Je besteedt op een dag stiekem de meeste tijd in deze kamer: de slaapkamer. Ook al ben je niet wakker voor een groot gedeelte van deze tijd, is het belangrijk dat jij je op je gemak voelt in de slaapkamer. Een slaapkamer moet jouw kalmte en rust kunnen geven. Wanneer dit niet het geval is, zal je waarschijnlijk ook minder goed kunnen slapen. Het interieur van de slaapkamer speelt hier ook een belangrijke rol. Ben je dus niet tevreden over het interieur van je slaapkamer, is het verstandig om de kamer een nieuwe look te geven. Je slaapkamer een make-over geven is alleen niet altijd even makkelijk. Een slaapkamer bevat grote meubels, zoals het bed en de kledingkast. Deze meubelen gaan vaak jaren mee, waardoor je ze bijvoorbeeld niet elk jaar zult vervangen. Maar je kunt door middel van kleine aanpassingen toch veel bereiken. Ben jij toe aan een nieuwe look voor jouw slaapkamer, maar wil je niet te veel tijd en energie eraan besteden? In deze blog geven we tips over hoe jij snel en gemakkelijk jouw slaapkamer een totaal andere look kan geven.

Een nieuwe lik verf

luxe-slaapkamer

Iets wat vaak al een hele nieuwe look geeft aan een kamer is een nieuwe kleur op de muur. De kleur op de muur zet vaak de toon voor de rest van de kamer. Wanneer je gaat voor een lichte kleur, zoals pastel kleuren, kan dit veel rust en sfeer aan een kamer geven. Maar je kunt ook kiezen voor een fellere kleur. We raden dan wel aan om de rest van de kamer rustiger te houden. Daarnaast kost het niet veel tijd om te doen. Je kunt binnen een dag al een totaal nieuwe kamer hebben. Je hoeft alleen met een nieuwe kleur verf over de muur te gaan en klaar is kees. Heb je nog behang op de muren zitten? Dit is geen probleem! Je kunt tegenwoordig veel tips vinden voor de beste manieren van behang verwijderen. Of misschien heb je donkere kleur op de muren zitten en wil je gaan voor een lichtere kleur. Ook hier is een extra stap nodig door meerdere lagen verf aan te brengen. Toch kun je, zelfs met deze extra stappen, vaak binnen één of twee dagen klaar zijn.

Opgeruimd staat netjes

Ook een opgeruimde kamer geeft vaak meer rust dan een rommelige kamer. Zorg daarom dat je altijd genoeg opbergruimte hebt voor je spullen. Naast je kledingkast en nachtkastjes kun je bijvoorbeeld nog planken of wandrekken ophangen om meer spullen kwijt te kunnen. Hierdoor heb je meer opbergruimte en vul je lege ruimtes in de kamer op. Alleen maar kale muren, staat namelijk niet echt gezellig. Laat bovendien spullen die je niet in de slaapkamer nodig niet daar staan. Hierdoor houd je je slaapkamer altijd opgeruimd en netjes.

Geef sfeer aan je kamer

Ben je helemaal tevreden over jouw slaapkamer interieur, maar mist er toch iets? Probeer dan meer sfeer aan te brengen in je slaapkamer. Zoals we al eerder aangaven, is het belangrijk dat je je op je gemak voelt in jouw slaapkamer. De slaapkamer moet ook echt als jouw slaapkamer aanvoelen. Probeer daarom de kamer ook meer persoonlijker te maken. Zet bijvoorbeeld leuke foto’s van jezelf en je familie en vrienden neer of hang een schilderij op. Ook planten en bloemen kunnen een leukere en persoonlijke sfeer geven en ze geven gelijk meer kleur aan de kamer. Daarnaast kun je natuurlijk ook inspiratie halen uit jouw hobby’s. Houd je enorm van muziek of lezen? Zet dan je favoriete platen, cd’s of boeken op je kamer neer. Met deze kleine accessoires maak je jouw slaapkamer helemaal af!

Leave a Comment