Handig toch, al die sociale media. Op LinkedIn kwamen we een berichtje tegen over een slimme nieuwe brievenbus. Waarschijnlijk weet u nog niet van het bestaan, want hij is splinternieuw. Maar het lijkt een ideaal ding te zijn. Als u in een flat, appartement of boven of benden in een huizenblok woont, heeft u er niets aan. Dat wil zeggen, nog niet, want dat gaat op termijn veranderen. Maar voor iedereen met een plekje voor het huis voor een brievenbus kan de nieuwe Nederlandse Parcer vanaf nu een uitkomst zijn. En al helemaal voor mensen die frequent online shoppen en niet steeds de buren met hun pakjes willen opschepen of deze elders moeten ophalen. Het gaat dus om een grote brievenbus, die je eenvoudig in je tuin of aan de muur plaatst. Aan de brievenbus is een eigen Parcer account via internet gekoppeld. Je Parcer communiceert draadloos met je persoonlijke gebruikersomgeving. Via je PC of je smartphone regel je al je Parcer zaken. >>

PARCER-SQ-LARGE-Serie01

Handig toch, al die sociale media. Op LinkedIn kwamen we dit weekend een berichtje tegen over een slimme nieuwe brievenbus. Waarschijnlijk weet u nog niet van het bestaan, want hij is splinternieuw. Maar het lijkt een ideaal ding te zijn. Als u in een flat, appartement of boven of benden in een huizenblok woont, heeft u er niets aan. Dat wil zeggen, nog niet, want dat gaat op termijn veranderen. Maar voor iedereen met een plekje voor het huis voor een brievenbus kan de nieuwe Nederlandse Parcer vanaf nu een uitkomst zijn. En al helemaal voor mensen die frequent online shoppen en niet steeds de buren met hun pakjes willen opschepen of deze elders moeten ophalen.

De vier ondernemers achter dit nieuwe product viel het enkele jaren geleden op dat webshops steeds sneller online bestellingen leveren, maar dat de mensen die de producten bestellen vervolgens vaak niet thuis zijn wanneer de bestelling geleverd wordt. Daar krijgen steeds meer mensen mee te maken en … last van. Na veel gesprekken in de markt, analyse van technologieën en vele, vele conceptschetsen verder ontstond de unieke gepatenteerde Parcer technologie. Deze maakt het mogelijk om op afstand aan specifieke objecten toegang te verlenen tot een specifieke ruimte op een specifiek tijdstip. Door deze technologie te integreren in een volledig nieuw ontworpen brievenbus mét pakketcontainer ontstond de Parcer.

Parcer International BV werd in 2014 geselecteerd als veelbelovende Tech Startup en opgenomen in het Incubator programma van Dinalog. Dinalog is verbonden aan de Topsector Logistiek van de overheid en coördineert logistieke innovatie tussen het Nederlands bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Het afgelopen jaar is de technologie uitgebreid getest bij consumenten thuis. Het systeem werkt nu volledig en is daarmee klaar om geïntroduceerd te worden op de Europese markt. Het gaat dus om een grote brievenbus, die je eenvoudig in je tuin of aan de muur plaatst. Een stroomvoorziening is niet nodig. Aan de brievenbus is een eigen Parcer account via internet gekoppeld. Je Parcer communiceert draadloos met je persoonlijke gebruikersomgeving. Via je PC of je smartphone regel je al je Parcer zaken.

parcer2

Klik: http://www.parcer.com/#!video/vk0qi

Zo’n Parcer kost vanaf EUR 375,-. De fabrikant is kort geleden begonnen met de uitlevering en plaatsing van de eerste orders. De allereerste werd geïnstalleerd op een prachtige locatie in Woerdense Verlaat. De trotse eigenaren zeggen zelf: ”De oplossing van Parcer is op ons lijf geschreven, wij wonen aan het water, waar je alleen kunt komen met een pontje. Onze pakketten belanden dus altijd bij de buren aan de overkant. Met onze nieuwe Parcer is dat nu verleden tijd, top!”

parcer1

De Parcer vervangt je oude brievenbus en heeft een apart compartiment voor je post dat voldoet aan alle wettelijke post-eisen. Je kunt dus naast pakketten ook al je post ontvangen. In de video kon u al zien dat de Parcer feitelijk functioneert als een kluisje met een toegangscode. Die toegangscode geef je aan bij het bestellen van goederen. De pakketbezorger ziet de code terug op de adressticker op het pakket, kan de Parcer daarmee openen en het pakket opbergen. Op dezelfde manier kun je ook pakketjes laten ophalen. De Parcer brievenbus heeft nog twee handige features. Zo kun je de brievenbusklep op slot zetten. Dat is bijvoorbeeld handig tijdens oud en nieuw. Verder is het mogelijk om de bodem van je brievenbus tijdelijk te verwijderen. Daardoor raakt je brievenbus nooit overvol, en dat is weer prettig als je een tijdje op vakantie bent. Zodra er een pakketje opgestuurd, geleverd of opgehaald is ontvang je via de Parcer applicatie een berichtje via email of op je smartphone. De Parcer is een intelligente brievenbus en weet welke pakketjes geleverd worden en wanneer. Hij registreert het als er een pakket in de Parcer wordt gezet en weet welk pakket dit is. Als gebruiker bepaal je hoeveel pakketjes je tegelijk in de Parcer geleverd kunnen worden. Natuurlijk kun je er ook bijvoorbeeld een Maaltijdbox in laten afleveren en er tevoren koelelementen inleggen. Enzovoorts. Slim idee? Het lijkt ons voor heel wat ClassyLife-lezers een uitkomst, en voor hun buren ook! Zie ook www.parcer.com.

parcer_app

parcer3

 

 

 

 

Leave a Comment