Eindelijk kunnen we Pasen weer gezellig met z’n allen vieren en daarom hebben wij hieronder 9 leuke ideeën voor je die je samen met de kids thuis kunt doen!

1. Doe-het-zelf paasmandjes

Houd je kinderen lekker bezig tijdens de Pasen door ze hun eigen paasmandjes te laten maken – je kunt online wat knutselwerkjes bestellen of creatief aan de slag gaan met dingen in huis, gemaakt van papieren borden, melkpakken en meer! Zorg er wel voor dat je hier goede lijm voor hebt.

assorted color plastic toys in brown woven basket

2. Creëer een kampeerervaring binnen of buiten

Als Pasen de tijd is waarin je meestal een uitstapje met de familie maakt – waarom breng je je kampeerervaring dan niet naar je eigen achtertuin? Zet een tent op, rooster marshmallows boven het vuur, speel spelletjes in de achtertuin, geniet van een barbecue.  Zo heb je een heerlijke kampeerervaring met het hele gezin – zonder dat je de auto hoeft in te pakken! 

3. Ei en lepel race

Tijd voor een beetje paascompetitie met een ei en lepel race! Kook de eieren vooraf als je de boel een beetje schoon wilt houden. Of doe dit juist niet en je kunt hilarische taferelen verwachten.

4. Maak paaskaarten

Er zijn veel mensen in de zorg die we nog altijd erg dankbaar zijn, zoals onze verpleegsters en dokters, apothekers en winkelbedienden. En ook dit jaar zullen er weer mensen zijn die misschien een beetje eenzaam zijn, zoals bejaarden in verpleeghuizen of buren die alleen wonen. Waarom zou je al deze mensen niet een hart onder de riem steken en met paaskaarten laten zien dat je aan ze denkt.

5. Samen uitgebreid dineren!

paasei-boord-zilver-bestek

Als je op Pasen gewoonlijk een maaltijd deelt met familie en vrienden, doe het dan dit jaar extra uitgebreid! Laat je geliefden weten waar je dankbaar voor bent en haal mooie herinneringen met elkaar op voor een fijne paasstemming.

6. Laat je kinderen het huis versieren met hun eigen knutsels

Van eenhoorn-eieren tot konijntjes van wc-rollen, er zijn tal van goedkope en leuke manieren om je huis deze Pasen te versieren. Je hebt geen idee wat voor moois je allemaal met wc-rollen kunt maken! Er zijn nog tal van andere knutselactiviteiten om de kinderen bezig te houden.

7. Kijk een paasfilm

tv-netflix

Roep het gezin na een dag feestvieren bij elkaar, maak de overgebleven chocolade open en kijk naar een paasfilm of welke film dan ook – het is een moment om samen met je gezin te genieten.

8. Eieren zoeken

Een van de meest geliefde activiteiten van Pasen voor de kinderen! Als je een achtertuin hebt, dan kan het verstoppen meteen beginnen. Zo niet, dan kan eieren in huis verstoppen net zo leuk zijn! Probeer alleen niet te vergeten waar ze liggen!

9. Lees boeken met een Pasen-thema

Sluit de dag met je jonge kinderen af door een boek met een Pasen-thema te lezen. Er zijn er genoeg online te bestellen.

We hopen dat je deze tips nuttig vindt om dit jaar thuis met de kinderen Pasen te vieren. Als je een van deze ideeën hebt gebruikt, horen we dat graag van je!

Leave a Comment