1. Draag voor elk evenement met een white-tie dresscode een volledige smoking met panden.

White-tie gala’s vereisen een jacquet, een bijpassende broek, een hemd met omgeslagen punten en met studs en manchetknopen, een wit gilet en een witte vlinderdas. Draag daaronder zwarte schoenen met comfortabele zwarte sokken van bijvoorbeeld zijde.

De dresscode voor mannen is als het gaat om white-tie evenementen behoorlijk streng, maar je kunt nog steeds accessoires zoals pochetten, manchetknopen en studs gebruiken. Het is leuk om als dat mogelijk is ook je eigen creativiteit en unieke stijl te laten zien.

2. Kies in het geval van een black-tie dresscode voor een smoking zonder jacquet

people raising wine glass in selective focus photography

Een smoking kopen is ideaal wanneer je kiest voor een jasje met één of twee kno(o)p(en), een bijpassende broek, een echte vlinderdas en een buikband of een gilet. Draag zwarte schoenen met of zonder punt of Oxford schoenen om de look helemaal af te maken.

Hoewel de dresscode black-tie is, kun je de kleur van de tie afhankelijk van de gelegenheid wel aanpassen. Blijf wat betreft je smoking bij zwart of donkerblauw, tenzij dit natuurlijk anders op de uitnodiging staat vermeld. In het geval van “black-tie optional” kun je ook voor andere kleuren of unieke stoffen zoals fluweel kiezen.

3. Trek als op de uitnodiging semi-formele kleding staat een klassiek donker pak aan

man wearing watch with black suit

Hoewel je geen smoking hoeft te dragen, moet je er toch netjes uitzien. Draag in dit geval een wit overhemd met een goed passend zwart, donkerblauw of grijs pak met een donkere stropdas. Maak de outfit af door er klassieke, glanzende Oxford schoenen onder te dragen. Als je je outfit iets persoonlijker wilt maken, draag dan een overhemd dat overeenkomt met de kleur van je jasje en je broek.

4. Draag als er op de uitnodiging staat dat de dresscode creatief met een zwarte stropdas is een pak met een patroon

Voor thema-evenementen is de dresscode vaak creatief en dan kun je voor een pak in één kleur of met een patroon kiezen. Details zoals borduursels en versieringen kunnen je pak interessant maken zonder al te overdreven te zijn. Als je samen met een date naar het evenement gaat, probeer er dan voor te zorgen dat de outfits bij elkaar passen! Je kunt ook met je schoenen, de kleur van je button-down hemd en zelfs met je das opvallen. Wanneer je je kleedt voor een thema-evenement, probeer je dan aan een specifiek kleurenschema te houden om te voorkomen dat je outfit er niet bij past!

5. Zorg ervoor dat je smoking vóór het evenement mooi past.

Het belangrijkste bij het dragen van een pak, is een goede pasvorm. Ga naar een kleermaker om je broek, je jasje en het overhemd mooi passend te laten maken. De kleermaker zorgt ervoor dat je jasjes, broeken en de algehele uitstraling mooi passen en dat je er stralend uitziet.

Ze kunnen je ook advies geven over wat je eventueel aan een pak kunt laten vermaken om op te vallen, vooral als alle mannen dezelfde soort outfit dragen. Ze kunnen bijvoorbeeld een bedrukte voering in je jasje naaien, een unieke band aan de broek maken of een opvallend pochet aanbevelen.

Leave a Comment