Onze zeer gewaardeerde partner Petrol & Wine heeft een evenement in mei georganiseerd dat elke echte autoliefhebber waarschijnlijk meteen de agenda’s laat raadplegen en een belletje met het thuisfront doet plegen. Wat een formidabel evenement! U reist met een groep gelijkgezinden met leuke auto’s delen van de routes van de mooiste autosport-evenementen, de Tour de France de l’Automobile en daarna de Mille Miglia. Van dat laatste evenement maakt u de start mee en u kunt uw verblijf verlengen om er nog meer van te zien. Wauw. U slaapt en eet onderweg op absolute toplocaties en reken maar dat dit elke dag Genieten met een kapitale G wordt. Lees snel verder!>>

 

 

 

MM-foto-voor-slider1-620x278

The Great European Roadraces

Onze zeer gewaardeerde partner Petrol & Wine heeft een evenement in mei georganiseerd dat elke echte autoliefhebber waarschijnlijk meteen  de agenda’s laat raadplegen en een belletje met het thuisfront doet plegen. Wat een formidabel evenement! U reist met een groep gelijkgezinden met leuke auto’s delen van de routes van de mooiste autosport-evenementen, de Tour de France de l’Automobile en daarna de Mille Miglia.  Van dat laatste evenement maakt u de start mee en u kunt uw verblijf verlengen om er nog meer van te zien. Wauw. U slaapt en eet onderweg op absolute toplocaties en reken maar dat dit elke dag Genieten met een kapitale G wordt.

De Mille Miglia is genoegzaam bekend, de Tour de France minder. Dat was een rally door heel Frankrijk, met snelheidsproeven op landwegen, heuvelklims (onder meer de Mont Ventoux) en races op bijna alle circuits die het land kent. Net zoals de Mille Miglia wordt de Tour de France nu nog steeds gehouden,echter onder de naam Tour Auto. Engeland heeft de naam beladen te zijn met autohistorie, maar vergeet Frankrijk niet. Het land is vele malen het decor geweest van grote autoraces, heuvelklims en rallies en is dat nog steeds. Veel sporen daarvan zijn er nog te vinden, veel beroemde wegen zijn nog steeds te rijden. In Frankrijk had ook de eerste road race op een gesloten stratenparkoers plaats, de Gordon Bennett Cup race van 1905. De auto’s reden viermaal een 137 kilometer lange ronde nabij Clermont Ferrand. Dit parkoers, ook wel bekend als Circuit d’Auvergne, is nog steeds in zijn geheel te rijden.

1905-gordon-bennet1905_gordon_bennett_trophy_circuit_dauvergne

Petrol & Wine knoopt deze twee races aan elkaar, het wordt een trip waarin veel wordt gereden, maar waarin ook genoeg tijd is om te genieten van de hotels, allemaal sfeervol en bijzonder, met mooie zwembaden en een voortreffelijke keuken en wijnkelder.

na een dag rijden is het heerlijk relaxen aan het zwembad

We starten in de buurt van Beaune, een wijngebied waar je niet omheen kunt. Van daaruit maken we een prachtige tocht door Frankrijk, met alle hoogtepunten van de toenmalige Tour de France erin. We bedwingen onder andere de beroemde Mont Ventoux, een eenzame, hoge berg in het landschap, die al zo lang als we kunnen fietsen en autorijden een uitdaging voor de sportieve mensheid vormt. De Mont Ventoux heeft diverse malen op het programma gestaan van de Tour de France Automobile en het is een schitterende klim. We rijden door het nationale park van de Verdon, met zijn indrukwekkende kloof (Gorges du Verdon) en zetten koers naar een aantal beroemde proeven van de Rally van Monte Carlo.

 

high teaItaliaanse pastagoed glas wijn

Natuurlijk is er volop gelegenheid te genieten van de omgeving waar we doorheen rijden. Een kop koffie ergens in een authentiek dorpje of een goede lunch op een terras met uitzicht op de wijnranken.

morgan Italiewijngaardlunchsfeerbeeld Bastide de Marie

Uiteindelijk finishen we in Brescia, waar we de technische keuring van de Mille Miglia bijwonen en ’s avonds naar de start van deze beroemde road race kijken, op unieke Italiaanse wijze. De mogelijkheid bestaat de trip te verlengen en de laatste etappe van de Mille Miglia te zien, op de Passo de la Futta.

 

 

relaxen in mooie hotelseen goede nachtrust verzekerdCaveau Domaine de Marieontbijt op het terraszwembad

Het definitieve programma is inmiddels klaar. Mail ons je naam en e-mailadres en we sturen je het – geheel vrijblijvend-  toe.

DSCN0102web

Wanneer: 7 t/m 17 mei 2015 (incl. optionele extra dagen)
Afstand:  ongeveer 1.800 km
Wat kost het?
De prijs van deze reis door delen van Frankrijk en Italië met de Millie Miglia als grande finale bedraagt € 4975,=* per equipe van twee personen, op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. In de prijs zijn begrepen:

acht hotelovernachtingen in luxe 4 & 5 sterren hotels

 alle ontbijten

 de uitgebreide diners inclusief de wijnen

 bezoek aan het Fiat/Alfa/Lancia museum in Turijn en lunch in het leuke La Pista del Lingotto, op het dak van de oude fabriek van Fiat, met een prachtig uitzicht over Turijn

 een gedetailleerd en gemakkelijk te lezen routeboek

de start en een deel van de route van de Mille Miglia plus informatie over de historie, de 2015 route en de deelnemers

 begeleiding door Petrol & Wine

Alle informatie vindt u op de website www.petrol-and-wine.nl.

 

Leave a Comment