Het dragen van juwelen is een uiting van je persoonlijkheid. De ene persoon heeft een voorkeur voor fijne kettinkjes en de andere houdt meer van kleurrijke en opvallende bijous.

Maar wat je draagt, hangt ook af van de omgeving waar je in bent of wat je stemming is. In een zakelijke omgeving zul je wellicht wat minder uitbundige bijous dragen dan op een avondje disco.

Een webwinkel waar je sieraden kan vinden voor elke gelegenheid is bijvoorbeeld Eline Rosina. Men biedt eigen ontwerpen, maar toch van een betaalbare kwaliteit. Een leuk voorbeeld uit het assortiment is de Mix & Match serie. Dit zijn oorbellen en kettingen waarbij je losse pendants kan kopen, hiermee kan je dus steeds wisselen.

Opbergen

gouden-sieraden-armband

Je bent zuinig op je juwelen en bijous en wilt ze goed opbergen, dat geldt zeker voor deze waar je het meest aan gehecht bent. Het beste doe je dit in een juwelendoos. Zo’n doos is van binnen met stof bekleed, zodat er geen krassen op je juwelen komen. Daarnaast zijn ze in zo’n doos vrij van stof.

Een goede juwelendoos heeft veel vakjes, zodat je alles kan sorteren en je kettingen niet in de knoop komen. Dat laatste wil je voorkomen, want bij het ontwarren kunnen je tere kettinkjes breken. Er zijn ook juwelendozen waarbij je zelf de indeling van je juwelendoos kan bepalen, zodat het precies past bij jouw kostbare juwelen.

Sommige hebben een slot, waardoor niemand in jouw spullen komen. Maar zijn de betreffende juwelen veel waard, zij het in geldwaarde of emotionele waarde, dan is het beter om ze in een kluis op te bergen.

Onderhoud

gouden-sieraden

Om juwelen mooi te houden, moet je ze onderhouden. Goud en zilver kun je met een zachte tandenborstel schoonmaken in een sopje van zachte groene zeep en daarna afspoelen met lauw water.

Een regelmatig voorkomend probleem met echt zilver is dat het zwart wordt. Dit kun je verwijderen met een zilverdoek of een speciaal middel dat bij de juwelier verkrijgbaar is. Lukt het daar niet mee, dan kan de juwelier het voor je reinigen.

Online winkelen

Vanwege de coronamaatregelen zijn we meer aangewezen op online winkelen. Maar dat hoeft niet nadelig te zijn, internet heeft namelijk veel te bieden en je zult zeker juwelen of bijous tegenkomen die helemaal bij jou passen. Kijk bijvoorbeeld eens op de eerder genoemde website van Eline Rosina. Deze webwinkel heeft een uitgebreid assortiment van eigen ontwerpen, dus deze sieraden zijn behalve mooi ook altijd uniek.

Leave a Comment