Hoe was het wakker worden vanmorgen? De bekende hartverzakking door een rinkelende wekker? Denkend aan Blue Monday u nog een keer omdraaien? Geen zin om op te staan? Bibberend door uw koude huis naar de badkamer? Kortom, niet de ideale start? Binnenkort kan volgens de 18 jarige Fransman Guillaume Rolland uw ochtend veel prettiger beginnen dan tot dusver. Hij bedacht namelijk een wekker die u met de geur van verse coissants, koffie of met bijvoorbeeld frisse zeelucht wakker maakt.>>

large_sensorwakeHoe was het wakker worden vanmorgen? De bekende hartverzakking door een rinkelende wekker? Denkend aan Blue Monday u nog een keer omdraaien? Geen zin om op te staan? Bibberend door uw koude huis naar de badkamer? Kortom, niet de ideale start? Binnenkort kan volgens de 18 jarige Fransman Guillaume Rolland uw ochtend veel prettiger beginnen dan tot dusver. Hij bedacht namelijk een wekker die u met de geur van verse coissants, koffie of met bijvoorbeeld frisse zeelucht wakker maakt.

sensorwake

Rolland presenteerde deze Sensorwake onlangs op de CES-beurs in Las Vegas. Met een eerdere succesvolle campagne op Kickstarter haalde hij al 200.000 dollar binnen voor zijn idee. De wekker wordt daardoor nu gemaakt. Hij werkt door middel van capsules die je in de wekker steekt. Je zet je alarm en als het zo ver is laten de capsules hun geur vrij. De geuren zijn zo gedoseerd dat je er binnen twee minuten wakker van moet worden. Als dat niet het geval is krijg je na drie minuten een geluidje. Dus u loopt niet het risico door een verdopte deus niet wakker te worden. De capsules worden geleverd per twee in thema packs. Zo bevat ‘Pack Continental breakfast’ de geuren van croissants en espresso, ‘Pack Vitalization Aromatherapy’ de geuren van de kust en van een weelderige jungle en ‘Pack the break’ die van chocolade en pepermunt. Ook zijn er nog losse geuren als perzik, dollars en geroosterd brood. Eén capsule moet goed zijn voor zo’n 30 wake-ups. De alarmklok met drie bijgevoegde geurtjes zal rond de 100 euro kosten. Oh, en niet onbelangrijk: de geuren zijn ontwikkeld in Frankrijk en voldoen aan de strengste luchtkwaliteitseisen, zijn Reach, Carb en Ifra gecertificeerd en de houders zijn 100% recyclebaar.

sensorwake-1078x452

Leave a Comment