Als je op zoek gaat naar een sportschool, zul je zien dat er ontzettend veel verschil is. Niet alleen in de sportscholen op zich, maar ook in de abonnementen zit een behoorlijk verschil. Daarom moet je altijd goed opletten tijdens je zoektocht naar een nieuwe sportschool. Er zijn in Nederland namelijk bijna 2000 fitnesscentra te vinden. Wij helpen je graag een handje op weg, en daarom hebben we 5 dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het afsluiten van een sportschoolabonnement.

Kosten van het abonnement

geld-munten

Of je nu op zoek bent naar een sportschool Amsterdam of in Breda. Het eerste waar je eigenlijk altijd naar kijkt, is natuurlijk de prijs. Hier kan namelijk een flink verschil in zitten. De meeste mensen zullen ongeveer rond de 20 euro per maand betalen, maar er zijn ook sportscholen waar je meer dan 50 euro per maand betaald. Vaak zijn dit de uitgebreide en luxe sportcentra.

De looptijd

Kijk ook altijd goed naar de looptijd van je abonnement. In de meeste gevallen zul je kiezen voor een jaarabonnement, maar je kunt ook kiezen voor andere termijnen. Als je je voor een lange tijd vast laat zetten, betaal je vaak minder per maand. Daarentegen zijn er ook mensen die liever een abonnement hebben dat maandelijks opzegbaar is.

Inschrijfgeld

Bij de meeste sportscholen moet je ook inschrijfgeld betalen. Dit is meestal net zo veel als het maandelijkse bedrag dat je moet betalen. Gelukkig zijn er ook regelmatig acties waarbij je korting krijgt. Bij Basic Fit bijvoorbeeld, hoef je vaak geen inschrijfgeld te betalen en krijg je zelfs een welkomstcadeau bij je inschrijving.

Extra’s

cardio-roeien

Meestal kun je bij het afsluiten van een abonnement ook kiezen voor een aantal extra’s. Deze dingen zorgen er ook weer voor dat je iedere maand extra moet betalen. Hierbij kun je denken aan de volgende dingen:

  • Sauna
  • Zonnebank
  • Personal trainer
  • Groepslessen
  • Voedingsschema

Locatie

Het laatste punt waar je altijd goed op moet letten en over na moet denken is de locatie van je sportschool waar je een abonnement wilt afsluiten. Want is dit de sportschool waar je echt altijd in de buurt bent? Als dit niet het geval is, zou dat zonde zijn. Dan kun je misschien beter een abonnement afsluiten bij een sportschool waar je toegang hebt tot meerdere vestigingen in het hele land.

Leave a Comment