Wij hebben weer een heel bijzondere video-van-de-week voor u. Deze keer geen stoere jongens of meisjes die huiveringwekkende stunts uithalen, maar een video in de categorie ‘Wow, wist je dat? Wat ik nu toch heb gezien…!’ Op Spitsbergen, behorend tot Noorwegen, staat een deels ondergronds gebouw, ooit een verlaten kolenmijn, waar meer dan 880.000 zaden van de meest uiteenlopende planten en groenten liggen opgeslagen. In de video volgen wij de wereldberoemde wetenschapper Cary Fowler naar dit hart van de poolcirkel, waar de Svalbard Global Seed Vault een van de belangrijkste gebouwen ter wereld bouwde. Hier ligt welbeschouwd de sleutel tot het menselijk leven opgeslagen, de grootste collectie zaden ter wereld. Die zijn zo belangrijk omdat de biodiversiteit door het veranderend milieu en de toenemende bevolking immens onder druk staat en veel planten, ook de planten die voor cruciaal voedsel zorgen, verdwijnen. Die biodiversiteit wordt door deze Global Seed Vault bewaakt en voor de toekomst behouden. Er werd een fascinerende reportage van een goede 16 minuten over gemaakt, die wij graag met u delen en van harte aanbevelen.>>

Wij hebben weer een heel bijzondere video-van-de-week voor u. Deze keer geen stoere jongens of meisjes die huiveringwekkende stunts uithalen, maar een video in de categorie ‘Wow, wist je dat? Wat ik nu toch heb gezien…!’

Op Spitsbergen, behorend tot Noorwegen, staat een deels ondergronds gebouw, ooit een verlaten kolenmijn, waar meer dan 880.000 zaden van de meest uiteenlopende planten en groenten liggen opgeslagen. In de video volgen wij de wereldberoemde wetenschapper Cary Fowler naar dit hart van de poolcirkel, waar de Svalbard Global Seed Vault een van de belangrijkste gebouwen ter wereld bouwde. Hier ligt welbeschouwd de sleutel tot het menselijk leven opgeslagen, de grootste collectie zaden ter wereld. Die zijn zo belangrijk omdat de biodiversiteit door het veranderend milieu en de toenemende bevolking immens onder druk staat en veel planten, ook de planten die voor cruciaal voedsel zorgen, verdwijnen.
Die biodiversiteit wordt door deze Global Seed Vault bewaakt en voor de toekomst behouden. Er werd een fascinerende reportage van een goede 16 minuten over gemaakt, die wij graag met u delen en van harte aanbevelen. De reportage is gemaakt onder auspiciën van gopro.com, de fabrikant van actie camera’s, die een aantal goede doelen actief ondersteund. Doel van deze video is om te informeren, om mensen te vinden die de Svalbard Global Seed Vault financieel willen ondersteunen en om mensen er meer bewust van te maken dat wij feitelijk met ons handelen hard bezig zijn om de toekomst van de wereld te vernietigen. Meer informatie over de activiteiten vindt u op www.gopro.com/goproforacause/croptrust.

Shot on the HERO4® camera from ‪GoPro.com.

Animation and graphics by Uncle Ginger   uncleginger.com/

TED Talks clips courtesy of TED conferences, LLC.

Additional footage provided by Getty Images and PBS Newshour.

Special Thanks to: Cary Fowler, Martin Fowler, Sarah Arno, Amy Goldman, The Crop Trust, Brian Lainoff, Mark Lainoff, & the Svalbard community.

To license clips from this video go to licensing.gopro.com

Music Western Skies Motel

“3rd b #9”

“3rd b #5”

Additional Music Courtesy of Score Revolution

scorerevolution.com/

Additional Music Courtesy of ExtremeMusic

extrememusic.com/

For more from GoPro, follow us:

Facebook: facebook.com/gopro

Twitter: twitter.com/gopro

Instagram: instagram.com/gopro

Tumblr: gopro.tumblr.com/

Pinterest: pinterest.com/gopro

Inside Line: gopro.com/news

Leave a Comment