Je slaapkamer is één van de meest persoonlijke ruimtes in je huis. Hier ontspan je je en laad je je voor een nieuwe dag op en daarom zou je extra aandacht aan deze ruimte moeten schenken. Maar voordat je zelfs maar aan het kopen van items om je slaapkamer luxer mee te maken denkt, moet je eerst deze nuttige tips bekijken om zo je ruimte zo comfortabel mogelijk te kunnen maken. Overigens kan je op MNLK.nl nog meer inspiratie vinden.

Leg een kleed neer

luxe-slaapkamer-brons

Het toevoegen van textuur en warmte aan je slaapkamer, is één van de gemakkelijkste manieren om de sfeer te verbeteren. Of je nu gek op bloemen bent of op ingetogen ontwerpen, zoals bijvoorbeeld jute, een chique vloerkleed kan je slaapkamer in een oogwenk luxer maken.

Voeg kunst toe

moderne-slaapkamer

Pronk met je gevoel voor stijl door een opvallend kunstwerk, een sculptuur, een foto of een kleurrijk schilderij te plaatsen. Hoewel een kunstwerk natuurlijk aan de muur kan worden opgehangen, kan het net zo krachtig zijn om je favoriete stuk tegen een muur aan te zetten.

Vul je kussens flink op

slaapkamer-tapijt-grijs

Er is niets dat zo luxueus aanvoelt als zachte, goed gevulde kussens, die een grote bijdrage leveren aan het transformeren van je slaapkamer van ‘alledaags’ naar een toevluchtsoord dat de meest luxueuze hotels kan nabootsen. Mochten je kussens aan vervanging toe zijn, dan zou je op Smulderstextiel.nl kunnen kijken. Zij zijn namelijk de grootste aanbieder van Nederland als het gaat om beddengoed.

Vervang het dekbedovertrek 

houten-slaapkamer

Het dekbedovertrek kan een heel groot verschil maken en het is eigenlijk heel makkelijk te vervangen. Kies voor een natuurlijke kleur zoals de donkergroene tinten hierboven.

Bekijk de nachtkastjes

slaapkamer-bed

Als je een beetje op mij lijkt, vind je op je nachtkastje vast een verzameling van essentiële items: handcrèmes, opladers, halfvolle glazen water en romans die nog moeten worden gelezen. Het is tijd om hier eens verandering in te brengen. Ruim grote items op in de la en zet ‘mooie spulletjes’ neer.

Houd de vloer leeg

Toegegeven, deze tip gaat meer over organisatie en netheid, maar dat maakt het niet minder belangrijk: een rommelige slaapkamer ziet er nooit luxueus uit, dus houd de vloer schoon en netjes – dat betekent ook geen stapels boeken en verlengsnoeren.

Trek de aandacht naar bepaalde stukken

industrieel-slaapkamer

Een donker houten bedframe, een prachtige vergulde ladekast, een fluwelen fauteuil – elke slaapkamer heeft zijn eigen middelpunt, maar zorg ervoor dat de kamer centraal staat. Maak de kamer niet te vol met meubels, maar laat elk stuk op zichzelf staan.

Upgrade de handgrepen

Er is geen reden om de standaard grepen, die bij je kaptafel en nachtkastjes zijn geleverd, te behouden (tenzij het er natuurlijk al prachtig uitziet!). Het vervangen van de handgrepen is een goedkope en gemakkelijke manier om je kamer te upgraden en er zijn zoveel manieren om het uiterlijk te personaliseren: kristal, edelsteen, koper en nog veel meer.

Ruim je kaptafel op

Net als je nachtkastje, kan een rommelige kaptafel je hele slaapkamer rommelig maken. Dit is een goed moment om wat make-up organizers of kleine boxjes te kopen waarin je spullen kan opruimen.

Voeg meer groen toe

slaapkamer-planten-bloemen

Zoals altijd is de snelste en de gemakkelijkste manier om je kamer te upgraden van ‘gemiddeld’ naar ‘luxe’ door wat groen toe te voegen. Het is aan jou om te bedenken hoe: een grote varen? Kleine potplanten op je nachtkastjes? Wat je ook kiest, het neerzetten van een paar planten helpt een ruimte mooier te maken.

Leave a Comment