Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Is het, zodra je er binnenstapt, meteen duidelijk dat dit jouw kamer is, en niet die van iemand anders? Of is hij juist neutraal, en zou het net zo goed de slaapkamer van je buren kunnen zijn?

Ligt je persoonlijkheid erin?

moderne-slaapkamer

Waar we onze woonkamer graag uitgebreid en vaak ook erg persoonlijk inrichten, is dat bij een slaapkamer lang niet altijd het geval. Een woonkamer vertelt, direct als je er binnen komt wandelen, vaak heel veel over de bewoners van een huis. Dat zit hem niet altijd in de basis van het interieur overigens, nee, het zijn vaak de accessoires die het ‘m doen.

Aan de basis van het interieur, de muren, vloeren en meubels, kun je vaak slechts een klein beetje aflezen. Is alles helemaal trendy, precies zoals op dit moment in de mode is, dan weet je dat de bewoners dit waarschijnlijk belangrijk vinden. Ze hebben zich verdiept in de trends, en hier hun woonkamer op aangepast. Is de kamer juist meer tijdloos, en is er niet per se een trend zichtbaar? Dan zou je kunnen stellen dat de bewoners zich juist weinig aantrekken van trends, en vooral hun eigen smaak volgen.

Hoe zit het met de slaapkamer?

slaapkamer-tapijt-grijs

Net als bij de woonkamer, kun je ook in de slaapkamer naar de basis kijken om iets over de bewoners te weten te komen. Doordat de trends op slaapkamergebied vaak wat minder uitgesproken zijn dan wanneer het gaat om woonkamers, is het wel lastiger.

Wat een kamer echt persoonlijk maakt, welke kamer het ook is, zijn de accessoires. Deze zie je vaak volop in een woonkamer. Veel foto’s van plekken over de hele wereld over de muur zegt iets over de reislustigheid van de bewoner. Maar ook andere accessoires kunnen bijvoorbeeld de smaak ‘verklappen’.

Dit geldt ook voor de slaapkamer, al past lang niet iedereen die aan zijn smaak of persoonlijkheid aan. Met een paar kleine accessoires maak je hem helemaal van jou! Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie bedsprei in je favoriete kleur, daarmee geef je je slaapkamer direct een stuk persoonlijkheid. Of denk eens aan een dekbedovertrek in een opvallende kleur, die kun je ook nog eens gemakkelijk wisselen en aanpassen aan je humeur. De ene week een roze dekbedovertrek, de week erna een blauwe of oranje: je zal zien dat het je kamer steeds een heel andere uitstraling geeft.

Natuurlijk kun je nog meer doen om je slaapkamer wat meer karakter te geven. Misschien zijn er mooie souvenirs of foto’s van reizen die je gemaakt hebt, of kun je met accessoires een romantische, moderne of juist glam stijl in je slaapkamer brengen. Heel druk hoef je het niet te maken, maar een klein beetje persoonlijkheid en gezelligheid, dat kan best!

Leave a Comment