Mobiele telefoons en tablets zijn vanwege hun schermen met een hoge resolutie behoorlijk kwetsbaar in het dagelijks gebruik. Als je je tablet gebruikt, loop je het risico dat je apparaat tijdens het gebruik schade oploopt. Tablets kunnen, als je geen voorzorgsmaatregelen neemt, bij het gebruik ervan uiteindelijk door de schade onbruikbaar worden. Het is daarom erg belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om je tablet te beschermen en om te voorkomen dat er een barst in het scherm komt of dat de tablet zelfs stuk valt. Hoewel een ongeluk vaak in een klein hoekje zit, kun je het risico op het krijgen van schade aan je apparaat met de volgende stappen wel minimaliseren.

Koop een stevige beschermhoes

Credits: Shop4tablethoes

Het hebben van een iPad hoes voor je tablet is essentieel om schade te voorkomen. Zorg ervoor dat je je apparaat, als je onderweg bent, goed opbergt in een rugzak of een tas. De meest beschermende hoezen zijn voorzien van een rubberen of lederen omtrek om het apparaat tegen vallen of uit je handen glijden te beschermen. Sommige hoezen hebben ook een getextureerde grip, dat de kans dat je je apparaat per ongeluk laat vallen nog verder verkleint.

Schermbeschermers (screeners)

Een andere veel voorkomende beveiligingsmethode is een schermbeschermer. Omdat het lastig kan zijn om het extra beschermlaagje voor op het scherm zelf aan te brengen, kun je het ook in winkels, die zijn gespecialiseerd in mobiele telefoons, op je scherm laten plakken. Het gebruik van een schermbeschermer is een uitstekende manier om blijvende krassen op het scherm te voorkomen. Breng het gelijkmatig aan omdat je anders luchtbellen zult zien.

Verantwoordelijkheid en voorzorgsmaatregelen

ipad-tablet-designen

Ook al heb je je tablet nog zo goed beschermd, het nemen van eenvoudige voorzorgsmaatregelen mag ook zeker niet over het hoofd worden gezien. Het is uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid om het risico op het krijgen van schade aan je apparaat te verminderen. Zorg ervoor dat je je tablet niet samen met scherpe voorwerpen in je tas doet en dat je geen fles met water in dezelfde tas stopt, waardoor je waterschade zou kunnen krijgen. Houd je tablet ook stevig vast wanneer je ermee rondloopt of de trap op of af gaat. Je moet ook geen zware voorwerpen op je apparaat plaatsen, omdat dan het plasma in het scherm beschadigd kan raken.

Omgaan met schade

Het maken van een foutje is menselijk en soms kun je echt niet voorkomen dat je tablet toch schade oploopt. In deze situaties is het repareren van de schade of het vervangen van de onderdelen je volgende stap.

Leave a Comment