In dit digitale magazine besteden wij graag en geregeld aandacht aan mooie, nieuwe, bijzondere en betaalbare horloges. Er zijn immers erg veel horlogeliefhebbers, mannen én vrouwen. Helemaal leuk is het, als het om Nederlandse horlogemerken en –bouwers gaat. Wij zagen hier al veel moois voorbij komen. Klikt u maar op ‘Style’ rechtsboven om alles nog eens te zien. Via Facebook kwam wij recentelijk opnieuw zo’n unieke Nederlandse fabrikant tegen. Deze keer gaat het echter niet louter om het maken van mooie horloges, maar meer nog om het verhaal erbij. The Storytelling Watch Society gaat namelijk gepersonaliseerde horloges aanbieden naar aanleiding van bijzondere herinneringen van de drager/eigenaar. >>

SONY DSC

 

In dit digitale magazine besteden wij graag en geregeld aandacht aan mooie, nieuwe, bijzondere en betaalbare horloges. Er zijn immers erg veel horlogeliefhebbers, mannen én vrouwen. Helemaal leuk is het, als het om Nederlandse horlogemerken en –bouwers gaat. Wij zagen hier al veel moois voorbij komen. Klikt u maar op ‘Style’ rechtsboven om alles nog eens te zien. Via Facebook kwam wij recentelijk opnieuw zo’n unieke Nederlandse fabrikant tegen. Deze keer gaat het echter niet louter om het maken van mooie horloges, maar meer nog om het verhaal erbij. The Storytelling Watch Society gaat namelijk gepersonaliseerde horloges aanbieden naar aanleiding van bijzondere herinneringen van de drager/eigenaar. Ieder mens heeft bijzondere herinneringen, vaak aan emotionele momenten zoals een huwelijk, afstuderen, overlijden van een dierbare of de geboorte van een kind. De klant van The Storytelling Watch Society schrijft dan samen met een verhalenverteller zijn of haar eigen verhaal. Dit verhaal biedt vervolgens de inspiratie voor het design van de wijzerplaat van het horloge.

Om startkapitaal te verwerven zoekt The Storytelling Society 111 Founding Fathers. Een Founding Father ontvangt een speciaal horloge dat in een beperkte oplage is vervaardigd. Dit horloge vertelt het verhaal over de opstart van het bedrijf en de rol van de Founding Father bij de totstandkoming van dit exclusieve genootschap. Het Founding Fathers horloge kost 850,- euro. Het is een fraai horloge met een ETA mechaniek. Na de crowdfunding begint de verkoopprijs bij 2.500 euro, afhankelijk van de wensen van de klant.

SONY DSC

Het concept van The Storytelling Watch Society is uniek in de wereld van de horlogerie. Het bedrijfje werd in november 2014 opgericht door de broers Sander en Wouter van der Kloet. Zij brengen uitsluitend gepersonaliseerde horloges uit. Elk horloge draagt het verhaal in zich van een persoonlijke, belangrijke gebeurtenis. De eigenaar kan met zijn of haar horloge de herinnering altijd dichtbij zich dragen en koesteren. Bovendien behoudt het horloge de verhalen van een leven voor de volgende generaties. Samen met de klant wordt er gekozen vanuit een basis ontwerp. Graveren en tampondruk zijn dan de mogelijkheden voor het aanpassen van de wijzerplaat. Die wijzerplaat wordt geleverd in verschillende kleuren, volledig leeg en dus ook zonder het merk erop. Op die wijzerplaat wordt door ontwerpers vervolgens dat weergegeven dat de klant wil. Een naam, een afbeelding.

Sander en Wouter bedachten het horloge en het bedrijf nadat ze op jonge leeftijd hun vader verloren. Wouter van der Kloet vertelt: “Ik mis mijn vader nog elke dag, was nog maar zestien toen ik hem verloor. Als vrienden praten over hun vader, dan doet dat pijn. Ik heb zulke mooie herinneringen aan hem. Hij was er altijd als je ‘m nodig had. Was voor mij een baken in een verwarrende wereld. Bracht me zonder morren naar mijn uitwedstrijden. Hoe ver die ook waren. Zonder zich te bemoeien met mijn spel, begeleidde hij me op een positieve manier. Haalde hij het beste uit me naar boven. Ik zie de feestjes die we als familie vierden. Hoe wild we dansten. De muziek die later op de avond steeds harder ging. De klanken van U2, de Beatles, George Michael en Supertramp… Die feesten waren zo leuk. En mijn vader was de grote gangmaker. Ik kijk terug op een warme kindertijd. Draag mijn geliefde vader inmiddels dicht bij me. Zijn naam, Brent Edward, staat in mijn horloge. Zo kan ik zijn nagedachtenis levend houden. Hem mijn leven lang koesteren.”

SONY DSC

Is het niet prachtig? Op hun website www.thestorytellingwatchsociety.com leest u meer. Begint u niet meteen ongeduldig te klikken op de foto’s; u ziet eerst rustig wat beelden voorbij komen voordat de informatie toegankelijk is. Even kalmte in een hectische tijd. U kunt Founding Father worden, of alleen vriend van de Society. Er is een Facebookpagina waarop thestorytellingwatchsociety ook te volgen is. Wij hopen van harte dat ze succesvol worden met dit mooie initiatief.

story6

Zoetermeer

Zoetermeer

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment