Het ontwerpen van je droomkeuken is een hele opgave, maar met behulp van een 3D-ontwerp kun je tijdens het hele proces precies zien, wat er gedaan moet worden. Het is belangrijk om een design keuken te bedenken die mooi, strak en zeer functioneel is. In dit artikel geven we je enkele tips voor een strakke keuken, die je in gedachten kunt houden wanneer jij jouw droomkeuken ontwerpt.

1. Keukeneilanden

lichte-keuken-wit

Keukeneilanden zijn zeer functioneel omdat ze een aparte ruimte bieden om te eten, te koken of beide. Bepaal wat je precies wilt, waar jouw kookeiland aan moet voldoen en plan voldoende ruimte zodat jouw kookgedeelte veilig en gescheiden is van het gebied waar je eet.

2. Ontwerp brede gangpaden

Er is niets erger dan je een weg moeten banen door kleine, rommelige looppaden in de keuken. Zorg ervoor dat je looppaden ontwerpt, die minstens 90cm breed zijn en die je de ruimte geven om gemakkelijk door jouw kookruimte te kunnen manoeuvreren.

3. Onderbreek blokken met kasten

moderne-keuken

Je kunt saaie, zware blokken met deuren en laden vermijden door interessante details aan jouw keuken toe te voegen, zoals glazen deuren en displayrekken. Je kunt ook ruimte maken voor ramen, die jouw keuken daglicht zullen geven.

4. Controleer de hoogte van je apparaten

Bij het ontwerpen van jouw keuken moet je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte is voor jouw apparaten en dat je met de nodige extra ruimte ook rekening houdt. Een magnetron moet bijvoorbeeld op een hoogte staan waarop je hem gemakkelijk kunt bereiken en je moet ook rekening houden met kinderen, als je die hebt. Als je wilt dat jouw kinderen bij de magnetron kunnen, dan moet deze op de juiste hoogte staan. Meet al je keukenapparatuur goed op zodat er voldoende ruimte is.

5. Kleur van de keuken

kleurrijke-lamp-keuken

Kies bij het kiezen van een kenmerkende kleur voor jouw keuken iets dat evenwichtig en harmonieus is. Houd er rekening mee dat donkere kleuren en strepen snel uit de mode kunnen gaan. Je moet geen kleur kiezen waarvan je weet dat je die over een poosje niet meer mooi vindt! Je kunt het beste kiezen voor iets dat neutraal en toch mooi is, zoals een eiken keuken.

6. Zoek een centraal punt

Als je te veel plant in je keukenontwerpen, zoals heldere keukenkasten en gedetailleerde vloerpatronen, kan het onrustig zijn om naar te kijken en onaantrekkelijk lijken. Kies liever een centraal punt in jouw keuken en voeg wat elementen toe, die bij dat specifieke gebied passen.

7. Plaats apparaten niet in de hoeken

moderne-keuken

Houd bij het ontwerpen van jouw keuken rekening met kastdeuren, want je hebt ruimte nodig om ze vrij te kunnen openen zonder dat ze tegen de muur of andere deuren botsen. Jouw kasten moeten volledig functioneel zijn, dus blijf uit de buurt van hoeken en gebruik de ruimte op een slimme manier.

Over het algemeen vereisen strakke keukenontwerpen een zorgvuldige planning en overweging.

Leave a Comment