In het huis waarheen wij recentelijk verhuisden besloten wij om het grote kozijn tussen de zitkamer en eetkamer mat antraciet te schilderen. Mensen die van onze plannen hoorden zeiden een tikje bezorgd ‘zou je dat nou wel doen?’. Het resultaat is echter prachtig, zowel in combinatie met klassieke als met eigentijdse delen van het interieur. Alleen over de deur in het midden zijn we niet helemaal tevreden, die past qua vorm niet helemaal. En zie wat er vandaag aan nieuws binnenkomt? Een Nederlandse deurenfabrikant introduceert prachtige zwarte houten binnendeuren deuren en kozijnen. Wow! Strak vormgegeven zwarte houten deuren met extreem smalle deurstijlen. Liefhebbers van een minimalistische woonstijl schreeuwen erom, Skantrae ontwikkelde ze. Zie het als een variant op de bekende smalle stalen kozijnen die je vaak in loft-achtige interieurs ziet. De deurenfabrikant uit Zevenaar brengt de SlimSeries® binnendeuren nu op de mark, met: slechts 60 mm smalle deurstijlen en dorpels, bijpassend modern beslag en heel veel glasoppervlak. >>

In het huis waarheen wij recentelijk verhuisden besloten wij om het grote kozijn tussen de zitkamer en eetkamer mat antraciet te schilderen. Mensen die van onze plannen hoorden zeiden een tikje bezorgd ‘zou je dat nou wel doen?’. Het resultaat is echter prachtig, zowel in combinatie met klassieke als met eigentijdse delen van het interieur. Alleen over de deur in het midden zijn we niet helemaal tevreden, die past qua vorm niet helemaal. En zie wat er vandaag aan nieuws binnenkomt? Een Nederlandse deurenfabrikant introduceert prachtige zwarte houten binnendeuren deuren en kozijnen. Wow! Strak vormgegeven zwarte houten deuren met extreem smalle deurstijlen. Liefhebbers van een minimalistische woonstijl schreeuwen erom, Skantrae ontwikkelde ze. Zie het als een variant op de bekende smalle stalen kozijnen die je vaak in loft-achtige interieurs ziet. De deurenfabrikant uit Zevenaar brengt de SlimSeries® binnendeuren nu op de mark, met: slechts 60 mm smalle deurstijlen en dorpels, bijpassend modern beslag en heel veel glasoppervlak. De fabrikant liep wel tegen wat vraagstukken aan. Want hoe maak je een deur met uiterst smalle deurstijlen en dorpels voldoende sterk? Hoe werk je de glaslatten volledig weg? En hoe ontwikkel je sluitwerk en deurbeslag bij een deur in deze smalle vorm?

Slim design
Ondanks die uitdagingen lukte het Skantrae om met slimme oplossingen de minimalistische deurenlijn SlimSeries® te ontwikkelen. De 11 modellen, allen zwart voorbehandeld, in de serie hebben stijlen en dorpels van slechts 60 mm breed, roedes van naar keuze 25 of 45 mm breed en daarmee een groot glasoppervlak. De designdeuren zijn leverbaar in alle stompe standaardmaten en kennen tal van vlakverdelingen. Ze zijn geschikt voor stompe kozijnen, maar kunnen ook perfect als schuifdeur worden ingezet. Standaard wordt het SlimSeries® assortiment geleverd met acht mm dik veiligheidsglas. Glaslatten die de moderne uitstraling teniet zouden doen, zijn niet zichtbaar. De KOMO- en FSC-certificering bewijzen dat het behalve met het trendy design ook met de kwaliteit en duurzaamheid van de deuren meer dan goed zit.

 

Bijpassend beslag
Een designdeur met extreem smalle stijlen vraagt om speciaal beslag; het bestaande hang- en sluitwerkprogramma speelt namelijk niet in op een minimalistisch design. De deurenfabrikant ontwikkelde daarom zelf beslagpakketten voor zowel enkele en dubbele draaideuren als schuifdeuren.  Bij draaideuren kunnen klanten kiezen voor speciaal ontwikkelde SlimSeries® deurkrukken en deurgrepen. Deze deurkrukken worden standaard met een loopslot geleverd. Er kan ook gekozen worden voor een deergreep in combinatie met een rolslot. De designkrukken sluiten naadloos aan bij het minimalistische design en zijn leverbaar in rvs, mat chroom of mat zwart. Opvallend stijlvol zijn ook de nauwelijks zichtbare rozetten. Ook voor het afhangen van de draaideuren heeft Skantrae een bijpassende oplossing: een blind scharnier dat de minimalistische uitstraling helemáál afmaakt. Uiteraard kan de draaideur ook met een standaard rvs-scharnier of zwart paumellescharnier worden afgehangen.

Minimalistisch schuifdeurdesign
De SlimSeries® deuren zullen veelvuldig als schuifdeur worden ingezet. Logisch: zo komen de strakke lijnen nog beter tot hun recht. Voor een schuifdeur of dubbele schuifdeur biedt Skantrae een moderne en gevarieerde selectie van grepen en kommen. De grepencollectie bevat modellen in rvs, mat zwart en inox, de kommencollectie bestaat uit modellen in rvs, mat chroom en mat zwart. Elke greep en kom versterkt de strakke uitstraling van de deur. Geheel in minimalistische stijl is het schuifdeur-ophangsysteem dat Skantrae levert. De systemen zijn in mat zwart en rvs uitgevoerd en zo geconstrueerd, dat de designdeuren optimaal tot hun recht komen. De deur wordt aan grote rollers opgehangen die op een rail lopen.

Levering uit voorraad
De nieuwe SlimSeries® binnendeuren zijn uit voorraad leverbaar. Skantrae ontzorgt door gelijktijdig met de deuren ook passende beslagpakketten en accessoires te leveren. De deuren kunnen ready-to-hang worden geleverd omdat Skantrae het uitvoeren van de bewerkingen ook uit handen neemt.  De prijs van SlimSeries® is ook uiterst interessant, vanaf € 399,- en bijpassende hang- en sluitwerk pakketten vanaf € 104,50 voor een enkele draaideur toepassing.

Over Skantrae B.V.
Skantrae B.V. is een Nederlandse handelsonderneming die al meer dan 40 jaar deuren en aanverwante producten ontwikkelt en ontwerpt, laat produceren en verkoopt op de Nederlandse en Belgische markt. Skantrae maakt deel uit van Deli Home. In het DC in Zevenaar worden 120.000 deuren en 35.000 glassets op voorraad gehouden. Hierdoor kan snel worden gereageerd op de vraag van klanten. Meer informatie over het nieuwe SlimSeries® programma op www.skantrae.com/slimseries

 

 

Leave a Comment