Wil je een hoekbank kopen maar ben je nog niet zeker over welke stijl, maat of bekleding je moet kiezen, lees dan snel verder!

De vijf beste tips voor het kopen van een hoekbank

1. MEET DE RUIMTE

woonkamer-kunst

Hoekbanken zijn een briljante uitvinding voor huizen met veel bewoners. Waarom? Omdat ze je toestaan om lekker op de bank te gaan liggen, een zitplaats aan veel mensen kunnen geven en mensen (en huisdieren) lekker gezellig bij elkaar laten zitten.

Je eerste stap bij een bank bestellen is om op te meten hoeveel ruimte je, in de kamer waar je je hoekbank wilt gaan neerzetten, beschikbaar hebt.

Begin met het meten van de lengte van het gebied – inclusief beide muren, vooral als je je bank in de hoek van je kamer plaatst. Vergeet niet om aan beide kanten ruimte over te laten voor bijzettafels of staande lampen. Meet vervolgens de diepte van de ruimte, rekening houdend met tapijten of tafels die voor de bank zullen komen. Dan moet je ook de hoogte van de ruimte opmeten en rekening houden met radiatoren of planken. Zodra je de grootte van jouw kamer weet, kun je gaan winkelen voor jouw bank.

2. KIES JE STIJL

black wine bottle beside two wine glasses

Er zijn veel verschillende hoekbanken in verschillende stijlen te vinden. Laten we de ontwerpen eens doornemen:

Chaise longue hoekbank

Als je een compacte hoekbank wilt, dan is een hoekbank in chaise longue stijl precies wat je zoekt. Dit ontwerp biedt alle comfort van een hoekbank zonder dat het heel veel plek inneemt. Sommige chaise longue banken bevatten opbergvakken wat handig is voor het opbergen van dekens, de afstandsbedieningen, speelgoed en tijdschriften.

Chaise longue banken zijn verkrijgbaar in ontwerpen met het lange stuk aan de linker- of aan de rechterkant, dus je moet goed opletten welke soort het beste in jouw ruimte past. Vanwege hun compacte ontwerpen, staan chaise longue banken in een grotere ruimte prachtig in combinatie met een poef of een fauteuil, maar alleen zien ze er ook stijlvol uit.

Hoekige hoekbank

Als je een lastige hoek hebt om te vullen, een onregelmatig gevormde kamer hebt of op zoek bent naar een keer iets anders, dan kun je kiezen voor een hoekige hoekbank

Een hoekbank met een scherpe hoek biedt een flexibele zitplaats en is ideaal voor in gezinswoningen waar veel gezinsleden willen relaxen voor de tv. Het idee is om een bank te zoeken, die perfect in je woonruimte past. Als je een grotere woonkamer hebt, die gevuld moet worden of veel zitplaatsen in een kleinere kamer wilt maken, overweeg dan om een een hoekige hoekbank te kopen.

Bank met relaxfunctie 

Heb je een tv-verslaafde (of twee) in je leven of iemand die urenlang van gamen houdt? Als het antwoord op die vragen ‘ja’ is, moet een hoekbank met relaxfunctie bovenaan je lijstje staan. Met één druk op de knop kunt je achterover leunen en je onmiddellijk ontspannen.

Modulaire bank

Wil je je eigen bank ontwerpen? Overweeg dan om een op maat gemaakte modulaire hoekbank te kopen. Modulaire hoekbanken bieden een grote flexibiliteit en zorgen ervoor dat je elke centimeter van je leefruimte zo slim mogelijk gebruikt.

U-vormige bank

Gemaakt om de grootste kamers mee te vullen, is een U-vormige hoekbank geweldig voor grote gezinnen met veel kinderen en veel huisdieren. Je hebt hiermee een bank waar je lekker op kunt rondhangen.

Het beste deel van deze een U-vormige bank is dat ze twee hoeken hebben, waardoor het ieders favoriete plek is om te zitten. En er zullen veel ruzies ontstaan over wie waar zit.

Chesterfield bank

Als je van het klassieke ontwerp van een rugleuning met knopen houdt, maar op zoek bent naar iets met meer ruimte dan is een hoekbank in Chesterfield stijl misschien wel iets voor jou.

Een Chesterfield hoekbank geeft je ruimte een tijdloze uitstraling en heeft mooie details op de rugleuning, mooie brede armstukken en pootjes die de bank van de vloer tillen. En omdat ze in elke maat kunnen worden gemaakt, kunnen ze ook worden gebruikt om een sterk ontwerp aan kleinere huizen toe te voegen.

3. ZOEK EEN LEUK STOFJE UIT

woman lying on sofa

Nu je de grootte en stijl van je hoekbank hebt bepaald, is het tijd om een prachtige stof te vinden, die je ontwerp perfect afwerkt.

Van puur linnen, zachte wol tot weelderig fluweel en warm leer, de stof die je kiest voor jouw hoekbank zal een enorme impact hebben op het gevoel van de ruimte en het uiterlijk van je kamer. Als een belangrijk meubelstuk waar voortdurend familie en vrienden op zullen gaan zitten, liggen en hangen zal je hoekbank schreeuwen om een stof, die na verloop van tijd niet zal gaan slijten.

Kijk uit naar gezinsvriendelijke stoffen, die vlekbestendig zijn en extra duurzaamheid bieden, zodat je hoekbank er nog jaren als nieuw uit zal zien.

4. WAAR MOET JE DE BANK ZETTEN?

yellow fabric sofa with throw pillow

Er is geen regel, die ook echt zegt dat een hoekbank in de hoek moet worden neergezet! Het kan ook eenvoudig in het midden van een kamer of tussen twee kamers in worden neergezet.

Hoekbanken staan echt prachtig in het midden van je kamer of aan één kant. Hoewel dit sterk afhankelijk is van de grootte en de vorm van je kamer en het beste werkt als je een open ruimte hebt, helpt het een kamer op te delen in functionele gebieden.

Of je de bank nu knus in een hoek zet of lekker in het midden van een kamer, hoekbanken zijn uitstekend voor grote gezinnen en huizen waarin veel gasten worden ontvangen en zijn heerlijk voor mensen, die graag even hun benen strekken. Handen omhoog als jij dat bent!

Nu is het tijd om na te denken over de rest van de kamer.

5. VOEG ACCESSOIRES TOE

groen-bruine-leren-bank

De laatste fase is het leuke gedeelte! De styling van je hoekbank.

Als je voor een neutraal gekleurde bank gaat, waarom breng je dan niet meer persoonlijkheid toe door een plaid met een textuur of kussens met veel geborduurde details. Als alternatief kun je ook kiezen voor een gedurfdere tint voor de stof van je hoekbank (mijn eigen bank is groenblauw). Laat die kleur dan ook terugkomen in je tapijt, de kunst en de accessoires om zo diepgang aan je decoraties toe te voegen.

Je doel is om ervoor te zorgen dat al je accessoires één geheel vormen om zo het gevoel in de ruimte compleet te maken.

Ik hoop dat dit artikel je wat meer duidelijkheid heeft gegeven en dat je nu weet waarop je moet letten bij het kopen van die perfecte hoekbank voor je huis. Als je deze 5 eenvoudige tips voor het kopen van een hoekbank volgt, zit je vast snel op je nieuwe bank.

Leave a Comment