Schuifdeuren kunnen, van royale ruimtebesparende voordelen tot een gemakkelijke toegang tussen kamers, tal van voordelen voor zowel woningen als commerciële panden bieden. Of het nu gaat om een binnen- of een buiteningang, schuifdeuren kunnen zowel een praktische als een aantrekkelijke toevoeging aan elk huis zijn en het beslag van een schuifdeur kan voor het gemak zelfs op de deuren van een kledingkast of een kast worden aangebracht.

Met een rijke geschiedenis, die helemaal teruggaat tot het Romeinse rijk, zijn schuifdeuren sindsdien uitgegroeid tot een betaalbare en robuuste optie voor iedereen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen…

1. Ruimtebesparing

moderne-keuken

Eén van de meest voor de hand liggende voordelen van schuifdeurkasten zijn hun ruimtebesparende eigenschappen. Waar draaiende deuren ruimte nodig hebben om open te kunnen zwaaien, werken schuifdeuren zijwaarts. Dit maakt ze niet alleen ideaal voor het gebruik in kleinere ruimtes, waar de ruimte schaars is, maar ook voor kasten en kledingkasten.

De zijwaartse bediening maakt het ook mogelijk om een bredere toegangsweg te creëren, wat handig kan zijn tijdens een verhuizing of een renovatie voor het verplaatsen van grote items van kamer naar kamer. Hele scheidingswanden met schuifdeuren tussen kamers geven je de mogelijkheid om twee kleinere, intieme ruimtes te creëren of één grote – ideaal voor entertainment.

2. Meer licht

strakke-keuken

Door grote deuren met glas in een kamer te introduceren, kan deze maximaal licht ontvangen, waardoor een luchtige en heldere sfeer ontstaat. In relatie tot het bovenstaande punt bieden glazen deuren, vooral bij het gebruik als terrasdeuren of andere naar buiten gerichte deuren, ook de illusie van meer ruimte (net zoals grote spiegels). Doorfit’s kan railsystemen leveren, die specifiek voor toepassingen met glazen deuren zijn ontworpen.

Door op deze manier licht naar binnen te halen, kun je door de elektrische verlichting later op de avond aan te laten gaan de energierekening verlagen. Het voegt als een aantrekkelijk designelement ook waarde aan je huis toe. Zelfs bij het gebruik binnenshuis helpt het om extra licht in de kamers te laten, waardoor de illusie van ruimte ontstaat.

3. Ontwerpvoordelen

Schuifdeuren hebben niet alleen een geweldige praktische functie, ze bieden ook een aantal esthetische voordelen. Met een grote verscheidenheid aan beschikbare stijlen en ontwerpen, zijn schuifdeuren verkrijgbaar in een reeks soorten. Hierbij kun je denken aan schuifdeuren die om een hoek kunnen schuiven, kunnen worden gevouwen of recht kunnen worden geschoven.

4. Nadelen van kasten met schuifdeuren

kleurrijke-lamp-keuken

Het belangrijkste probleem bij het plaatsen van schuifdeuren in de keuken is het onderhoud. Omdat het railsysteem, waar deze schuifdeuren zich langs bewegen, zeer dunne, moeilijk bereikbare plekken bevat, kan er heel gemakkelijk binnenin stof en etensresten ophopen, wat uiteraard een grote zorg zou moeten zijn in een ruimte, die wordt gebruikt om voedsel te bereiden. Bovendien zal eventuele schade aan het railsysteem resulteren in een vastzittende deur en is het bijna altijd een stuk duurder dan bij een draaiende deur om reparaties uit te voeren.

Je moet ook rekening houden met het feit dat het gebruik van schuifdeuren voor jouw keukenkasten de keuken wel uniek kan maken, maar dat dat voordeel ook kosten met zich meebrengt. Schuifdeuren van kasten zijn doorgaans aanzienlijk duurder dan scharnierende deuren en ze kunnen veel moeilijker te installeren zijn.

Leave a Comment