Wil je je beter kleden, maar gaat het meeste stijladvies, dat je kunt vinden, gewoon over wat trendy is dit seizoen?

Dan is dat vast niet wat je zoekt.

Jij wilt gewoon een betere eerste indruk maken op mensen, die je in het dagelijks leven ontmoet. Je wilt er gewoon goed uitzien in je eigen kleding zonder dat het er te dik bovenop ligt.

Je wilt er alleen maar uitzien als een beter geklede versie van jezelf.

En die versie van jou houdt gewoon van casual.

Dus waar je dan echt naar op zoek bent, zijn enkele tips voor hoe mannen zich naast een maatpak en stropdas ook casual kunnen kleden.

Nou, dit artikel is dan precies wat je nodig hebt.

Laten we maar snel beginnen…

1. Stop met je te jong te kleden

Veel mannen benaderen hun casual stijl vanuit de verkeerde hoek; ze willen er graag jeugdig uitzien.

Maar als je er goed gekleed uit wilt zien, moet je er altijd naar streven om er juist volwassen uit te zien.

Volwassenheid is een aantrekkelijke kwaliteit bij mannen. Volwassenheid is tenslotte wat de mannen van de jongens scheidt. Volwassenheid toont mannelijkheid en dwingt respect af en het is een kwaliteit waarvan jij wilt dat mensen die zien.

Dat betekent niet dat je je moet kleden zoals je vader. Het betekent ook niet dat je je oud moet kleden. Het betekent gewoon dat je moet vermijden om jezelf als een tiener neer te zetten… Tenzij je natuurlijk daadwerkelijk een tiener bent.

Voor alle duidelijkheid, dat betekent…

Dat je je moet kleden als een volwassene en even moet kijken op Suitableshop.nl. Grappige shirts of T-shirts met cartoon figuren kunnen absoluut niet. Het dragen van een grappig T-shirt is eigenlijk net zoiets als dat iemand steeds weer dezelfde grap maakt. Het is misschien de eerste keer dat je het T-shirt ziet grappig, maar het wordt al snel vervelend. Vermijd ook alles met slogans.

Je wilt voorkomen dat je eruit ziet als iemand die onvolwassen is – iemand die is blijven hangen in het verleden.

Je wilt er niet meer uitzien als een jongetje en je kleden als een man.

Maak je maar geen zorgen, ik geef je nog meer tips over hoe je dit kunt doen. Beginnend met…

2. Vergeet de T-shirts met opdruk en kies voor Dstrezzed

Het eerste wat je moet doen om je jongensachtige uiterlijk kwijt te raken, is je T-shirts met een print de deur uitdoen

Ik weet dat je ze enorm leuk vindt. Dat vond ik ook. Ik droeg ze zelfs altijd.

Maar je moet echt stoppen met ze te dragen. Je hebt zoveel betere opties.

Ondanks dat velen dat denken, laten ze je er niet grappig, scherp of origineel uitzien. Omdat elke andere man ook een T-shirt met een opdruk draagt, zul je gewoon opgaan in de menigte.

Plus, mensen associëren ze met jongens, die weigeren om volwassen te worden. (Onthoud tip #1 dat wil je niet.)

Kies daarom voor Dstrezzed. Stijlvolle kleding en een sublieme pasvorm, daar draait het om bij dit merk. Dstrezzed is een jong, hip merk, dat is opgericht in 2010. De kleding van het merk is ontwikkeld in het bruisende Amsterdam, waar verschillende stijlen en vormen dit frisse en unieke merk beïnvloeden.

Kijk maar eens naar films. Je zult nooit een stoere, mannelijke held een T-shirt met een opdruk zien dragen. De enige keer dat je zo’n T-shirt ziet, is wanneer het personage een mannelijk kind, een echt kind of een niksnut is.

Je wilt toch niet dat mensen je als een mannelijk kind zien? Wees dan een man en stop met het dragen van dit soort T-shirts.

Kies in plaats daarvan voor effen T-shirts met een kleur, gestreepte T-shirts of Henley’s.

Je bent het vast met me eens dat deze jongens er cooler en mannelijker uitzien dan die van hierboven? Met dit soort T-shirts val je op tussen de massa’s mannen, die T-shirts met een opdruk dragen.

Je kunt ook overwegen poloshirts of casual shirts te gaan dragen. Het feit dat je je casual kleedt, betekent niet dat je geen kraag kunt dragen. En een eenvoudig wit shirt ziet er op een donkerblauwe jeans, die ik in het volgende gedeelte van deze lijst zal bespreken, echt geweldig uit.

3. Draag een jeans waardoor je er goed uitziet

De casual broek, die elke man in zijn kast heeft hangen, is een jeans.

En daar is niets mis mee. Veel mannen komen naar mijn site omdat ze eens wat anders willen dan de T-shirt en de jeans look. Maar een jeans kan er geweldig uitzien, zolang je maar de juiste jeans draagt.

Vermijd flodderige jeans. Je wilt voorkomen dat je je jeans om de twee seconden moet ophalen. De broek moet ook zonder een riem gewoon goed passen. Ook mag de stof zich niet rond je enkels ophopen.

Vermijd ook versieringen. Dat betekent: geen prints, geen scheuren en geen gebleekte onzin.

En tot slot – dit zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn, maar ik moet het toch even zeggen – vermijd grote afbeeldingen of teksten op je kont. In feite, moet je helemaal geen afbeeldingen ergens op je outfit willen hebben. PUNT UIT.

Houd in plaats daarvan je jeans eenvoudig. Ga voor een schone, donkerblauwe jeans met de pasvorm zoals degene die hieronder worden voorgesteld. Geloof me, je zult er geweldig uitzien.

Mogelijk moet je een paar modellen proberen om te bepalen welke pasvorm het beste bij je past. Als je een gespierde man bent met grote dijen, is de strakke pasvorm misschien een droom die uitkomt. Voor mannen met een meer gemiddelde bouw, werken alle anderen modellen goed. (Persoonlijk ben ik van een half tot slim fit jeans.) Als je wat zwaarder bent is een rechte pasvorm waarschijnlijk je beste optie.

4. Variëer

Jeans zijn geweldig, maar ze zien er allemaal hetzelfde uit en ze zijn niet je ENIGE optie voor beenmode.

Voeg wat variatie toe aan je garderobe door te investeren in één of twee chino’s.

Het toevoegen van slechts één chino aan je garderobe verdubbelt het aantal outfits dat je kunt samenstellen. Voeg nog een chino toe en je verdrievoudigt dat aantal.

Ik stel voor een chino in camel bruin of in grijs. En een chino met een kleur om echt te kunnen variëren. (Het dragen van een gekleurde broek is iets dat weinig mannen doen, dus het valt op.)

En je hoeft niet te kiezen voor vuurrood of limoengroen. Je kunt kiezen voor ingetogen kleuren zoals bordeauxrood of legergroen.

5. Schenk aandacht aan je schoenen (omdat de dames hier naar kijken)

Oké, misschien wil je hier even voor gaan zitten…

Je vuile, afgetrapte sneakers verpesten een verder uitstekende outfit. Je moet ze echt vervangen door iets waardigs.

En denk niet dat mensen je schoenen niet opmerken. Ze merken het wel op. Vooral vrouwen.

Ik kan je niet vertellen hoeveel complimenten ik van vrouwen krijg over mijn schoenen en ik besteed echt geen euro’s aan een paar zoals sommige mensen je wel aanbevelen.

Draag bruine lederen schoenen in plaats van je alledaagse sneakers en BOOM… Je ziet er een stuk verzorgder uit.

Laarsjes of halfhoge schoenen zien er veel mooier uit dan sneakers, maar zijn niet zo chic als sommige andere lederen schoenen. Ze zitten er precies tussenin, waardoor ze perfect zijn voor onder je vrijetijdskleding.

Bovendien zijn ze super comfortabel.

Koop een paar en je zult er geen spijt van krijgen.

6. Versier je polsen

Accessoires zijn een andere goede manier om een saaie outfit op te fleuren.

En ik stel voor dat je er een gewoonte van maakt om een accessoire rond je pols te dragen.

Waarom de pols?

Omdat kale polsen saai zijn.

Je kunt een horloge, een leren armband of beide dragen. Het maakt niet uit wat je draagt, maar draag iets om je pols. Het geeft je outfit gewoon een beetje meer persoonlijkheid.

Je zegt gewoon: “Ik hoef dit niet te dragen, maar ik draag het graag.”

Je verandert dan van iemand die zichzelf kleedt om warm te blijven in iemand die zichzelf kleedt met een intentie.

Persoonlijk ben ik dol op het dragen van een lederen wikkelarmband met een paar kralenarmbanden als een accent, maar zelfs iets eenvoudigs als een horloge dragen zal al een groot verschil maken.

7. Draag laagjes voor interessantere outfits

Wil je een gemakkelijke manier weten om een saaie outfit interessanter te maken?

Voeg een laagje toe.

Veel mannen dragen eigenlijk niet echt laagjes omdat ze niet weten hoe ze kledingstukken goed kunnen laten matchen. Maar je hoeft er niet zoveel over te weten. Het kan ook met heel eenvoudige kleding worden gedaan.

Beeld je eens een man in die een simpele grijze trui en een spijkerbroek draagt. Daar is niets mis mee. Het is een casual outfit.

Maar toch is het niet zo interessant.

Stel je nu eens voor dat hij een eenvoudig wit shirt onder zijn trui draagt. Boom. Direct is de outfit een stuk interessanter.

En je hoeft niet te stoppen bij één extra laag. Je kunt twee, drie of zelfs vier lagen tegelijk dragen. Dus probeer eens wat!

8. Draag een jasje, die je casual look afmaakt

Oké, je hoeft geen jasje te dragen om er goed uit te kunnen zien, maar dat betekent niet dat je je casual look niet een beetje kunt ophalen met een goed passende blazer.

De favoriet van zakenmannen  kan ook gemakkelijk in casual outfits worden gedragen. Het wordt smart casual genoemd – wat in wezen betekent dat je je casual outfit een beetje ophaalt.

Een man in een blazer of een jasje ziet er gewoon goed uit omdat blazers het mannelijke lichaam als geen ander kledingstuk accentueren.

Het is een eenvoudige manier om zelfs je eenvoudigste outfits een beetje op te pimpen. Een effen wit T-shirt met jeans? Voeg een blazer toe en je ziet er opeens een stuk gekleder uit.

Ik zou een jasje in marine blauw of grijs voorstellen om zo de veelzijdigheid te maximaliseren.

9. Negeer de modewereld want het zal je op een dwaalspoor brengen

Wanneer ze proberen uit te vinden hoe ze zich goed moeten kleden, zoeken mannen vaak hulp in de modewereld. Ze doen dat om te zien wat er trendy is.

Maar de modewereld is alleen goed voor mannen die geobsedeerd zijn door mode. Als je een gewone man bent en beter gekleed wilt gaan, zal weten wat trendy is je niet helpen.

Eigenlijk zou je juist het tegenovergestelde moeten doen…

Focus je op het kopen van klassieke kleding die er het hele jaar door goed uit zal zien. Focus je op tijdloze stukken die over tien jaar nog steeds stijlvol zijn. Concentreer je eerst op er stijlvol uitzien en maak je dan pas zorgen over wat een trendy look is.

Als trendy verkeerd wordt gedragen blijft het toch vaak smakeloos.

Dus werk aan je gevoel voor stijl en kies voor tijdloze essentiële kledingstukken die nooit uit de mode zullen raken. Focus je op het beheersen van de basisprincipes en je zult er al snel beter uitzien.

10. Houd het simpel

Veel mannen gaan de fout in als ze te erg hun best doen om zich beter te kleden.

Je krijgt dan een beetje een pipo-effect.

Ze horen dat ze accessoires moeten dragen en uiteindelijk dragen ze allerlei armbanden en kettingen. Of ze horen dat ze kleur moeten dragen en ze zien er uiteindelijk uit als een clown.

Natuurlijk weet ik dat omdat ik dat ook heb gedaan (en het was niet mooi).

Je valt op, maar niet op de manier zoals je dat wilt.

Richt je op subtiele, eenvoudige, ingetogen outfits en je zult in plaats daarvan op een goede manier opvallen.

Kleed je casual, zoals het hoort

Je hebt zojuist 10 tips kunnen lezen, die je kunnen helpen om je beter te kleden. Deze tips zouden genoeg moeten zijn om je op weg te helpen.

Dus pas ze toe.

Het maakt niet uit waar je begint.

Of je nu begint met het vervangen van je T-shirts met een opdruk, het kopen van mooiere schoenen of je polsen versieren. Begin gewoon ergens.

En nadat je die eerste stap hebt gezet, ga je rustig verder.

En voordat je het weet, kijk je in de spiegel en zie je een man die terugkijkt en eruit ziet zoals jij…

Maar eigenlijk een beter geklede versie van jou is.

Leave a Comment