Ben je onder de douche of in bad geweest? Grote kans dat jij je na afloop afdroogt en vervolgens weer aankleedt. Als je de deur niet meer uit hoeft, trek je misschien een joggingbroek en een fijne trui aan. In plaats daarvan kun je ook een badjas aantrekken. Zo’n jas houdt je lichaam niet alleen warm en droog, maar zit ook nog eens bijzonder comfortabel. Heb je nog geen badjas, maar wil je er wel eentje kopen? Dan bieden de volgende 3 tips uitkomst.

1) Kijk naar het materiaal

woman in white dress shirt sitting on chair

De gemiddelde Nederlander gaat bij een badjas kopen enkel en alleen af op de uitstraling van de jas. Het is logisch dat je een mooie badjas wilt, maar vergeet niet naar het materiaal te kijken. Voordat je aan je zoektocht begint, moet je weten dat badjassen gemaakt worden van verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld een badjas van katoen kopen. Badjassen van dit materiaal zijn lekker warm, zitten fijn en drogen je lichaam goed. Dit maakt ze uitermate geschikt om ze te dragen na een douchebeurt of bad.

Plof je ’s avonds graag met een badjas op de bank? Dan is een badjas van fleece een goede keuze. Dit materiaal is een stuk zachter dan katoen, waardoor hij ontzettend fijn zit. Daarbij komt dat een badjas van fleece vaak dikker is dan een badjas van katoen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt, zelfs niet als je er alleen ondergoed en een bh onder draagt. In de zomermaanden is een badjas van katoen en fleece vaak te warm. Als je een badjas voor dit seizoen zoekt, kun je er beter eentje van zijde of satijn kopen.

2) Let op de pasvorm

vrouw-kijkt-naar-buiten-badjas

Het materiaal is een belangrijk aandachtspunt bij een badjas kopen, maar het is zeker niet het enige waar je op moet letten. Je wilt immers ook dat de badjas lekker zit, waardoor wij je adviseren om aandacht aan de pasvorm te besteden. Bij badjassen heeft de pasvorm vooral betrekking op de lengte. Je kunt een korte, middellange en lange badjas kopen. Houd bij het kiezen niet alleen rekening met je eigen voorkeuren, maar ook met de lengte van je lichaam. Over de breedte hoef jij je vaak geen zorgen te maken, want je knoopt een badjas met een band om je middel. Hierdoor past hij eigenlijk altijd.

3) Let niet te veel op de prijs

Ben je erover uit wat het beste materiaal is en welke pasvorm je voorkeur heeft? Dan kun je aan de zoektocht beginnen. Als je online een badjas koopt, kun je hier vaak op filteren. Het aanbod slinkt, waardoor het een stuk makkelijker wordt om er een te kiezen. De gemiddelde Nederlander heeft de neiging om naar de prijs te kijken nadat er gefilterd is. Het is logisch dat je hier oog voor hebt, maar laat de prijs nooit de doorslag geven. Ondanks dat je een badjas eigenlijk alleen binnenshuis draagt, wil je wel dat hij er ook mooi uitziet.

Leave a Comment