Van 10 tot 12 maart wordt in Amsterdam weer het grootste koffiefestival van Nederland georganiseerd. The Amsterdam Coffee Festival hult de Westergasfabriek een weekend lang in de heerlijkste koffiearoma’s, bijzondere theesmaken en verrukkelijke chocoladesoorten. Met drie zalen, kampioenschappen, een kas en een streetfood market weet je misschien niet waar je moet beginnen. Wij zetten wat highlights op een rij.>>

Van 10 tot 12 maart wordt in Amsterdam weer het grootste koffiefestival van Nederland georganiseerd. The Amsterdam Coffee Festival hult de Westergasfabriek een weekend lang in de heerlijkste koffiearoma’s, bijzondere theesmaken en verrukkelijke chocoladesoorten. Met drie zalen, kampioenschappen, een kas en een streetfood market weet je misschien niet waar je moet beginnen. Wij zetten wat highlights op een rij.

Espresso Martini Party
Tijdens de Espresso Martini Party in de Westerliefde op vrijdag (20.00 tot 22.00 uur) zorgt Tia Maria voor cocktails met uiteraard een vleugje koffie. Goed nieuws voor bezoekers van de vakdag: je ticket biedt tevens toegang tot de Espresso Martini Launch Party. Kom je op zaterdag of zondag? Ook dan worden de bijzondere cocktails geserveerd aan de Tia Maria Espresso Martini Bar in de Westerliefde.

Coffee Mixologists
Op dit evenement wordt Coffee Mixologists gelanceerd, een nieuwe competitie die de focus op details van de koffiewereld samen laat smelten met de creativiteit uit de cocktail scène. Hier bundelen ‘s werelds meest getalenteerde baristas en cocktailsommeliers hun krachten om samen de jury van experts te imponeren met de beste koffiecocktail.

Scandinavian Embassy Coffee & Food Pairing
Koffie en eten is een gouden combinatie. En dan hebben we het niet over een kop koffie naast je gerecht, maar juist dóór je gerecht. Het award winnende Scandinavian Embassy serveert wederom een uniek koffiemenu in de VIP suite. Het driegangen coffee and food pairing diner is zorgvuldig samengesteld met koffie als smaakmakend ingrediënt.

Latte Art Live
Latte Art Live is een compleet nieuw en inspirerend onderdeel op The Amsterdam Coffee Festival. Deze interactieve zone staat volledig in het teken van latte art skills van onder andere een aantal van de beste latte artiesten van de wereld, zoals Umpaul, Nick Vink, Ben Morrow, Esther Massdam en Georgette van Beek. Bezoekers kunnen op dit terrein deelnemen aan hands-on workshops (30 minuten) en demonstraties waarin de technieken en skills worden getoond die nodig zijn om adembenemende latte meesterwerkjes te creëren.

SCA NL Championships
The Amsterdam Coffee Festival host vier SCA NL Championships. Zie de beste baristas van het land in actie tijdens de zeer prestigieuze Dutch Barista Championship, een wedstrijd die hen uitdaagt op skills, nauwkeurigheid en stressbestendigheid. De Dutch Brewers Cup test de baristas op hun filterkoffie expertise door middel van traditionele en nieuwe zetmethoden, waaronder Chemex, Hario V60 en French press. Ook tijdens de Dutch Cup Tasters Championship – een waar spektakel met 21 deelnemers – worden de baristas uitgedaagd. Dit keer om verschillende koffiesoorten te proeven en van elkaar te onderscheiden – en dat is moeilijker dan je denkt! Tenslotte wordt de landelijke koning(in) van de latte art gekozen in de Dutch Latte Art Championship.

La Marzocco’s Innovation Showcase
Op The Amsterdam Coffee Festival zal ook dit jaar weer de Modbar te zien zijn: het nieuwste paradepaardje van espressomachinemaker La Marzocco. Tijdens de Innovation Showcase zullen Lex Wenneker, de baristakampioen 2015 en barista Yakup Aydin van Bocca Coffee jouw favoriete koffies voor je neus uit de ‘koffietap’ toveren.

Cupping met Smit&Dorlas
Koffiebrander Smit&Dorlas nodigt je uit om mee te doen aan een exclusieve koffiecupping: La Réunion Bourbon Pointu. Met een vraagprijs van $100,- (ruim €90,-) per 250 gram is deze delicate en subtiele koffie buitengewoon; een kans die je waarschijnlijk maar één keer in je leven krijgt. Tijdens de cuppingsessie leggen de branders van Smit&Dorlas uit wat deze koffie zo exclusief maakt.

Beleef biologische melk van Arla
Koffie en melk gaan goed samen, maar wat dacht je van koffie en biologische melk? Proef bij de Melk Sensation stand van Arla de signature koffie ‘Pink Bling Sensation’ of volg een workshop van Koen en Georgette van Beek van Coffee Mundo in Limburg. Zij wonnen de AD Koffietest en werken exclusief met Arla Biologische Volle Melk, omdat deze het beste bij hun persoonlijke koffieblend past en alle goede smaken behoudt.

illy bedankt de koffieboeren
illy hecht veel waarde aan het welzijn van de koffietelers die er voor zorgen dat alle koffieliefhebbers kunnen genieten van heerlijke én eerlijke koffie. Tijdens The Amsterdam Coffee Festival 2017 zal illy daarom bezoekers oproepen om een leuk, spontaan, lief of aardig berichtje naar de koffietelers op te schrijven met de tag #THANKS4THECOFFEE. illy zorgt ervoor dat al deze berichten persoonlijk worden afgeleverd bij de koffieboeren.

Water Workshops
Wist je dat koffie voor 98% uit water bestaat? Het zou dus geen Coffee Festival zijn zonder iets van deze heldere vloeistof! Daarom zal Brita gefilterd water verstrekken aan alle exposanten op The Amsterdam Coffee Festival en zullen er zelfs een paar leerzame Water Workshops worden gegeven over het mooie element water.

Mix it up met Tia Maria Coffee Project
Tijdens het ACF zal Tia Maria een reeks aan prachtige, caffeïnehoudende cocktails serveren aan hun eigen bar, pal naast het Coffee Mixologists podium in de Westerliefde. Naast de klassieke Espresso Martini kun je tijdens Mix It Up kiezen uit zes andere overheerlijke cocktails. Bezoek de bar ook voor de mixology masterclasses van expert Rod Eslamieh en Square Mile Coffee Roaster Annette Moldvaer.

Meer informatie op www.amsterdamcoffeefestival.com

 

Leave a Comment