In het verleden hebben wij al eens aandacht besteed aan de prachtige horloges die de jonge Twenthenaar Yvo Staudt ontwikkelt en fabriceert. Hij is klassiek accordeonist en legde tijdens zijn conservatoriumstudie in Italië de basis voor zijn horlogebedrijfje dat gestaag groeit en snel naam maakt onder internationale horlogeliefhebbers. De kracht van een echte Staudt is namelijk dat het een zichtbaar met liefde en aandacht gemaakt exclusief horloge is, dat je niet goedkoop kunt noemen maar dat voor zoveel kwaliteit en finesse ronduit goedkoop is. Yvo lanceerde met de Staudt Praeludium zijn eerste horloge, en was al in Italië ook bezig met twee andere modellen. Het eerste daarvan, de Chronograaf, wordt  nu – 4 jaar later – officieel geïntroduceerd. Het combineert het typerende strakke design van de Praeludium-collectie met de sportiviteit, robuustheid en functionaliteit van een chronograaf.>>

In het verleden hebben wij al eens aandacht besteed aan de prachtige horloges die de jonge Twenthenaar Yvo Staudt ontwikkelt en fabriceert. Hij is klassiek accordeonist en legde tijdens zijn conservatoriumstudie in Italië de basis voor zijn horlogebedrijfje dat gestaag groeit en snel naam maakt onder internationale horlogeliefhebbers. De kracht van een echte Staudt is namelijk dat het een zichtbaar met liefde en aandacht gemaakt exclusief horloge is, dat je niet goedkoop kunt noemen maar dat voor zoveel kwaliteit en finesse ronduit goedkoop is.

Yvo lanceerde met de Staudt Praeludium zijn eerste horloge, en was al in Italië ook bezig met twee andere modellen. Het eerste daarvan, de Chronograaf, wordt  nu – 4 jaar later – officieel geïntroduceerd. Het combineert het typerende strakke design van de Praeludium-collectie met de sportiviteit, robuustheid en functionaliteit van een chronograaf.

De Praeludium Chronograph is leverbaar met drie verschillende wijzerplaten in de Staudt-driekleur: Staudt blauw, ivoor en zwart. De horlogekast meet 41 milimeter in diameter, is 13.6mm dik en wordt gemaakt van edelstaal (316L). Zowel aan de voor- als de achterzijde is het horloge voorzien van een dik saffierkristal met een dubbele ontspiegelingslaag. De bladvormige wijzers zijn gemaakt van edelstaal en gepolijst (en bij ivory: geblauwd door hitte).

Het automatische uurwerk heeft een chronograaf-complicatie en is een van de meest betrouwbare uurwerken die verkrijgbaar zijn, een Valjoux 7753.  Voor de kenners: de balans tikt met 28.800 slagen per uur en het kaliber telt 27 robijnen. Het is gedecoreerd met perlage, Côtes de Genève en de schroeven zijn geblauwd door hitte. Met trots prijkt het wapen van Staudt op de 18 karaat rosegoud vergulde rotor.

Elke horloge wordt in Boekelo door Yvo Staudt met de hand vervaardigd en afgewerkt en het is superleuk dat hij duidelijk trots is op zijn afkomst: op elk horloge staat op de wijzerplaat Staudt Twenthe…
Er zijn dus drie versies, met blauwe, ivoorwitte of zwarte wijzerplaat en naar keus en smaak met een alligatorlederen horlogeband met vouwsluiting of een stalen ‘Milanaise’ horlogeband. Met een lederen band kost het horloge € 2.989,-, met een stalen band is het € 3.129,-.

De actuele Staudt collectie (Yvo werkt nog aan een derde eigen horloge) werd aan juweliers gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Boekelo (BoekeloWorld 2018, met een knipoog naar de grote horlogetentoonstelling BaselWorld), waarvan u hieronder een sfeerreportage ziet.
Wij vinden het geweldig, zo’n jonge creatieve ondernemer die zo’n mooi merk van de grond tilt. Meer informatie op www.staudtwatches.com.

Leave a Comment