Wie wil er nu geen slaapkamer hebben, die eruit ziet alsof het een plaatje uit een interieurmagazine is of een voorbeeld van een kamer op Pinterest? Maar helaas hebben de meeste mensen onvoldoende budget om deze droom uit te kunnen laten komen. Als dit ook voor jou geldt, geef dan niet op met het creëren van je droomslaapkamer of iets van wat daar in de buurt komt. Het is mogelijk om je kamer een luxe uitstraling te geven, terwijl het je niet veel zal kosten. Zoals met zoveel andere dingen in het leven, draait het allemaal om details. In dit artikel bespreken we 10 manieren om een vleugje luxe aan je slaapkamer toe te voegen, zonder dat je hier heel veel geld voor hoeft uit te geven of moeite voor hoeft te doen.

Ruim de rommel op

Oké bij deze tip draait het niet om een accessoire of object, maar het is wel de belangrijkste stap om te nemen als je een mooie kamer wilt. Je ziet geen prachtige slaapkamers op Pinterest die een puinhoop zijn, toch? Een vuile of rommelige ruimte zal er, ongeacht hoeveel je ook aan je meubilair uitgeeft, nooit duur of zelfs maar aantrekkelijk uitzien. Dus ruim de rommel op. Een luxueus ogende ruimte is strak en opgeruimd. Gooi alles dat niet noodzakelijk of mooi is weg. Besteed bijzondere aandacht aan de vloeren. Luxe uitziende kamers zijn geen opslagruimten voor ongebruikte apparatuur, stapels ongelezen boeken of opgevouwen kleding.

Voeg een fauteuil toe

Een fauteuil combineert luxe met comfort en geeft de sfeer aan de slaapkamer. Een mooie stoffen fauteuil geeft je kamer meer speelsheid en neemt minder ruimte in dan een grote bank. Ook creëert een fauteuil de extra zitplaats in je slaapkamer.

Zet een dienblad neer

Eén van de gemakkelijkste manieren om je slaapkamer zo speciaal te maken, is om een mooi dienblad op je make-up tafel of nachtkastje te zetten. Het hoeft niet echt duur te zijn. Koop bijvoorbeeld een mooi goedkoop of tweedehands dienblad, geef het een laag goud of zilver metallic spuitverf en alleen jij weet dat het niet in een enorm dure zaak is gekocht. Gebruik dit dienblad om de anders verspreide items op je make-up tafel zoals sieraden, parfumflesjes of kleine andere objecten op te leggen. Je slaapkamer ziet er meteen een beetje eleganter uit.

Zet iets groens neer

Eén of twee groene plantjes of bloemen zijn een must in een luxe slaapkamer. Nee, geen geldboompje en ook geen chrysanten. Haal je mooiste vaas tevoorschijn. Als je die niet hebt, ga dan naar de kringloopwinkel voor een goedkope schat en vul hem met een geurig boeket snijbloemen voor op je nachtkastje. Je kunt ook goedkope bloemen vinden in je eigen tuin, bij de bloemist, op een lokale boerenmarkt of zelfs in de supermarkt. Zet ook een weelderige groene plant in een keramische of metalen pot neer. Als je groene vingers hebt, probeer dan een varen. Zo niet, dan kun je gemakkelijk te verzorgen kamerplanten gebruiken. Zet als je dat leuk vindt ook een plant op je dressoir. Niet alleen zal het de uitstraling van je slaapkamer verbeteren, maar het zal ook helpen om de lucht te zuiveren. Wat een win-win-situatie!

Speel met licht

Wil je een slaapkamer die er duur uitziet? Gooi dan de goedkope plafondlamp weg en vervang hem door een stijlvolle hanglamp, een kleine kroonluchter of een mooie plafonnière de keuze is aan jou. Zorg er wel voor dat het licht in verhouding is met de rest van je slaapkamer en een aanvulling is op je andere meubels.

Maak een statement met je deken

slaapkamer-tapijt-grijs

Een dik, luxueus dekbed of een plaid voegt onmiddellijk stijl toe aan je bed. Vergeet die goedkope fleecedekentjes, die geweldig zijn voor op de bank bij de tv, maar je kamer er niet luxe uit zullen laten zien. Kies in plaats daarvan een sprei of plaid dat gemaakt is van wollige stof, velours, zijde, fluweel of zelfs namaakbont. Je kunt gaan voor een effen kleur, een dierenprint of een subtiel ontwerp. Je slaapkamer ziet er meteen beter uit en je voetjes zijn ‘s nachts ook lekker warm.

Kies voor sierlijsten

Het is verbazingwekkend hoe zelfs een gewone kamer er duur uit kan zien door het ophangen van kroonlijsten. Als je niet het geluk hebt dat je zulke lijsten al in huis hebt, moet je een bezoek brengen aan een woonwinkel bij jou in de buurt of aan de kringloopwinkel. Afhankelijk van hoe handig je bent, kun je ook bestaande lijsten aanpassen en verven. Hoe dan ook, schilder het lijstwerk aan je muren.

Voeg karakter toe

Geef je slaapkamer echt karakter met een opvallend stuk dat zegt: “Ja, deze kamer is van een speciaal iemand.” Dat kan bijvoorbeeld een groot kunstwerk aan je hoofdeinde zijn, een mooie verzamelstuk op je dressoir, een antieke quilt op je bed of een kleed dat heel bijzonder is. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het je persoonlijke smaak en stijl weerspiegelt, groot genoeg is om meteen gezien te worden bij het betreden van de kamer en echt iets geweldigs is. Nogmaals, je hoeft echt geen groot bedrag uit te geven, wees creatief en kijk goed rond.

Verhoog de gordijnen

Kleine, hoekige slaapkamers zien er zelden luxe uit. Als dit bij jou thuis ook de situatie is, schep dan meer ruimte door de gordijnen hoger te hangen. Wanneer de gordijnroede slechts een paar centimeter onder de plafondlijn is gemonteerd en de gordijnen tot aan de vloer komen, ziet de hele ruimte er opeens niet alleen groter maar ook eleganter uit.

Investeer in de lampenkappen

houten-slaapkamer

Effen, saaie lampenkappen zien er niet duur uit. Oude, vervaagde, gerafelde of vies uitziende lampenkappen zien er ook niet duur uit. Het is gemakkelijk om goedkope gloednieuwe, aantrekkelijke en interessante lampenkappen te vinden, dus waarom zou je je bedlampje niet een upgrade geven? Zoek voor een vleugje luxe naar een rijk gekleurde tint, een tint met een aangenaam patroon of een tint met metalen accenten. Gebruik klassieke lampenkappen, omrand met namaakbloemen, pompons of decoupage niet meer in je slaapkamer, want deze mode is echt allang voorbij.

Verander het hang- en sluitwerk

Als je slaapkamermeubilair zijn beste tijd wel heeft gehad, heb je twee keuzes: koop nieuw meubilair (de dure optie) of werk bij wat je hebt bij (de goedkope optie). En één van de gemakkelijkste manieren om je meubels er een beetje “duur” uit te laten zien, zonder echt veel geld uit te geven, is met het vervangen van het hang- en sluitwerk. Vervang die gedateerde, lelijke of eenvoudige handvatten en knoppen voor hedendaagse, elegante ontwerpen. Zoek naar glas of metalen knoppen, die een beetje luxe toevoegen. Schroef het vast op je oude meubels en voila! Je meubels hebben een make-over gekregen, je slaapkamer ziet er luxe uit en je portemonnee is ook tevreden.

Leave a Comment