Is het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan wil je die waarschijnlijk zo snel mogelijk gevonden hebben. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen bij het vinden van een nieuwe baan? Wij geven je een aantal tips.

Maak een lijstje

werken-bank-laptop

Bij het vinden van een nieuwe baan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een baan die ook echt bij je past. Sommige mensen weten al precies hoe ze hun nieuwe droombaan voor ogen zien en waar ze precies willen werken, maar veel mensen hebben dit ook niet. Bij het vinden van een nieuwe baan kan het helpen om een lijstje te maken met wat je precies zoekt in een baan. Waar krijg je energie van en wat vind jij belangrijk? Daarbij is het ook belangrijk om na te gaan in welke regio´s je wilt gaan werken. Woon je in de buurt van Tilburg? Dan is het handig om te kijken naar vacatures Tilburg.

Maak een basisopzet

Voordat je op zoek gaat naar vacatures is het belangrijk om alvast een basisopzet te maken van je CV.  Daarbij is het ook belangrijk om alvast na te denken over de onderwerpen die in je motivatiebrief aan bod zullen komen. Hoe ga je jezelf omschrijven? Wat zijn je kwaliteiten en wat voor toevoeging heb jij aan het bedrijf waarop je wilt solliciteren? Als je hier alvast een opzet van hebt gemaakt, kun je sneller reageren op een vacature die je hebt gezien. Doorzoek ook verschillende vacatures bij werkzoeken.nl. Vergeet bij reageren op vacatures niet om je CV en motivatiebrief per vacature aan te passen. Ga hierbij in op de eisen die worden gesteld in de vacature en vermeld jouw ervaringen en competenties die daarbij passen.

Schakel je eigen netwerk in

vrienden

Laat iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Wees daarbij duidelijk met wat je precies zoekt en laat je netwerk je helpen. Dit kun je doen door het bijvoorbeeld aan te geven op LinkedIn, maar ook op andere sociale media kanalen. Laat ook je familie, vrienden en kennissen weten waar je naar op zoek bent. Het is altijd fijn als mensen met je meedenken en je kunnen helpen. Daarnaast hebben sommige bedrijven ook referral regelingen waardoor ook zij een voordeel hebben bij het aandragen van een nieuwe collega voor hun organisatie.

Leave a Comment