De Belgische uitgever WAFT Publishing (www.waft.be) van autojournalist Bart Lenaerts en zijn echtgenote en fotografe Lies De Mol brengt al jaren de meest verrukkelijke boeken uit voor echte autoliefhebbers. Nu is er een nieuw boek dat een subliem kerstcadeau is voor jonge en oudere mensen die iets hebben met het ontwerpen van auto’s. Het boek ‘Als ik groot ben, word ik autodesigner’ portretteert zeventien Nederlandse autodesigners. Ons land bracht namelijk een aanzienlijk aantal fameuze ontwerpers voort, wier werk je dagelijks op de weg ziet. Het is een uniek boek over gewone jongens die in Nederlandse grond wortelen en internationaal hoge toppen scheren in autodesign. Tegelijk wil het jongeren inspireren en beantwoordt het meer prangende vragen. Hoe moeilijk is autodesign vandaag? Hoe ziet de auto van de toekomst eruit? Hoe versier je een plek in dit selecte clubje? Waarom zijn Nederlanders zulke goede autodesigners? Het boek meet 30 x 30 centimeter, telt 252 pagina’s, heeft een hard cover en is Nederlandstalig. Het bevat talloze unieke foto’s en schetsen die nooit eerder werden getoond. Het is te koop via www.waft.be voor maar 50 euro. Gratis verzending binnen België en Nederland. Zeer, zeer aanbevolen!>>

De Belgische uitgever WAFT Publishing (www.waft.be) van autojournalist Bart Lenaerts en zijn echtgenote en fotografe Lies De Mol brengt al jaren de meest verrukkelijke boeken uit voor echte autoliefhebbers. Nu is er een nieuw boek dat een subliem kerstcadeau is voor jonge en oudere mensen die iets hebben met het ontwerpen van auto’s. Het boek ‘Als ik groot ben, word ik autodesigner’ portretteert zeventien Nederlandse autodesigners. Ons land bracht namelijk een aanzienlijk aantal fameuze ontwerpers voort, wier werk je dagelijks op de weg ziet.

Het zijn zeventien jongens die hun ultieme droom waarmaakten. Adrian Van Hooydonk, Laurens van den Acker, Ivo Groen, Ivo Van Hulten, Bart van Lotringen, Harm Lagaaij, Fedde Talsma, Patrick Arkenbosch, Doeke de Walle, Daniel Starke, Rob Koch, Emiel Burki, Amko Leenarts, Peter van Kuilenburg, John de Vries, Mattijs van Tuijl, Niels van Roij. Toen zij heel jong waren tekenden zij auto’s in hun schoolschriften. Nu hebben ze allemaal minstens enkele schitterende modellen gerealiseerd en sommigen hebben zelfs een heel merk of enkele merken onder de vleugels. Wie zijn ze? Wat is hun levensverhaal? Hoe geraakten ze in deze schier onbereikbare positie?

‘Als ik groot ben, word ik autodesigner’ is een uniek boek over gewone jongens die in Nederlandse grond wortelen en internationaal hoge toppen scheren in autodesign. Tegelijk wil het boek jongeren inspireren en beantwoordt het meer prangende vragen. Hoe moeilijk is autodesign vandaag? Hoe ziet de auto van de toekomst eruit? Hoe versier je een plek in dit selecte clubje? Waarom zijn Nederlanders zulke goede autodesigners? Het boek meet 30 x 30 centimeter, telt 252 pagina’s, heeft een hard cover en is Nederlandstalig. Het bevat talloze unieke foto’s en schetsen die nooit eerder werden getoond. Het is te koop via www.waft.be voor maar 50 euro. Gratis verzending binnen België en Nederland. Zeer, zeer aanbevolen!

WAFT is een onafhankelijke uitgever van kwaliteitsboeken over autodesign en autocultuur. ‘WAFT2’ won ‘Het mooiste boek van de wereld’ op het Festival de l’Automobile in Parijs. ‘Masters of Modern Car Design’ en ‘Spada’ wonnen beiden de eerste prijs op de Frankfurter Buchmesse. ‘When sex was safe,…’ en ‘WAFT5’ wonnen de eerste prijs op de Duitse ADAC bookawards.

 

 

Leave a Comment