Zo af en toe ontvangen wij een persbericht dat te leuk is om niet te plaatsen. Zoals een enthousiast verhaal van een zeilend damesteam dat met matchracing succes boekt en meer succes wil behalen, en daarvoor een beetje ondersteuning zoekt. Laten wij in elk geval enige publicitaire steun bieden, met de oproep om de website www.shesails.nl te volgen en absoluut een shirt te bestellen! Het team van Rikst Dijkstra, Rozan Gilles, Mirthe Kramer en Fettje Osinga zal van 8-12 juli aan de start verschijnen van het ISAF WK match racen voor vrouwen, in Middelfart, Denemarken. Het team staat op dit moment 19e op de wereld ranglijst en wil aan het einde van het jaar de top 10 bereikt hebben.>>

DMC Qualifier - 1

Zo af en toe ontvangen wij een persbericht dat te leuk is om niet te plaatsen. Zo ook nu, een enthousiast verhaal van een zeilend damesteam dat met matchracing succes boekt en meer succes wil behalen, en daarvoor een beetje ondersteuning zoekt. Laten wij in elk geval enige publicitaire steun bieden, met de oproep om de website www.shesails.nl te volgen en absoluut een shirt te bestellen! Het team van Rikst Dijkstra, Rozan Gilles, Mirthe Kramer en Fettje Osinga zal van 8-12 juli aan de start verschijnen van het ISAF WK match racen voor vrouwen, in Middelfart, Denemarken. Het team staat op dit moment 19e op de wereld ranglijst en wil aan het einde van het jaar de top 10 bereikt hebben. Bij het match racen werkt deelname met het zogenoemde ‘invitation only’ beleid. Voor het WK geldt dat de eerste 14 van de laatste ranking als eerste de kans kregen om zich in te schrijven. ‘Het was dus nog even spannend of we ook daadwerkelijk mee mochten doen met maar 16 plaatsen in totaal, ondanks dat we ons al vroeg als geïnteresseerde hadden gemeld’, aldus Fettje Osinga.

Het team is eind 2012 gestart en is nu op volle kracht. Sinds juli 2014 is Rikst de stuurvrouw en zijn er flinke stappen gezet. Het WK is met een team van vijf personen, dus er wordt nog gekeken wie de vijfde persoon wordt. Omdat het team pas in juli gestart is met stuurvrouw Rikst, gaan er ook pas vanaf juli meer evenementen meetellen voor de wereld ranglijst (de ranglijst gaat op naam van de schipper en is dus weer opnieuw opgebouwd). Daarom zal de komende tijd de focus vooral liggen op teamwork. ‘Wij hopen natuurlijk een sponsor aan te trekken, zodat we ook kunnen investeren in een trainer/coach, dan kunnen we namelijk echt stappen gaan maken’.Deze winter is er vooral gevaren in Medemblik bij de winterseries van DMTRA en bij de winterserie van de Westeinder Zeilwedstrijden. Tussendoor wordt er gewerkt in de sportschool. Eind april gaat het team voor vier dagen naar Duitsland voor het eerste internationale event. ‘Hier is voor de eerste twee dagen een trainer ingehuurd en de laatste twee dagen worden de wedstrijden gevaren. Hierdoor kunnen we effectief trainen met goede teams.’ De rest van het programma wordt nog ingevuld (dit duurt dus wat langer in verband met het invitatie beleid). In ieder geval staat het Nederlands Kampioenschap op het programma, in juni, en het team wil ook nog een evenement varen in het professionele vrouwencircuit, de WIM series. De rest van het jaar vaart het team gewoon in het open circuit tussen de mannen.

Shirts verkoop ‘Racer Chasers’
‘Wij zijn natuurlijk een vrouwenteam in een mannenwereld en daar wilden we op inspelen, om op een creatieve manier funding te genereren’. Online verkopen de dames op de website www.shesails.nl (campagnes/racer or chaser) twee soorten shirts: de ‘racer’ editie en de ‘chaser’ editie (€24,95). ‘Wanneer je nog niet bekend bent met de term ‘racer chaser’ moet je dus zeker even op onze website kijken! Hier is ook de link te vinden naar de shirts’, aldus Fettje. Doen, steun de meisjes! Ze zijn overigens ook online te volgen via Facebook, Twitter, Instagram en Youtube. Kijk vooral even naar onderstaand filmpje!

40719_0_1_ffffff40218_0_2_ffffffSlag om Delft origineel - 1063

Leave a Comment