De hele wereld is in de ban van het coronavirus. Er worden drastische maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te remmen, ook in Nederland.

Iedere dag worden we overspoeld met berichtgeving over het coronavirus. Vaak is het negatief. En dat is logisch in tijden van een crisis. Gelukkig is de stichting Coronabewust hard aan het werk om verdere verspreiding zo veel mogelijk te verminderen.

Menno Stom Voorzitter Stichting Corona Bewust: ”Heel de wereld schakelt in een klap om. Daarom hebben wij besloten om de handen in een te slaan en de toekomst tegemoet te gaan, inplaats van de toekomst op ons af te laten komen. Met een team vrijwilligers zijn wij met niets anders meer bezig dan strijden tegen de verspreiding van dit virus en de leegte te vullen die het met zich mee brengt.”

Het juist informeren van mensen

Stichting Corona Bewust draagt ook bij aan het voorkomen hiervan door de meest kwetsbare groep in onze samenleving, namelijk de ouderen, te helpen bij het beschermen van zichzelf en hun naasten. Dit doet de stichting door o.a mondkapjes handgel en latex handschoenen uit te delen bij o.a bejaarde of verzorgingstehuizen en instellingen. Uiteraard betekent dit nog niet dat de ouderen volledig beschermd zijn tegen het virus. Zij mogen dus nog steeds geen bezoek krijgen van vrienden en familie.

Uit je dakraam festival

Stichting Coronabewust zorgt alleen niet tegen verdere verspreiding van het virus, ook op sociaal vlak zorgen ze ervoor dat er aan de bevolking gedacht wordt. Bijvoorbeeld door met karren door de straat te rijden met leuke muziek en artiesten die mee zingen. Zo kan iedereen in de buurt veilig op afstand vanaf hun balkon of vanuit hun raam mee genieten! Ook deelt de stichting gratis maaltijd pakketten uit bij deze evenementen.

Samen sterk!

Samen sta je sterk! Daarom werkt Coronabewust met een groot aantal bedrijven die nu wegens de omstandigheden geen regulier werk meer kunnen verrichten. Ook is stichting Coronabewust in samenwerking gegaan met kledingbedrijven die op professionele wijze mondkapjes fabriceren, zodat ze die vervolgens weg kunnen geven aan mensen die ze nodig hebben. Daarnaast hebben we ook een groot team van vrijwilligers dat zich elke dag inzet om verspreiding zo veel mogelijk tegen te gaan en mensen op grote schaal bewust maken over de risico’s en gevaren van het coronavirus.

 

Leave a Comment