De keuken is een plek die je niet mag onderschatten. Iedere dag bereid je hier je voedsel dus het is belangrijk dat dit een fijne plek is waar jij lekker je gang kunt gaan. Wij geven je vijf tips voor de ideale keuken!

Tip 1: Ga op onderzoek uit

Weet je nog niet exact waar je voorkeuren liggen? Ga dan op onderzoek uit! Er zijn heel veel keuzes, dus begin met het opdoen van keuken inspiratie via Pinterest of Instagram. Teken alvast uit hoe je de indeling in je hoofd hebt en wat zeker niet mag ontbreken.

Tip 2: Logische indeling

moderne-keuken

Gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk in een keuken. Daarom is de keukendriehoek de ideale indeling van de keuken. Deze indeling bestaat uit de koelkast, de spoelbak en de kookplaat. Allereerst haal je het voedsel uit de koelkast, vervolgens spoel je het af en tenslotte doe je het in de pan. Het is verstandig met name de kookplaat en spoelbak op maximaal twee meter van elkaar te houden, omdat hier de meeste interactie plaatsvindt.

Tip 3: De juiste vorm

Niet ieder huis is hetzelfde en dus moeten er keuzes gemaakt worden tussen de vorm van de keuken. Een I-vormige keuken is een rechte keuken die veel voorkomt in kleine of langwerpige ruimtes. De L-vormige keuken zie je vaak terug, deze keuken wordt ook wel de hoekkeuken genoemd en in deze indeling wordt de werkdriehoek optimaal toegepast. Steeds geliefder in nieuwbouwwoningen is het kookeiland, hierbij laat je de keuken echt in het oog springen.

Tip 4: Bespaar ruimte

Daarnaast zijn er altijd nog een paar praktische tips om rekening mee te houden. Zo is het verstandig de oven of magnetron op armhoogte te plaatsen, zodat je er gemakkelijk voedsel in en uit kunt halen. Zorg er ook voor dat je zoveel mogelijk ruimte bespaart door het gebruik van dubbele of diepe lades.

Tip 5: Geschikte raamdecoratie

kraan-houten-jalozieen

Jaloezieen op maat zijn helemaal van deze tijd en passen daarnaast perfect in de keuken. Door de lamellen te verstellen bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en de mate van privacy. Het voordeel van deze jaloezieën is dat je tijdens het koken de jaloezie kunt optrekken zodat ze niet vies worden. Naast jaloezieën zijn ook plisségordijnen ideaal voor in de keuken. Door de Top down Bottom up uitvoering kun je boven en onderkant optrekken zodat je zeker weet dat er tijdens het koken geen vuil op komt!

Voor welke keukeninrichting ga jij?

Leave a Comment