SmartCDoro, de Zweedse telecomproducent en marktleider op het gebied van seniorentelefoons, lanceert op het Mobile World Congress in Barcelona het nieuwe SmartCare By Doro. Deze cloud-gebaseerde zorgoplossing is erop gericht om het leven van thuiswonende senioren gemakkelijker en veiliger te maken. Het nieuwe systeem koppelt sensoren die ongewone situaties en ongelukken in huis detecteren met de Doro-cloud. In nood of bij verdachte omstandigheden slaat het systeem automatisch alarm en worden familieleden of hulpverleners uit de gedeelde cloud gewaarschuwd. SmartCare by Doro wordt geleverd met een home gateway unit en met slimme sensoren die gekoppeld zijn aan de Doro-cloud ‘My Doro’. Het op-maat-gemaakte systeem, gebaseerd op individueel gedrag, detecteert ongevallen real-time en waarschuwt dan meteen  familieleden en hulpverleners. Doro SmartCare heeft een open systeemarchitectuur die de connectie tussen sensoren en apparaten van derden faciliteert.>>

SmartCDoro, de Zweedse telecomproducent en marktleider op het gebied van seniorentelefoons, lanceert op het Mobile World Congress in Barcelona het nieuwe SmartCare By Doro. Deze cloud-gebaseerde zorgoplossing is erop gericht om het leven van thuiswonende senioren gemakkelijker en veiliger te maken. Het nieuwe systeem koppelt sensoren die ongewone situaties en ongelukken in huis detecteren met de Doro-cloud. In nood of bij verdachte omstandigheden slaat het systeem automatisch alarm en worden familieleden of hulpverleners uit de gedeelde cloud gewaarschuwd.

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig thuis, maar hebben hierbij vaak ondersteuning nodig van hulpverleners of familie. Uit onderzoek van Doro blijkt dat 24 procent van de Europeanen mantelzorger is of een verantwoordelijkheid draagt voor de zorg van een oudere. Hiervan geeft 61 procent aan ongerust te zijn dat diegene iets overkomt. Daarom presenteert Doro de SmartCare by Doro: een slimme zorgoplossing die speciaal ontwikkeld is voor ouderen. SmartCare by Doro wordt geleverd met een home gateway unit en met slimme sensoren die gekoppeld zijn aan de Doro-cloud ‘My Doro’. Het op-maat-gemaakte systeem, gebaseerd op individueel gedrag, detecteert ongevallen real-time en waarschuwt dan meteen  familieleden en hulpverleners. Doro SmartCare heeft een open systeemarchitectuur die de connectie tussen sensoren en apparaten van derden faciliteert.

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat wanneer iemand van de trap valt, een sensor deze val automatisch detecteert en familie waarschuwt. Ook de Doro-alarmcentrale of andere aangesloten hulpdiensten worden meteen gewaarschuwd. Via het My Doro-systeem ontvangen zij ook notificaties en waarschuwingen bij ongewone activiteiten in huis, bijvoorbeeld ‘de ijskast werd al 24 uur niet geopend’ of ‘de voordeur werd niet correct gesloten’.

“De lancering van SmartCare by Doro is een mijlpaal voor ons bedrijf. Ouderen wonen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis. SmartCare by Doro is daarop afgestemd. Door een systeem te bieden dat het leven van zowel senioren als hun familie makkelijker maakt, proberen wij ervoor te zorgen dat ouderen nog langere tijd zelfstandig thuis kunnen wonen. Ook proberen wij zo een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van het maatschappelijk welzijn”, aldus Robert Puskaric, CEO van Doro.

Eerdere productintroducties, zoals Doro Connect & Care waarmee men aan familie en vrienden via mydoromanager.com toegang kan verlenen tot Doro-smartphones, gaven het bedrijf nuttige ervaring met producten die senioren helpen en ondersteunen en die familieleden geruststellen. Met SmartCare by Doro zet het bedrijf nu de volgende stap richting het aanbieden van complete technologische oplossingen en services voor ouderen en hun familieleden. Meer info via http://care.doronederland.nl

Filmpje!

Leave a Comment