Wil jij meer uit je tuin halen? Je kunt dit op een intensieve manier aanpakken, maar je kunt ook al heel wat bereiken met een paar kleine aanpassingen. Meer over hoe je je tuin in een paar stappen een geweldige make-over kunt geven lees je in deze blog!

Laat de zon de inrichting van je tuin bepalen

modern-huis-tuin

De zon kan je het beste aanwijzen hoe je de tuin moet inrichten. De zon wijst namelijk ook waar je tot laat in de tuin kunt zitten op een mooie zomeravond. Zet bijvoorbeeld schaduwplanten op plekken waar de zon nooit schijnt en planten die wel tegen de zon kunnen erin. Plaats een parasol, houten terrasoverkapping of pergola om voor jezelf een schaduwplek te creëren. Meer informatie over alles voor in en rondom je huis.

Maak ruimte

Je kunt niets doen aan de afmetingen van je tuin, maar gelukkig kun je de tuin wel groter laten lijken met een paar trucjes. Dit kun je bijvoorbeeld doen door hoogte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een boom of hoogteverschillen in de grondslag. Je kunt meer hoogte in je tuin aanbrengen door een boom in een zichtlijn te plaatsen. Je kunt meerdere zichtlijnen gebruiken, zoals het uitzicht van je favoriete zitplaats, of het terras naar het verste punt in de tuin. Een ander voordeel van het plaatsen van een boom is dat het er knus uitziet.

Houd rekening met de bloeitijden van planten

meisjes-in-tuin

De meeste mensen zijn dol op bloeiende planten. Bloemen kunnen je tuin namelijk naar een ander niveau tillen. Als je van bloemen houdt, dan doe je er goed aan om rekening te houden met de bloeitijden. Op deze manier kun je namelijk optimaal van je tuin genieten. Als je bloemen in verschillende periodes bloeien, dan ziet je tuin er nooit hetzelfde uit. Elke maand kun je genieten van nieuwe bloemen, geuren, vormen en kleuren! Wat wil je nog meer?

Voeg elementen toe zoals een houten terrasoverkapping

In deze blog heb je diverse tips kunnen lezen over het ontwerpen, invoeren en inrichten van je tuin. Deze tips waren echter vrij intensief, en je kunt ook heel wat bewerkstelligen met kleinere acties. Je kunt bijvoorbeeld meer elementen aan je tuin toevoegen. Dit kunnen zowel actieve als passieve elementen zijn. Actieve elementen maken je tuin een stuk levendiger. Denk bijvoorbeeld aan een brandend kampvuur in de avond als het donker is, of mooie tuin verlichting en lampen op de overkapping. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos.

Leave a Comment