Draag je graag truien op koude dagen? Het kan al gauw het geval zijn dat je gehele outfit er wat slonzig uit gaat zien. Dat wil je misschien liever voorkomen – zeker als je bijvoorbeeld stijlvol voor de dag wilt komen op je werk. Hoe zorg je nu dat je er goed uitziet, en tegelijkertijd het comfort van een trui ervaart?

Kritische keuze maken

De eerste stap: kies niet zomaar een trui uit, maar maak een doordachte keuze. Je mag best kritisch zijn! De trui is immers een belangrijk onderdeel van je gehele outfit, dan kun je dus maar beter een goed design kiezen. Ga na welke heren truien het best bij je passen. Een bepaalde trui kan de een namelijk prachtig staan, maar de ander juist niet. Dit is zeker iets om in het achterhoofd te houden. Kies alleen de truien uit waarvan je weet dat je ze echt met plezier gaat dragen.

Type trui

Het type trui dat je kiest, speelt vervolgens een belangrijke rol. Er zijn meer opties mogelijk dan je misschien denkt! Zo heb je wellicht in je hoofd dat een sweater al gauw wat rommelig oogt. Met de juiste styling hoeft dat echter zeker niet zo te zijn. Draag een pantalon met een mooie sweater heren. Als je de sweater in een stijlvolle kleur kiest, zoals donkerblauw of -groen, staat het sowieso netjes. Maar je kunt uiteraard ook aan andere soorten truien denken. Een trui van wol is al gauw chic, net als een trui met een ribstructuur.

Kleur van de trui

DRYKORN - Felix sweater van katoen - Beige

We zoomen nog wat verder in op de kleur van de trui: dit doet veel voor de outfit. Een stijlvolle trui kent een slim gekozen kleur. Met basic kleuren zit je bijvoorbeeld altijd goed, zoals zwart, grijs, blauw of beige. Combineer daarom het ideale type trui passend bij jouw stijl met een subtiele en stijlvolle kleur. Die combinatie kun je eigenlijk op alle aangelegenheden prima dragen.

Coltrui als ultiem nette keuze

Dé trui voor een nette look? Dat is toch wel de coltrui. Het is daarom slim om er sowieso een in je kast te hebben hangen. De coltrui staat goed op een pantalon of een chino – draag er veterschoenen onder, of juist sneakers voor een meer casual styling. Maar je kunt de coltrui vandaag de dag ook prima op een jeans dragen! Dat is handig aan de trends van nu: veel combinaties zijn toegestaan, en vormen nog altijd een stijlvol geheel.

Leave a Comment