volledig te beveiligen.

Beschermen van de hardware

Als men erover nadenkt om een telefoonhoesje te kopen, beginnen de meeste mensen vaak met één vraag te stellen: “Moet ik eigenlijk wel een hoesje voor mijn telefoon kopen?” Als je het ons vraagt, is ons antwoord natuurlijk gewoon JA.

Een ding is wel duidelijk. Iedereen laat weleens wat uit zijn handen vallen en dat kan gebeuren. Maar dit kun je maar beter niet doen met je telefoon. Als je je telefoon zonder hoesje laat vallen, krijgen de apparaten stoten en verzwakt hun werking. Een goed Samsung Galaxy S21 hoesje bijvoorbeeld kan je veel ellende en kosten voorkomen.

Een samsung telefoon is een exclusief apparaat dat je gebruikt om te communiceren en om informatie op op te slaan. Als je het laat vallen, kan het stuk gaan waardoor er ook informatie verloren gaat en je weer opnieuw moet gaan investeren in een nieuwe Samsung telefoon. Het hebben van een siliconen hoesje is ideaal om telefoons te beschermen tegen verschillende soorten schade van buitenaf. Bovendien zorgt dit veel voorkomende materiaal voor meer duurzaamheid en heeft het vermogen om waterdruppels af te stoten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het ontwerp.

Zoals al is gezegd, is een hoesje voor mobiele telefoons in verschillende ontwerpen en creatieve patronen verkrijgbaar, zodat klanten op basis van hun smaak en levensstijl er een kunnen kiezen. Voor een betere bescherming moet je een hoesje van hoge kwaliteit kiezen. Sommige vrouwen zien het hoesje ook als een fashion statement. Onthoud dat uiterlijk niet alles is en dat het hoesje ook qua werking aan jouw wensen moet voldoen.

Als je de telefoon na intensief gebruik wilt doorverkopen, zullen krassen en vlekken de prijs zeker verlagen. Met een smartphone hoesje zal de telefoon er als nieuw uit blijven zien. En we weten zeker dat jullie dit allemaal leuk vinden!

Het beheer van mobiele apparaten

Samsung Galaxy Note 20 ultra

Oplossingen voor het beheer van mobiele apparaten bieden functies zoals het vinden van de telefoon bij verlies en het op afstand wissen. In het geval dat het apparaat zoekraakt of wordt gestolen, geeft dit soort app een persoon de controle over de blootstelling van zijn gegevens. Hoewel het frustrerend kan zijn om een telefoon volledig te moeten wissen, vooral als deze later wordt teruggevonden, is het beter dan gevoelige gegevens in de handen van iemand anders te laten vallen. Een gemiddelde gebruiker heeft een aanzienlijk deel van zijn digitale leven op zijn mobiele apparaten staan. Denk na over de schade, die kan worden aangericht, wanneer een crimineel toegang tot bankrekeningen heeft.

Beveilig het surfen op het internet

Het is frustrerend om tijdens het surfen op het internet de privacy te kunnen behouden. Talloze bedrijven houden veel gegevens over internetgebruikers bij, van hun locatie tot de webpagina’s die ze bekijken. Deze bedrijven bouwen in de loop van de tijd gebruiksprofielen op, die ze voor reclame en andere doeleinden gebruiken. In sommige landen zullen de overheid of wetshandhavingsinstanties het internetgebruik volgen om mensen te bespioneren en om informatie te censureren. Je kunt door gebruik te maken van een virtual private network-service (VPN) een gratis en open internet met beschermd en privé browsen krijgen.

Een VPN is een soort technologie, die browsegegevens versleutelt en het voor iemand moeilijk maakt om de identiteit van de gebruiker te achterhalen. Deze diensten bereiken dit doel op verschillende manieren. De eerste is dat alle browsesessies van de gebruiker door de servers gaan, die de VPN-service beheert. De verbinding is gecodeerd, dus zelfs als een hacker op de een of andere manier toegang tot die gegevens krijgt, kan hij er geen bruikbare informatie uit halen. VPN-oplossingen hebben vaak servers over de hele wereld, dus deze tool is ook om andere redenen nog nuttig. Als een persoon bijvoorbeeld content op Netflix wil bekijken, waarvan de regio voor een ander land is vergrendeld, is het eenvoudig om de servers van dat land uit de lijst te kiezen. Voor zover Netflix weet, bevindt de persoon zich dan in dat land wanneer hij de video opent en deze kan bekijken.

Verbeter de complexiteit van het wachtwoord

samsung-beveiligd

Databases met miljoenen wachtwoorden zijn op het Dark Web en andere criminele bronnen beschikbaar. Veel mensen kiezen ervoor om hetzelfde wachtwoord op meerdere websites te gebruiken of gebruiken in de loop van de tijd slechts kleine variaties van hetzelfde wachtwoord. Hackers gebruiken geautomatiseerde systemen om gecompromitteerde gebruikersnamen en wachtwoorden uit te proberen en de informatie naar veel websites in te voeren om te bepalen of het een geldige combinatie is. Gebruik een sterk wachtwoord met verschillende hoofdletters, speciale tekens en cijfers om het veel moeilijker te maken om erachter te komen. Als een persoon een melding ontvangt dat zijn informatie beschikbaar op het Dark Web is, moet hij onmiddellijk zijn wachtwoord wijzigen. Anders helpt het ook om de beveiliging te behouden als je elke maand of elke drie maanden de wachtwoorden wijzigt.

Gebruik meer dan één factorauthenticatie

Een combinatie van de gebruikersnaam en het wachtwoord is een vorm van authenticatie die mensen gebruiken om via hun mobiele Samsung-apparaat toegang tot apps en websites te krijgen. Een enkele authenticatiefactor geeft echter in de huidige wereld vol cybercriminaliteit onvoldoende bescherming. Een tweefactorauthenticatie of meerfactorauthenticatie omvat andere manieren om te verifiëren dat de persoon is, wie hij zegt te zijn. Biometrische authenticatie kijkt bijvoorbeeld naar iemands gezicht, vingerafdrukken of ogen om hun identiteit te bepalen. Fysieke authenticatiehardware is een andere manier om smartphones en tablets te beveiligen.

Maak op het vergrendelscherm een toegangscode

Het vergrendelingsscherm van jouw Samsung-mobiel mag nooit ontgrendeld blijven. Als iemand de telefoon opneemt en meeneemt, heeft hij onmiddellijk toegang tot de gegevens die op het apparaat beschikbaar zijn. De instellingen voor het vergrendelen van het scherm zijn beschikbaar onder het gedeelte Beveiliging in de instellingen van het Android-besturingssysteem. Er zijn verschillende manieren om dit scherm te beveiligen, bijvoorbeeld door een wachtwoord of een cijfercode in te stellen. Gebruikers kunnen ook bepalen hoeveel informatie wordt weergegeven op het vergrendelingsscherm. Instant messages van chatsoftware kunnen bijvoorbeeld eenvoudig laten zien dat er een melding is binnengekomen of de content van het bericht. Beperk voor maximale veiligheid de hoeveelheid informatie op het vergrendelingsscherm.

Gebruik een anti-malware app

samsung-note-10-plus

Mobiele apparaten van Samsung kunnen net als een computer virussen en andere malware krijgen. Er is antimalware software beschikbaar voor mobiele platforms, die het apparaat tegen schadelijke software beschermen. In de meeste gevallen wordt dit soort app op de achtergrond uitgevoerd en worden gebruikers alleen gewaarschuwd als er activiteit is, waarvan ze op de hoogte moeten zijn. Als malware wordt gedetecteerd, plaatst de software de bestanden in quarantaine en wordt er voorkomen dat ze de werking en de gegevens van de telefoon beschadigen.

Vermijd openbare wifi-hotspots

Openbare wifi-hotspots zijn handig, maar ze zijn ook vanuit veiligheidsoogpunt behoorlijk gevaarlijk. Opportunistische hackers kunnen het gedeelde netwerk gebruiken om op de apparaten van mensen in te breken of hun gegevens te bekijken terwijl ze browsen. Het vermijden van dit soort verbinding is de beste manier om het risico te beperken, maar VPN-gebruikers genieten ook bescherming tegen dit soort aanvallen. Omdat al hun data gecodeerd zijn, heeft de cybercrimineel geen toegang tot die informatie.

Blijf op de hoogte van updates

white Samsung Galaxy smartphone on top of blue place mat near blue click pen

Het Android-besturingssysteem en de apps die erop draaien, hebben regelmatig updates die moeten worden toegepast. Voor apps pusht Google Play Store doorgaans de nieuwste updates, zodat alle apps in de nieuwste versie blijven. Als iemand zijn telefoon echter zo instelt dat apps alleen via wifi worden bijgewerkt en vervolgens nooit verbinding maakt met een wifi-netwerk, loopt men deze updates mogelijk mis. Controleer nogmaals of ze worden geupdated. Kijk voor updates van het besturingssysteem, als de provider van de telefoon de updates niet draadloos verzendt, regelmatig in het gedeelte Over van de Android-systeeminstellingen.

Bekijk app-downloads nauwkeurig

Apps zijn niet altijd wat ze lijken te zijn, vooral als ze worden gedownload uit andere bronnen dan de Google Play App Store. Controleer gebruikersrecensies en andere bronnen nogmaals om te bepalen of een toepassing in de lift zit. In sommige gevallen gaat het om vermomde malware en kunnen ze veel problemen voor het mobiele apparaat van Samsung veroorzaken. Als een app iets vreemds en onverwachts doet, is het een goed idee om de app te verwijderen en er online wat onderzoek naar te doen. Soms is het een onschuldige bug, die een probleem veroorzaakt, maar in andere gevallen is het malware die het hele Samsung-apparaat in gevaar brengt.

Meer informatie over cyberbeveiliging

Eén van de beste manieren om te voorkomen dat cybercriminelen iemands dag verpesten, is door zoveel mogelijk te weten te komen over de potentiële cyberbedreigingen, die er tegenwoordig zijn. Veel van de aanvallen zijn afhankelijk van een of andere vorm van social engineering, wat betekent dat ze mensen manipuleren om de acties te ondernemen, die de aanvallers willen. Phishing-e-mails zijn een goed voorbeeld van social engineering waarmee de meeste mensen in persoonlijke of professionele hoedanigheid worden geconfronteerd. Door de kennis op het gebied van cyberveiligheid te verbeteren, nemen eigenaren van mobiele apparaten concrete stappen tegen hackers. Lokale hogescholen hebben dit soort training vaak beschikbaar en ook talloze online bronnen hebben die informatie. Sommige bedrijven zullen cyberbeveiligingstrainers voor hun werknemers inschakelen en hen door workshops leiden om beter te begrijpen wat er met hun apparaten en systemen gebeurt.

Maak regelmatig back-ups

samsung-note-10-plus

De mogelijkheid om een telefoon bij verlies of diefstal op afstand te wissen of om de fabrieksinstellingen van een apparaat dat het slachtoffer is van malware te herstellen, betekent dat een robuuste set back-ups nodig is om te voorkomen dat de dag van een persoon wordt verstoord. Met de juiste back-up oplossing is het geen probleem om de gegevens van de telefoon te verwijderen. Binnen een paar minuten kunnen ze weer aan de slag alsof er niets is gebeurd. Zorg er bij het kiezen van een back-up oplossing voor dat je de gegenereerde back-ups test om er zeker van te zijn dat deze correct wordt hersteld voordat je dit in een noodgeval probeert.

Pas app-machtigingen aan

Latere versies van het Android-besturingssysteem bieden gebruikers de mogelijkheid om de machtigingen, die elke app gebruikt, te verfijnen. Tijdens het installatieproces worden gebruikers om permissie gevraagd voor de machtigingen voor de basisapplicatie. Ze kunnen kiezen of ze de app deze machtigingen alleen toestaan wanneer de app wordt geopend of ervoor kiezen om de app altijd toegang op de achtergrond te geven. Zodra de gebruiker de app opent, wordt hij gevraagd om aanvullende machtigingen, die nodig zijn voor de app. Deze machtigingen kunnen op elk moment worden gecontroleerd, waardoor de toegang tot gevoelige systeembronnen zoals de microfoon en de camera onmiddellijk kan worden ingetrokken.

Vermijd toegang tot mobiele systeembestanden

Rooten van Android-telefoons is een methode om toegang te krijgen tot de bestanden van het besturingssysteem. Gevorderde gebruikers rooten hun telefoons om aangepaste versies van besturingssystemen op het apparaat te zetten, root-apps te gebruiken en volledige toegang tot de bestanden en mappen van het apparaat te hebben. Hoewel dit toegangsniveau handig is voor gevorderde gebruikers, vormt het ook een ernstig beveiligingsrisico, aangezien het voor hackers op deze systemen veel gemakkelijker is om toegang te krijgen tot gevoelige bestandslocaties. Tenzij het absoluut noodzakelijk is om een mobiel apparaat van Samsung te rooten, moet je dit proces uit veiligheidsoverwegingen echt vermijden.

Het aantal bedreigingen waarmee de smartphones en de tablets van Samsung worden geconfronteerd, zal naarmate hackers nieuwe manieren leren om in te breken op mobiele apparaten alleen maar toenemen. Door al deze praktijken op te nemen in iemands digitale leven, is het risico om het doelwit te worden van een cyberaanval veel kleiner dan het anders zou zijn.

Leave a Comment