Bent u al bezig met het plannen van de vakantierit naar het zuiden? Dan is er goed nieuws voor iedereen die opziet tegen de drukte bij de tolpoorten op weg naar het vakantieadres in Zuid-Europa. U kunt tevoren een badge bestellen voor de ‘Peage’, de tolwegen. Via aparte rijstroken kunnen houders van zo’n tolbadge doorrijden bij de Franse én Spaanse tolwegen, waarmee de reistijd aanzienlijk wordt verkort. U hoeft dus niet achteraan de immense rijen aan te sluitenen dan te ervaren dat mensen niet voldoende geld bij zich hebben, dat hun pas niet werkt en dat alles tergend traag verloopt. U rijdt lekker meteen door. Bovendien werkt de badge ook als betaalmiddel bij meer dan 300 Franse parkeergarages.>>

Bent u al bezig met het plannen van de vakantierit naar het zuiden? Dan is er goed nieuws voor iedereen die opziet tegen de drukte bij de tolpoorten op weg naar het vakantieadres in Zuid-Europa. U kunt tevoren een badge bestellen voor de ‘Peage’, de tolwegen. Via aparte rijstroken kunnen houders van zo’n tolbadge doorrijden bij de Franse én Spaanse tolwegen, waarmee de reistijd aanzienlijk wordt verkort. U hoeft dus niet achteraan de immense rijen aan te sluitenen dan te ervaren dat mensen niet voldoende geld bij zich hebben, dat hun pas niet werkt en dat alles tergend traag verloopt. U rijdt lekker meteen door. Bovendien werkt de badge ook als betaalmiddel bij meer dan 300 Franse parkeergarages.

Files vermijden dankzij aparte rijstroken bij de tolpoorten
De Bip&Go tolbadge voor auto’s, motors en campers maakt in Frankrijk en Spanje elektronischetolbetaling mogelijk. Groot voordeel is dat badgehouders op de Franse autoroutes kunnen kiezen voor de aparte rijstroken van de Télépéage, in Spanje aangeduid met Via-T op de Autopistas. Dat houdt in dat bij het benaderen van de tolpoorten al rijdend (30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de tolpoort openzwaait. Dat betekent bij normaal verkeer een tijdwinst van gemiddeld 2 minuten per tolstation en kan dus aanzienlijk oplopen in het hoogseizoen als er lange rijen voor de kaartjesloketten staan.

Over Bip&Go
Bip&Go is een dochteronderneming van Sanef, een van de grootste tolwegexploitanten in Frankrijk. Sinds 2012 is deze organisatie actief met de uitgifte en beheer van de tolbadge en zij heeft inmiddels 6 miljoen klanten. Aanschaf en activatie van de badge kost eenmalig € 10,- en voor verzending naar Nederland geldt € 10,- verzendkosten. Dit kan via de Nederlandstalige website.

Alleen betaling bij gebruik
Vakantiegangers betalen dus eenmalig voor de aanschaf én activatie van de badge en betalen alleen abonnementsgeld voor de maand(en) waarin zij daadwerkelijk gebruik maken van de Bip&Go. Voor Frankrijk is dat €1,70 en voor Spanje € 2,50 per maand. Tol- en parkeergeld worden bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch achteraf van de rekening afgeschreven.

Ook geschikt voor motor en camper
De badge is online te bestellen en wordt binnen 48 uur na aanmelding verzonden, samen met de houder, die gebruikers op de voorruit kunnen plakken. Voor motorrijders is een armbadge beschikbaar. Campers niet hoger dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton kunnen ook gebruik maken van de badge. Meer informatie op de Nederlandstalige website: www.bipandgo.com/nl .

 

 

 

 

Leave a Comment