Zoals elke kamer in je huis, moet ook de verlichting voor in de slaapkamer worden afgestemd op jouw wensen en voorkeuren. Je slaapkamer is een ruimte waarin je je moet kunnen ontspannen en dromen of waarin je tijd kunt doorbrengen met je geliefde. De juiste verlichting in de slaapkamer kan de tijd, die je doorbrengt in deze ruimte, aangenamer maken.

In dit artikel bespreken we belangrijke dingen, die je moet overwegen wanneer je de verlichting in de slaapkamer gaat aanpakken.

1. Kosten van de verlichting

slaapkamer-bed

Maak een budget en houd je daar dan ook aan. Het hebben van een budget betekent niet dat je geen spectaculaire of effectieve verlichting kunt aanschaffen. Als je denkt aan de kosten op de lange termijn en aan de onderhoudskosten, zijn LED spotjes de beste keuze. Ze zijn uiterst duurzaam en verbruiken maar weinig energie. Vind je het leuk om te lezen voordat je gaat slapen? Dan is een LED-leeslamp een goede optie.

2. Afmetingen van de kamer

Hoe groter de ruimte, hoe krachtiger de verlichting moet zijn. Bekijk de afmetingen van de ruimte door de ruimte vanaf de vloer tot aan het plafond en van links naar rechts te meten. Voor aan het plafond zou je kunnen denken aan plafonnieres.

3. De tinten van het licht

Een matige verlichting is voor in de slaapkamer ideaal. Als je een te donkere tint kiest, kan de impact van het licht verloren gaan. Als je tinten gebruikt die te licht zijn, kun je worden gewekt door een schittering. Het licht moet onder alle omstandigheden ideaal zijn.

4. Een dimmer

slaapkamer-tapijt-grijs

Met dimmers kun je de sfeer in de ruimte onmiddellijk veranderen. Nergens is dit belangrijker dan in de slaapkamer. Het kan de beste investering zijn, die je doet.

5. Afstandsbediening voor de verlichting

Je bent net klaar met het lezen van een boek of het kijken naar een film en nu ben je er klaar voor om je ogen te sluiten en lekker te gaan slapen. Je wilt dan niet uit bed klimmen, naar het lichtknopje lopen en dan in het donker weer terug in bed kruipen. De verlichting in de slaapkamer kan nu ook met een eenvoudige afstandsbediening naast je bed op afstand worden bediend. Het is een eenvoudig apparaatje, dat het leven zoveel gemakkelijker kan maken.

Leave a Comment