Deze week zijn er voor autoliefhebbers twee evenementen om niet te missen. Twee totaal verschillende boven dien: de AutoRAI in Amsterdam en de 27e Techno-Classica in Essen. Bij dat laatste evenement, van 15 t/m 19 april, staan wij hier het eerste stil.
De Techno-Classica is een soort bedevaartsoort voor klassiekerliefhebbers. Wij adviseren u heel vroeg erheen te gaan, of in de omgeving een hotel te kiezen, en om uw meest comfortabele schoenen aan trekken, want ‘Essen’ is enorm. Er staan ruim 1.250 exposanten; liefst 25 autofabrikanten met klassieke ‘roots’ zijn er met stands aanwezig; er zijn meer dan 2.500 klassieke auto’s te koop (voor mega-prijzen) en elke Europese klassiekerspecialist van naam heeft er een stand. Vorig jaar trok de Techno-Classica ruim 190.000 bezoekers en het wordt gezien als HET klassieker evenement van het jaar, met bezoekers en standhouders uit de hele wereld.>>

4570896338_751x201

Deze week zijn er voor autoliefhebbers twee evenementen om niet te missen. Twee totaal verschillende boven dien: de AutoRAI in Amsterdam en de 27e Techno-Classica in Essen. Bij dat laatste evenement, van 15 t/m 19 april, staan wij hier het eerste stil.
De Techno-Classica is een soort bedevaartsoort voor klassiekerliefhebbers. Wij adviseren u heel vroeg erheen te gaan, of in de omgeving een hotel te kiezen, en om uw meest comfortabele schoenen aan trekken, want ‘Essen’ is enorm. Er staan ruim 1.250 exposanten; liefst 25 autofabrikanten met klassieke ‘roots’ zijn er met stands aanwezig; er zijn meer dan 2.500 klassieke auto’s te koop (voor mega-prijzen) en elke Europese klassiekerspecialist van naam heeft er een stand. Vorig jaar trok de Techno-Classica ruim 190.000 bezoekers en het wordt gezien als HET klassieker evenement van het jaar, met bezoekers en standhouders uit de hele wereld.

Aan een dag heb je eigenlijk niet voldoende en wie alles toch in die ene dag wil zien, zal weinig tijd hebben voor Kaffee, Bratwurst und Bier. Genoeg geld meenemen is verstandig en tegelijkertijd af te raden, want er worden vaak te hoge prijzen gehanteerd. Anderzijds is ‘Essen’ ook een prima plek om lang gezochte onderdelen, boeken, modellen of complete auto’s te vinden. Er zijn liefst 20 hallen om doorheen te lopen, plus vier parkeerterreinen met auto’s, totaal 120.000 vierkante meter. En wie een beetje laat arriveert, zal ook nog een eind moeten lopen, of anderszins tijd kwijt zijn aan meerijden met de shuttlebussen, want parkeren is met zoveel bezoekers uiteraard een probleem. Maar het is alle moeite en vermoeidheid waard, want op de Techno-Classica ziet u ’s werelds mooiste klassieker-aanbod. Woensdag 15 april is de ‘Vorschau’, dan is het aantal bezoekers wat minder en een kaartje iets duurder (40 euro in plaats van 22 euro in de voorverkoop; aan de kassa beide 5 euro hoger). Maar u begrijpt het al, dat is ook de dag om toe te slaan als u nog volop keus wilt hebben. Op donderdagmorgen zijn doorgaans al flink wat auto’s voorzien van een bordje ‘verkocht’. U zal er ook heel wat Nederlandse exposanten tegenkomen, alle bekende en voor het eerst bijvoorbeeld ook Kroymans Classic dat waarschijnlijk onder ander een wonderschone Alfa Romeo 2600 Sprint toont.

Kortom, dit is een ‘must-visit’ voor de komende dagen! Zie ook http://siha.de/tce.php

Techno-Classica_2Techno_classica02M071A7_01126037-2TCE_Messeinfo_Plan_E9097451-0De prachtige Alfa Romeo 2600 Sprint van Kroymans Classic

 

Leave a Comment