Toen enkele maanden geleden de inschrijving voor de Internationale Tulpenrallye 2015 werd geopend, was deze letterlijk en figuurlijk binnen enkele uren overbooked. Het vijfdaagse evenement heeft een magische aantrekkingskracht op internationale rallyrijders. Er zijn liefst 235 startnummers uitgereikt! Official timekeeper en sponsor Fromanteel heeft net als bij de vorige twee edities weer een speciaal Tulpenrallye horloge voor de deelnemende équipes, dat voor dit jaar extra geslaagd uitvalt. Er is een boel over te vertellen. Dat doen wij deels hier en er is zelfs een fraaie mini-website voor ontwikkeld. Van harte aanbevolen voor de liefhebbers van zowel de Tulpenrallye als van mooie horloges. Nu ja, dat gaat perfect samen. >>

FINAL-LOGO-TULPENRALLYE-2015

Toen enkele maanden geleden de inschrijving voor de Internationale Tulpenrallye 2015 werd geopend, was deze letterlijk en figuurlijk binnen enkele uren overbooked. Het vijfdaagse evenement heeft een magische aantrekkingskracht op internationale rallyrijders. Er zijn liefst 235 startnummers uitgereikt en een van de meest kleurrijke deelnemers is zonder twijfel Rosemary Smith die in 1965 samen met Valerie Domleo in een fabrieks Hillman Imp de Tulpenrally won. Zij verschijnt nu 50 jaar later weer aan de start, in een Sunbeam Tiger V8. Dat is een forse en snelle auto, dus dit is met recht, zoals dat wordt genoemd, een vrouw met ballen. Chapeau!

NB8_Rosemary-Smith-Valerie-Dolmeo-Hillman-Imp-alg.-winnaars1

Het winnende team uit 1965

De start vindt plaats op maandagmorgen 11 mei vanuit het Italiaanse Saint-Vincent in het Aosta-dal; de finish is, hopelijk voor veel publiek, zaterdag 16 mei als altijd bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wij delen een stukje historie met dit prachtige evenement en uiteraard gaan wij het dus in ClassyLife volgen. Dat doen we trouwens ook omdat er heel wat lezers deelnemen. Omdat onze partner Profin hoofdsponsor is en Profin-eigenaar René van der Borch tot Verwolde aan de top meestrijdt. En omdat het Amsterdamse horlogemerk Fromanteel dat wij een warm hart toedragen tijdwaarnemer en partner is, en een prachtige nieuw Tulpenrallye horloge uitbrengt. Daarmee speelt Fromanteel eenzelfde rol als Chopard bij de befaamde Italiaanse Mille Miglia: het is hoofdsponsor, tijdwaarnemer en voorziet de deelnemende équipes jaarlijks van een horloge dat vervolgens een fel begeerd collectorsitem wordt. En kijkt u maar eens wat een schoonheid ze creëerden. Het is dit jaar de 62e editie van de Tulpenrallye (vroeger voor eigentijdse auto’s, tegenwoordig voor klassiekers) en dus draagt het horloge de naam The Tulip 62 Chrono. Er worden er 500 van gemaakt en iedere équipe ontvangt bij start één horloge dat genummerd is naar het eigen startnummer.

tulpenrallye15_sfeer_004-Header

Het horloge is voorzien van een brede, gemakkelijk af te lezen Racing Green wijzerplaat met daarop het logo van de Tulpenrallye, afgedekt met krasvrij saffierglas. In de roestvrijstalen 42 mm diameter kast huist een krachtig Ronda Z60 chronograaf Swiss Made kaliber uurwerk. De chronograaf in het horloge dient als stopwatch en is in staat om de uren, minuten en seconden nauwkeurig weer te geven. De coördinaten op de wijzerplaat refereren naar het startpunt in Italië en de tachymeter is uitgevoerd in het karakteristieke ‘Tulp’ oranje. Het is voor de derde keer dat Fromanteel zo’n Tulpenrallye-editie uitbrengt. Ze hebben er nu zelfs een speciale website voor gecreëerd (http://www.fromanteeltulip.nl) en de campagne Projections. Hierin wordt de rijke vormtaal benadrukt van de twee objecten waarom het draait in de Tupenrallye: de klassieke auto en het horloge. Hun lijnenspel wordt in de commercial en het campagnebeeld geaccentueerd door historische rally beelden die op een klassieke rally auto en op het speciale horloge worden geprojecteerd. En er wordt gerefereerd aan de Britse coureur Ken Wharton, de Britse winnaar van de allereerste ‘Tulip’. Te zijner ere is de wijzerplaat British Racing Green. Dat past weer niet helemaal bij de naam Tulip 62, maar een kniesoor die daar op let: het oogt mooi. Voor de liefhebbers: op die site zijn, zeer beperkt, alle drie de Tulpenrallye-versies nog te bestellen. Hoe mooi is dat? Wij zijn fan. Sterker, wij zijn junks. Met één verzoek: voor 2016 een handopdraai of automaat, want dat past nog beter bij een mechanische sport en dan gaan horlogeliefhebbers helemaal uit hun dak. Bekijk de site en volg straks de 62e Internationale Tulpenrallye! Alle verdere informatie over het eigenzinnige Fromanteel vindt u trouwens op www.fromanteel.nl .

tulpenrallye15_sfeer_004tulpenrallye15_Front_004Foto porsch website

Leave a Comment