Heb je je ooit in de condoomafdeling van de apotheek bevonden met slechts een vaag idee van wat je zou kopen? Er is meestal een ruime keuze aan condooms en je wilt meestal niet blijven treuzelen… Dus, om een verstandige-en efficiënte-keuze te maken, kun je maar beter goed geïnformeerd aankomen!

Eerst en vooral is het belangrijk te weten dat het ideale condoom zowel veilig als comfortabel moet zijn. Er moet op gewezen worden dat het mannencondoom twee heel belangrijke eigenschappen heeft. Ten eerste is het een zeer effectief voorbehoedsmiddel als het correct gebruikt wordt en als het bij elke seksuele ontmoeting gebruikt wordt. Bovendien is het condoom de enige methode die ook beschermt tegen seksueel overdraagbare infecties.

Als je het model kiest dat het beste bij je past, kun je ten volle van je ervaring profiteren en tegelijk de beschermende kwaliteiten van het condoom benutten.

Hier is een lijst van factoren waarmee je rekening moet houden als het tijd is om een mannencondoom te kiezen.

Maat

condoom-banaan

Om comfortabel te zijn, moet het condoom de juiste condoom maat hebben en passen bij de vorm van de penis. Een te groot condoom kan moeilijkheden veroorzaken zoals afglijden, terwijl een te klein condoom ongemak kan veroorzaken. Het is soms nodig om verschillende modellen van verschillende maten uit te proberen om het exemplaar te vinden dat het beste bij je past.

Het gebruikte materiaal

Tegenwoordig kunnen condooms gemaakt zijn van latex, een natuurlijk materiaal, of polyurethaan of polyisopreen. Alle drie deze materialen bieden bescherming tegen ongewenste zwangerschappen en soa’s. Sommige mensen hebben een allergie of intolerantie voor latex. In die gevallen zijn condooms van synthetische materialen een betere optie.

Glijmiddelen op waterbasis moeten met een latex condoom gebruikt worden, terwijl glijmiddelen op oliebasis of vaseline (bv. Vaseline) vermeden moeten worden.

Gevoeligheid

Het dragen van een condoom kan de mate van gevoeligheid beïnvloeden. Een verminderde gevoeligheid kan een voordeel zijn voor sommige mannen, die niet te snel willen klaarkomen. Omgekeerd kan dit voor sommigen een ongemak zijn. Het verschil zit hem in de dikte van het membraan (gewoon, dun, ultradun, enz.).

Bovendien hebben sommige condooms eigenschappen die de sensaties versterken (gladde, geribbelde, getextureerde, verwarmende en tintelende sensatie condooms, enz.)

Smering

Gesmeerde condooms vallen over het algemeen in de smaak bij de gebruikers. Er zijn verschillende gradaties van smering om uit te kiezen. Bovendien worden sommige condooms ingesmeerd met een spermicide, een middel dat sperma vernietigt om het risico op zwangerschap verder te verkleinen. Men denkt echter dat spermiciden het vaginale of rectale slijmvlies kunnen irriteren, wat de kans op infecties kan vergroten.

Gebruik

condoom-vrouw-hand-roos

De keuze van een condoom kan ook afhangen van het gebruik dat men er van maakt. Idealiter wordt een condoom gebruikt bij vaginale, orale of anale seks.

Voor vaginale geslachtsgemeenschap kan een gesmeerd condoom gebruikt worden om de ervaring te verbeteren. Er zijn ook een aantal glijmiddelen in de apotheek verkrijgbaar.

Een resistenter en zeer goed gesmeerd condoom is een goede optie voor anale seks. De meeste personen gebruiken in deze situatie ook een extra glijmiddel.

Persoonlijke voorkeuren

Condoomfabrikanten stellen hun creativiteit ten dienste van de klanten. Tot genoegen van de consument kunnen bepaalde kenmerken of verschillende eigenschappen (zoals bepaalde kleuren of smaken, bijvoorbeeld) de ervaring versterken.

Aan de andere kant geven andere personen de voorkeur aan een eenvoudige formule zonder franje. Eén ding is zeker, er is voor elk wat wils!

Conclusie

Sommige mensen vinden het gênant om informatie te vragen als ze condooms kopen. Toch is het, met de grote verscheidenheid aan verkrijgbare merken en modellen, volkomen normaal om in de war te zijn. Je apotheker is goed op de hoogte van seksuele gezondheid en is gewend om onderwerpen van gevoelige aard met klanten te bespreken.

Je apotheker kan privé en vertrouwelijk met je afspreken als je vragen hebt. In de apotheek zijn speciaal voor dit doel ingerichte spreekkamers of kantoren. Vraag meer informatie aan een teamlid van de apotheekafdeling.

Spreek met je apotheker voor aanvullende informatie over condooms en andere voorbehoedsmiddelen.

Leave a Comment